Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • nobeige

  tag

  válasz NTX #629 üzenetére

  Sajnos ezt nem fogod megúszni személyes próba nélkül.
  Nincs elmosódás, mint bizonyos LCD-knél, észlelek viszont némi dupla kontúrt, mint a plazmáknál, de kisebb mértékben mint a plazmáknál.
  Nincs viszont dither zajosodás és színes kontúr mint a plazmáknál.

  Megnéztem a mozgókép "mérő" ábrát, az általam használt trumotion beállításokkal kb 600 sort láttam az ábrán. (de-judder 1, de-blur 9). Ennél valamivel többet láttam a LA660S tévémen hasonló beállításokkal, és 700-at a hálószobai hd-ready plazmán. A LA660S tévéről tudni kell, hogy alapból kikapcsolhatatlan a backlight scanning benne, tehát a 300 sor észlelése ennél a tévénél nem jön össze.
  A metronómos anyagban nekem rendben volt a kép.

  Műsoranyagoknál többnyire sportközvetíteséknél fordul elő, hogy rövid idő alatt nagyot mozdul a képtartalom.
  Itt nem tapasztalok számomra zavaró dolgokat, ami feltűnik, az a leggyorsabb elmozdulásoknál az enyhe dupla kontúr. De mégegyszer mondom, ez plazmán nekem erősebben jelentkezik. De ez tőlem adódhat a váltott sortalanítás különböző megoldásából is. Nem váltott soros forrásoknál meg az alacsony képkockaszám miatt egyébként sem használnak gyors mozgásokat, nem nagyon van minek elmosódni. Ha mégis, akkor meg úgy játszanak a záridővel és a mélységélességgel, hogy eleve elmosódott lesz az, ami gyorsan mozog. (Általában a háttér mozog, a fő téma a kép közepén marad.)

  De ez én vagyok. Lehet, hogy neked teljesen más véleményed lesz ezekről. A mozgás megítélése meglehetősen szubjektív, van aki jobban, van aki kevésbé érzékeny ezekre a dolgokra.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák