Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • ΞΔGLΞ

  nagyúr

  válasz evilskati #48168 üzenetére

  Talán külső SSD-ről etetitek? Láttam említve az Nvidia Shield-et, mint lejátszót, erre közvetlenül van rákötve valami háttértár, vagy szintén NAS-ról van etetve?

  2X1 TB SSD-t raktam az USB 3 csatlakozókra. Sajnos csak a pro-n van USB, a simán nincs lófütty sem. Én, nem játszom rajta, szóval ez a része nem érdekel.

 • KTTech

  veterán

  válasz evilskati #48168 üzenetére

  Nálam 3 db HP Microserver van (a régi N36 és N40 széria, több, mint elegendő a teljesítménye), szerverenként 4db 2TB WD RE4 illetve WD RED és WD Purple HDD-kel (szerverenként azonosak persze), Debian 10 illetve XigmaNAS alatt, ZFS filerendszerrel, RaidZ tömbben (ha 1 HDD meghal szerverenként, az adatok sértetlenek maradnak, és továbbra is megy a rendszer, csak egy hibaüzenetet kapol a felügyeleti rendszerben, hogy jó lenne aktiválnom a pénzerőt a kieső HDD pótlására). A nettó összkapacitás így 5.4-5.5TB szerverenként. Gigabites háló van, Mikrotik routerrel. A lejátszásért egy AMD Ryzen3 3200G alapú PC felel, MPC-HC BE és MadVR párosítással, illetve tervben van egy Shield Pro is. Olyan 109-110MB/s a mért csúcssebessége a hálózatnak, akár írás, akár olvasás terén. A párhuzamos olvasással sincs gond, mindegyik szerver 16GB RAM-ot használ, főleg olvasási gyorsítótárnak (a ZFS szereti).

  Nálam a DLNA kizárt (mert ha valamit épp nem ismer a fogadó, akkor máris jöhet a transzkódolás, ami minőségveszteség illetve teljesítményigényes, a szervereim nem erre vannak tervezve), SMB-n van minden. Nem használok adatbázist (sőt kifejezetten kerülöm, mióta néhányszor megszívatott, a kézi adatbevitel meg túl hosszadalmas lenne a fel nem ismert filmeknél), a saját rendszeremet jobban szeretem, minden film szépen be van rendezve mappaszerkezetbe, angol cím alapján (meg el van lmtva egy sorszámmal, ami alapján pillanatok alatt kereshető a listámból, ami tartalmaz minden lényeges infót az adott fileról: felbontás, képfreki, hangsávok és azok tulajdonságai, felirat, magyar cím, IMDB link).

  www.kttech.hu - Huawei Honor Note 8 + Audio Technica ATH-M50xBT //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon.

Hozzászólok Aktív témák