Hirdetés
- RAM topik
- Acer notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vezetékes FEJhallgatók
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A középkategóriás csatamágusával kezd az Intel
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Pro Koryak #88925 üzenetére
LG-n miért nem sötét a kép ugynazon kamera felvétele közben?
Kalibrálva miért lesz rosszabb (sötétebb) a kép, mint kalibrálatlanul (samu)?
Miért vesznek el a feketék, ha kalibrálva lett (samu)?Csak azért bullshit, mert rosszabbul mutat a samu HDR-e, mint a C2 DV-je?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Pro Koryak #88927 üzenetére
Válogatós a kamera? Hmmm. Fotózok 40+ éve, de olyat még nem láttam, hogy egy kamera bizonyos kijelzőket előnyben részesít, bizonyosakat meg nem szeret (ugyanolyan körülmények között).
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz szkutyi #88986 üzenetére
Milyen SDR fényerőhöz kalibrálnak (általában) oledet? Nem 100-ashoz, az is biztos. Saját tapasztalatom szerint már 60-80 oled fényerő mellett is minden "torzul", így (számomra) nézhetetlen/élvezhetetlen a kép. Tudom, van aki így szereti, de tudjuk, a kivételek erősítik a szabályokat.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz szkutyi #88995 üzenetére
Nem gondoltam, hogy te is 100-on hajtod, csak beszélgetünk... Én (is) furcsállom másnál a 80-100-at, mert egyszerűen ronda a látványa (szerintem).
És igen, fenomenális ilyen fényerőnél. Én 20-on hajtom és imádom, pedig már több mint fél éve megvan, de minden percét élvezem a kép minőségének (C2).[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz wallace 234 #89000 üzenetére
Csúcsfényerő? Fogalmam nincs... Egyszer belőttem, azóta úgy van.
És igen, én is úgy látom magam is, hogy nagyon magas oled fényerőnél (SDR) egyszerűen "elvész a konraszt", mert minden csak világít ezerrel. Olyan, mint egy neon kirakat. Tkp. ez lenne az "áruházi" mód, amit ugye még a legelején illene kikapcsolni, hiszen azért vettünk oledet, mert szeretjük a "mély" képeket.
Moziban cirka 70-80 nit fényerő van, de senki sem panaszkodott még, hogy rosszul érezte magát, mert túl sötét volt. Nem érdekes?#89001so_ha "szokott lenni" olyasmi mód is, hogy az USB-t ébren tartja. Ilyenkor kb. ennyivel megnő a standby fogyasztás is. Menüben keress rá valamilyen energiatakarékos készenléti módot keresve és kapcsold ki ezt az opciót. LG-n van, ezt tudom..
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz dgyuri0123 #89003 üzenetére
Ja és ott van még a "gyorsindítás" funkció. Az is rendesen meg tudja emelni a standby fogyasztást. Tehát azt is érdemes meglesni.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #89008 üzenetére
Alapos vagy... 24 nekem picit "sok" volt. Hamar bánt sötétben a "magasabb" fényerő. Tudod, plazmán nevelkedtem... Ezért ezt az ajánlást felülírtam, de amúgy még a sokpontos fehéregyensúlyt is hajszálra bemásoltam. Azt a részt ismerem, hogy minden példány egyedi kalibrációt igényel/ne, de a jelenlegi állapot most is bőven kielégítő számomra. Műszerrel biztosan lehetne taláni hibákat, de szemre csodás.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Lajmund #89021 üzenetére
Szerintem vegyél TCL mikroled tévét (65 C835, vagy 65 C935). C835 egyértelműen olcsóbb, mint az oled és mivel mikroled, a képminősége is messze jobb, mint egy akármilyen hagyományos lcd tévének. Azt nyugodtan áratalaníthatod is, nem lesz baja tőle. C935 a jelenlegi csúcs miniled, de minimálisan drágább a C2 olednél...
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz szkutyi #89025 üzenetére
Sokszor jut eszembe, hogy akik "szélsőségesebb" használatra vennének/keresnek oledet, miért nem inkább mikroled felé kacsintgatnak. Sokkal egyszerűb az élet velük és sokban felül is múlják az oledet, már ami a praktikumot, fényerőt, "teherbírást" stb illeti. Ami a képük minőségét illeti, én megrogytam a TCL képétől, mert nem láttam még ennyire rohadt jó minőséget lcd alapú technikától. Bocsi az offért, de nem tudom megállni, hogy szó nélkül hagyjam.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz szkutyi #89029 üzenetére
O.K. elírtam. A lényegen (TCL esetén) nem nagyon változtat. Nézd, oled mellett kompromisszumos a miniled, ez tény. Amennyiben neked nagyon fontos a képminőség (elsősorban filmnézés sötét, vagy félhomályos szobában), akkor nyilván oled, de játékra, végletekig felhúzott fényerőre, rengeteg statikus elemre, monitorként használva és állandóan áramtalanítva nagyon jó alternatíva a miniled. Amit én láttam 835-öt, attól földbe gyökerezett a lábam. Mindez viszonylag világos helyiségben, demót bámulva, de akkor is. Előtte soha semmilyen lcd-nek nem sikerült 5 mp-nél hosszabb időre megállítania. És, ami lényeges még, hogy pl. 55" sokkal sokkal olcsóbb, mint egy C2 oled. Van, akinek ez (is) számít.
Látom, manapság is írogatsz a TCL fórumon.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Lajmund #89027 üzenetére
Első blikkre olyan, mintha oledet néznél. Alaposabban vizsgálva azért lesznek különbségek, de a te esetedben, Philips után, mesés lesz a képminőség. A kép mélysége 100x jobb, mint akármelyik VA paneles mezei (hagyományos) lcd-nek. Természetesen szerintem.
#89034szkutyi ez így van. Írtam is, hogy a miniled bizonyos szempontból "hazavágja" az oledet. Csakhogy mindkét technikának megvan a maga legoptimálisabb felhasználási köre. Ha ezzel tisztában vagyunk, akkor mindkét megoldás igen kielégítő lehet és sok boldogságot okozhat annak, aki tudja, miért vette azt amit. Nincs kompromisszummentesség egyelőre egyik oldalon sem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
LG C2 DV esetén milyen infót ír ki a képernyőre? Eddig csak pár HDR anyagot néztem, de DV-t még nem. Gondoltam kipróbálom.... YT-os, elvileg DV-s videók esetén is csak HDR-t ír ki jobb felül. Köszi!
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Használj SSD-t. Sokkal kisebb az áramigénye és gyorsabban is olvas. Én egy 256GB-os mezei pendrive-al próbáltam 4k DV x265 muxot és hibátlanul ment vele a lejátszás, tekerés, ide oda ugrálás a filmben. Igaz, nem eredeti méretű és bitrátájú votl az anyag. A tárhely biztosan nem lesz 5GB, de legalább működik majd.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz szkutyi #89408 üzenetére
Nem értek egyet. Veszel egy tévét 500e-1millióért, de nem fussa' egy 1TB-os SSD-re?
[link] Ez itt 16e. Amit te vettél az is 8e volt. De... az SSD-t le is ejtheted, akkor sem lesz baja, olvasási sebessége fényévekkel jobb, fogyasztása sokkal kevesebb. Mi kell még?"csak a zene van"
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz szkutyi #89416 üzenetére
SMB alatt nem fut semmilyen plusz program a sz. gépeden. Ez a lényeg...
De ha már itt tartunk...C2-n van egy médiaszerver szolgáltatás, amit akkor érsz el, ha windows hálózaton engedélyezed a médiafájlok továbbítását. Innen kezdve plex nélkül is megy a hálózatos lejátszás és ehhez sem kell semmilyen programot futtani sem a sz.gépeden, sem a tévén, csak távval kiválasztod a tévén a forrást és ennyi. Kipróbáltam, tök jól műxik."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Celtis #89422 üzenetére
Nem is mondtam, hogy tévén megy az smb. De mint írtam, van egy külső boxom, amin Coreelec (Kodi utód) fut és ami kiválóan teszi a dolgát, ami smb-n kapcsolódik a sz.géphez.
Viszont említettem azt is, hogy van az LG C2-n médiaszerver, ami elég jól dolgozik, bár szerintem képileg nincs olyan jó, mint a Coreelec és fapadosabb a kinézete, meg a funkciói. Viszont nem kell hozzá semmi, csak egy bekapcsolt windows-os sz.gép és a tévé.
Plexet próbáltam, de a Coreelec sokkal egyszerűbb (most, hogy megtanultam használni) és jobb minden szempontból."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz hunspikey #89438 üzenetére
A streaming kb, feleannyi bitrátával dolgozik, mint egy BD és ez még nem is 4k, csak 1080p. 4k akár 100 Mbps is lehet eredeti lemezről. Miből gondoltad, hogy a streaming lehet a jobb minőségi forrás? Egy tisztességes (1080p-s) BD remux is lehet sokkal jobb, mint bármelyik streaming szolgáltatóé.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz hunspikey #89442 üzenetére
"Sárkányok Házás jelenet EREDETILEG streaming formában jelent meg, így tekintette meg az egész világ és ehhez méri mindenki ezt a jelenetet illetve a körülötte keletkező balhét."
"Meg kell szerezni" UHD BD-n [link] és minden kiderül, mert NEM csak streaming formájában elérhető...legalábbis az első évad (másodikra kicsit még várni kell). Innen kezdve kit érdekel, hogy X streaming szolgáltató mit rontott el (esetleg) szolgáltatás alatt/közben. Amúgy meg azt gondolom, do-vi anyagot NEM streaming minőséghez kellene mérni, vagy azon tesztelni.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz hunspikey #89465 üzenetére
"Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy igazi pixel peepernek kell lennie valakinek ahhoz, hogy egy mai streamelt tartalmat megkülönböztessen egy diszkes verziótól -erről van youtube video, ahol egymásra pakolgatva, váltogatva, osztott képpel bemutatva, iszonyú pici különbség ugyan látható, de őszintén... ez kit érdekel?? Ráadásul hónapokkal akár egy évvel is a streaminges bemutató után?? - én a tartalmat fogyasztom köszönettel, megnézek egy sorozatot és kész, már nem érdekel. Nem akarom újra nézni se így se úgy."
"erről van youtube video"?
Hát persze. Tesztelj csak egy szintén agyontömörített platformról, ahol szintén az eredeti töredékét látod viszont.
Ne hivatkozz nekem streamre, mert az max. közepes. Egy UHD/BD remux 100x szebb szemre nézve is, természetesen nem YT-on keresztül tesztelve, hanem steam vs UHD remux összeeresztve egy jó külső lejászón. Na itt azért már bőven akadnak különbségek, a DB remux javára."megnézek egy sorozatot és kész, már nem érdekel."
Erre G3? Ez most komoly?
"Azt már csak halkan teszem hozzá", hogy tök feleslegesen vettél csúcs tévét, ha ennyire nem érdekel, hogy a képességei felét sem használod ki. De kinek mi, ugye...Én is nézek streamet... még mielőtt....
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz hunspikey #89516 üzenetére
"G3-on a legszebb a sorozat... jujj most akkor mi van?"
Mondott valaki mást? Elhisszük! Ettől még overkill a G3 kizárólag streamre. Hifi fórumon "szoktuk mondani", hogy mp3-ra pont felesleges egy Mcintosh lánc 20 millióért, pedig Mcintosh láncon is sokkal jobban szól az mp3 (ezt elhiheted), mint egy 500 ezresen.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Mikor írtam olyat, hogy add el??? Mondjuk meg sem kellett volna venned.
Amúgy 80-as oled fényerőhöz nem kell az oled. Jó lenne oda egy LCD is. De azt csinálsz amit akarsz, csak ne hirdesd az ostobaságot, miszerint teljesen rendben vannak a "nézési" szokásaid.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz junkpod #89695 üzenetére
1: teljesen egyetértek.
2: ezzel is.
Még HDR: olyan HDR-eket (is) láttam, hogy okádék. Csak azért, mert HDR, még nem nézem kizárólagosan. 10x inkább jó SDR, mint egy öncélúan "villogó", "villódzó", csiricsáré HDR, ami olyan messze van a valós képtől, mint Makó Jeruzsálemtől. Ilyet biztosan nem akart a rendező álmodni, max, ha előtte apró vasszögeket evett vacsorára."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Ha van LPCM, azt választom. Forráson belül választható DTS és DD csatornák esetén a DD hangsávot választom, mert sokkal természetesebben szól. Én is (ismét) sok éve sztereózom és messze kerülöm a DTS-t. De mikor még volt sokpontegyem, akkor is kerültem a DTS-t, mert jóval agresszívebb és művibb a hangzása. Ja, szerintem...
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #90177 üzenetére
Roppantul kevés olyan forrással talákoztam, amin kizárólag DTS hangsáv lett volna... 100-ból 1 talán. Ha meg így van, másik verziót kell keresni a virágboltból.... hehe. Mer' ugye arról beszélünk, hiszen eredeti BD-n sem csak egyetlen DTS hangsáv van/lenne...
Mégegyszer megkérdem, kinek hiányzik tévén a DTS és miért?"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #90190 üzenetére
1. Ha fontos a DTS, akkor legyen mellé valami érdemesnek nevezhető hangrendszer.
2. Ha van ilyen, akkor nem kérdés, hogy meg fog szólalni a DTS.
3. Ha nem tudok tévén DTS hangot "élvezni", akkor előtte megnézem a ..rrent infójában, hogy milyen hangot tartalmaz. Ez mindösszesen egy kattintás. Ha ez nem fér bele valakinek, az nyugodtan a kardjába is dőlhet felőlem.
4. Azt írod, hogy "ha megvan az anyag". Ha megvan az anyag, nem figyelt. Ennyi. Ez sem a tévé hibája. Én biztosan nem választanék amiatt másik tévét, csak mert nem kezeli a DTS hangsávot, inkább odafigyelnék, mit kölcsönzök ki a virágboltból. Én meg így gondolom és nem fogsz tudni meggyőzni, hogy DTS nélkül nincs élet és az a tévé, amelyik nem kezeli a DTS-t az szemétrevaló hulladék.....csak mert nem eléggé alapos a gazdája.
5. Ha igényes vagyok a "jó minőségre" és kell a DTS, legalább annyira, hogy szóljon, akkor kell egy külső lejátszó, amin be tudod állítani a DTS konverziót sztereóra. Én is így teszek évek óta. Tudniillik a NODE nem fogad sokcsatornás hangot, aztán mégis szól nálam a DTS LPCM sztereóban. Nem éretm, miért nem fektet valaki némi-minimális figyelmet arra, hogy olyan anyagot nézzen/hallgasson, ami kompatibilis a rendszerével. Nem a tévé a hibás elsősorban, mert mikor megvette is tudta mit vesz. Én meg így gondolom. Emiatt nem kéne telesírni a fórumokat szerintem.Részemről nincs több mondanivalóm.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #90196 üzenetére
Sztéttrollkodni? Ne röhögtess már... te nem érted, hogy minimális odafigyeléssel lehet DTS-t hallgatni sztereóban, csak legyen egy külső lejátszód. Én nagyon is értem, mi a hasfájása annak, aki megvett egy DTS-t nem kezelő tévét, de ez meg legyen az ő baja, ha annyira nem képes, hogy ne DTS hangú anyagot kölcsönözzön a tékából.. Melyik rész nem érthető ebből? Én vagyok a troll, csak mert olyanokat védsz, akinek fingja nincs, mit birtokol? Ne szórakozzunk már. Ez valamelyest szakmai fórum. Nem kéne alapvető user errort támogatni azzal, hogy engem cinkelsz más ostobasága miatt. Én is hallgatom a DTS hangját, pedig nincs DTS-t támogató külső erősítőm, csak egy sztereó streamerem, de van mellette még egy boxom, amivel ezt a problémát simán ingorálhatom. Tévéadás meg nincs DTS-ben tudtommal... Még egyszer mondom, qrvára értem mit magyarázol, csak nem értek egyet veled.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #90202 üzenetére
"Ha van két eszköz, egyik támogatja a DTS-t, a másik nem, árban ugyanaz, akkor biztos, hogy a DTS-t támogatott verziót választom, és nem azért, mert a DTS jobb, hanem azért, mert lesz hang"
Ez te vagy. De vannak egyéb szempontok is, nemcsak ár, vagy a DTS."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz junkpod #90205 üzenetére
Semmi gond, nem kell. Van egy kínai boxom (CE), amin be van állítva a hang konverzió, minden formátumhoz, így DTS-hez is. Ebből megy a HDMI a tévébe, amiből optikán vissza a NODE-ba, ami nem DTS kompatibilis, mégis szól, de a DTS HD, vagy HD Master is ugyanúgy szól sztereóban. Ez egy 20e Forintos box, amivel az öszes ilyen és hasonló kalamajkát meg lehet kerülni, arról nem beszélve, hogy szolgáltatásban, képminőségben, és kompatibilitásban is
jócskánfelülmúlja a tévé saját lejátszóját. A C2 oledem tudja a DTS-t, de a NODE nem tudja. Kézenfekvő, hogy a boxon is állítok sztereó konverziót + a tévén is, hogy a DD adásokat is halljam optikán / NODE-on keresztül, hiszen, mint említettem, az egy sztereó streamer, ami így viszont előlépett kétcsatornás (nem is akármilyen) házimozivá.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #90207 üzenetére
"nem akarok egyéb készüléket, csak a TV-t."
Előbb is értettem...
Akkor talán nem kellett volna megvenni azt a tévét. Múltbéli tévedéseket ne nekem hánytorgass fel kérlek.
Ha pedig elég a tévé hangja is, mint fő műsorforrás, az elég szomorú...de tudom, nem vagyunk egyformák.Van pár "erdeti" DB25 koncertem, eredeti formában, tehát m2ts fájok alakjában. Ezt melyik tévé lejátszója eszi meg? Ha tudsz olyat, elfogadom amit írsz...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #90210 üzenetére
Hidd már el hogy értem...
De akkor leszek tárgyilagosabb. Minek vette meg, ha eleve nem is akarja/akarta orvosolni ezt a "hiányosságot" egy külső lejátszóval, ami tudjuk, hogy nem 150e, hanem akár 15-30e-ből is kijön. Mások rossz döntéséért nem velem veszekedj.Azt még nem is mondtam, hogy vannak DVD9 koncertjeim is, amiket lehetetlen beszerezni jobb minőségben (vagy más formátumban). Pl. Jean Luc Ponty, vagy Beorge Benson, stb stb.. Ezek, mint tudod, Vob fájlok sokaságából állnak. Nos, ezt sem eszi meg egyetlen tévé belső lejátszója sem...tudtommal. Akkor?
És mondom, értem, de lehetnek/vannak egyéb szempontok is, mint a DTS képesség. Nekem pl. fontosabb a kompatibilitás/mindenevőség és a képminőség."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz tutitibi #90561 üzenetére
" Amit gondoltam a Pana OLED-emnek egy kis tuning
Pl. tápkábel csere.Pl. minőségi tápkábel 3x2.5 mm2 OFC vagy OOC rézvezetőkkel, minőségi Furutech dugaszokkal.
A gyári tápkábel a 2x0.75 mm2-ével max. a villanyborotvámra jó.
Mennyit hozna a konyhára OLED TV esetében ?"Felejtsd el szerintem. Ha hozna is valamit, műszer nélkül semmit nem éreznél/látnál/hallanál meg belőle.
#90585hunspikey "De hát Torrente úr ez digitális..."
És ha digitális? Mutatok két USB kábelt, amiknek a "hangja" között annyi a különbség, mint a Makó-Jeruzsálem közötti távolság. Egyik sem hibás, vagy sérült és mindegyik "jegyzett"/neves gyártó terméke. Tévedés azt gondolni, hogyha digitális, akkor tök mindegy a kábel. Jelen esetben valóban tök mindegy, de ne általánosíts szerintem.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest