Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz bigdigit #82549 üzenetére
Tudom, hogy a HDR10/HDR10+/DV-ről szólt, arra írtam a P5 engine-t, a homogenitást csak kiegészítő megjegyzésnek szántam.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
dropi
aktív tag
válasz Farkassacred #82554 üzenetére
De az tuti, hogy ez a kiállított darabra vonatkozik? Vagy ezt miből gondoljátok? Én ezt nem láttam odaírva.
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
dropi
aktív tag
válasz Pro Koryak #82556 üzenetére
Az oke, de azert csak az a default, hogy nem a kiállított darabot adják el, hanem az h van a raktárban még tíz
-
dropi
aktív tag
válasz Pro Koryak #82558 üzenetére
Ez már eléggé kifutó modell, szal sztem akár lehetne is h ki akarjak a raktárból pucolni, de a weboldalon valóban nincs fent, ami gyanús lehet
-
Farkassacred
őstag
Már egyszer leírtam, és nektek akarok jót tényleg.
Minden esetben egy erősen leárazott tévé panelje egész biztosan hibás/foltos lesz, ez 98%. Legalábbis a media markt-nal ez a rendszer. Persze lehet szerencsét próbálni, de az utaztatást és az összerelést jól megszívja az ember..I'll meet you again through the eyes of our son.
-
alaves
addikt
válasz Farkassacred #82560 üzenetére
+1... azonban érdemes megfontolni kizárólag LG esetén (Hisense szervízről fogalmam sincs). Pl. kiállított 55C2 látható beégéssel vagy egyéb kijelző hibával lenne 245 eFt, akkor biztosan megvehető, mert szó nélkül cserélik a kijelzőt vagy egyéb alkatrészt.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
proly01
őstag
Van esetleg olyan oldal vagy ajánlott oldal,videó ahonnan LG Oled C2 t be lehet megfelelően állítani?
PC mód Dolby vison HDR HDR játék SDR tv adás.....Pr:)ly....
-
murlock
csendes tag
sajnos ismét nyertetek..
[”utolsó darab”] -
bigdigit
addikt
[link] Ha valakinek ez is fontos lenne. Bármint a tv szofvere.
-
proly01
őstag
válasz alaves #82563 üzenetére
Egyébként most végigolvasva az első csak az sdr tartalmakra tehát tv adásra adja a beállításokat.
Az Rthings jó, de ott létezik, jól értelmezem, hogy HDR t konzolt és dolby vision illetve PC módot konkrétan nem is igazán kell állítani mert ott jó az alap kalibrálás?....Pr:)ly....
-
alaves
addikt
válasz proly01 #82567 üzenetére
Az SDR-s tartalmak nemcsak TV, hanem minden ami nem HDR10 vagy DV, pl. bluray. Alapvetően a HDR filmmaker és DV mozi beállítás jó ('meleg 50', 'moziszerű mozgás'), az OLED fény pedig 100 vagy amekkorát bír a szemed (nálam 75).
-
proly01
őstag
válasz alaves #82569 üzenetére
Köszönöm.
Nálam jelenleg tv adásra az rthings SD beállításai vannak 40 es fenyerővel.
HDR tartalmakra pl. Youtube, HDR filmek a Tv HDR mozi alap beállítása.
Dolby vision re az alap otthoni mozi beállítás.(nekem mozin túl sötét)
Konzolra A játék optimizaló bekapcsolva alap beállításokkal.
PC monitorként pedig annyi hogy a bemenetet módosítottam PC re,de az SD beállítások vannak másolva.
Akkor ez így jó? Nagyjából így hozom ki a legtöbbet a tv-ből?[ Szerkesztve ]
....Pr:)ly....
-
alaves
addikt
válasz proly01 #82570 üzenetére
Ahogy neked a legjobb úgy használd, egészséggel.
Megj.:
-HDR - inkább 'HDR filmmaker';
-'DV otthoni mozi'-nál alapból 'be' állásban vannak zajszűrők, gradáció, stb., amelyeket célszerű kikapcsolni, illetve ennél az 'élesség:20' nagyon sok.
-Konzol: 'Játékoptimalizáló' képmód + játék optimalizáló panel;
-PC: 'Játékoptimalizáló' képmód, mert 'PC' ikonmódban SDR használat esetén csak ennél 'Színskála: Automatikus érzékelés' (a többi képmódban 'széles'). Windows-HDR esetén más képmód is jó lehet.
-Minden képmódnál (SDR/HDR10/DV) 'élesség: 0' a helyes.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Neurotoxin
őstag
Sziasztok! Ezt a kérdést már feltettem a C1 saját topikjában is. Mostanában feldobja az 55C1-em a 03.34.55-ös frissítést, csak folyamatosan ignoráltam eddig. Sosem vagyok a frissítések barátja, ha egyébként maga az eszköz megfelelően működik. Érdemes/nem érdemes, kinek mi a tapasztalata vele? Elolvastam a changelogot is, minor fixes, ok.
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
alaves
addikt
válasz Neurotoxin #82575 üzenetére
Nem találtam problémát a 03.34.55-ben.
-
alaves
addikt
Egy Hisense OLED tulaj igazán rákérdezhetne az ügyf.szolg.-nál hogy cserélnek-e kijelzőt gyári garanciában, konkrétan beégés esetén. Jövőre nézve sem mindegy a tulajoknak, valamint a leendő vásárlóknak.
[ Szerkesztve ]
-
dropi
aktív tag
válasz Neurotoxin #82575 üzenetére
Én sose értettem ezt a fajta hozzáállást amúgy Egy frissítést azért adnak ki, mert kijavitanak benne valamit, implementalnak valami újdonságot. A frissítésnél jobb dolog nem történhet egy híradástechnikai eszközzelel. Én manuálisan keresem oket és teszem fel, amióta vannak okos eszközeim, de egyetlen egyszer sem volt még rossz tapasztalatom az elmúlt 15 évben, pedig fél évnél szinte semmit sem használok tovább, se telefont, se tévét, se semmit (megunom őket 😄) szóval, volt pár eszközöm 😄
-
Neurotoxin
őstag
Volt már rossz tapasztalatom (jelentős funkcióvesztés), ezért elég szkeptikus vagyok, inkább utána kérdezek, mintsem, hogy baj legyen. Nem minden update tartalmaz automatikusan előnyt, ezt már megtanultam.
[ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
proly01
őstag
válasz alaves #82573 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. Sokat segítettél és a kepmódok javarészét át is állítottam.
1 dolog. Nekem a DV nagyon sötét a mozi beállításokkal. Otthoni mozin pedig kikapcsoltam minden kephavitót levettem az élesseget 0 ra ,de így meg olyan mintha nagyon sok lenne a fenyerő rajta vagy hogy fejezzem ki magam. Életlen az egész.
Esetleg elküldenéd itt vagy privátban a te pontos DV beállításaidat hogy meg tudjam nézni?![ Szerkesztve ]
....Pr:)ly....
-
smallmer
őstag
-
ClioRS
őstag
válasz smallmer #82582 üzenetére
Ezek árának a tizedét is elég elköltened, én ilyen kábelt vettem nem is egyet, és tökéletesen működik: https://www.pcx.hu/gembird-hdmi-hdmi-2-1-8k-ultra-high-speed-hdmi-with-ethernet-cable-2m-black-cc-hdmi8k-2m-00888847
-
bigdigit
addikt
Cáfolom és ezért is építettem ki amennyire csak tudtam Samsung ökoszisztémát. Eddig ha volt is problémám nem volt panaszom a segítségre sem. Sőt voltak amik kifejezetten bejöttek. Pl prémium háznál szervizelés. Táv segítség tv esetében. De persze aláírom vannak mindenhol Samsung lenézős emberek. Nálunk kb olyan mint autóban a Suzuki. Megjegyzem Suzukim van. egy looser vagyok halmozottan.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz bigdigit #82586 üzenetére
Cáfolhatod, csak nekem, meg annak a jó pár (sok) embernek sem, aki a samsung miatt szívott...
Nem értem, hogy jön ide az autótípusa. Furcsa észjárás...És itt van két kép, mert lecipelted a 706-os tévét és semmit nem láttál, Szóval balra a Samsung HDR, jobbra Sony a95K Dolby Vision, két nagyon látható dolog is szembetűnik azonnal:
A macska szőre, a felirat a dobozon kb eltűnt a semmibe.
Vagy ezt sem látod?Szerk: Ez nem A95K, hanem Lz2000 (elírtam), mindegy a lényegen nem változtat.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
Részleteiben is Dolby Vision láthatóan jobb ezen példán szemléltetve, illetve a színek sokkal természetesebbek a DV esetében, bár nem tudom a Samsung milyen képmódban volt HDR opción belül. Nekem LG 65C9 esetében van ilyen különbség ha egy HDR tartalmat pl eredeti képmódban indítok, majd átváltok technicolor szakértőire, sokkal jobb a technicolor képmód.(Abban is szoktam a HDR tartalmakat nézni mindig) Ráadásul az én tv-m kalibrálva sincs még.
-
bigdigit
addikt
Ha nem írod mit kell nézni nekem fel sem tűnt volna. Számomra aki ilyenekre hegyezi az kimeríti a fanatikus jelzőt.
Zártam is magam ebből nem vagyok ide elég szakmai. Csak a folyamatos leszólás kezdte kiverni nálam a biztosítékot.
HDR10+ lenne továbbra is a hasonlítási alap.
Alleluja DV isten. -
bigdigit
addikt
A természetes nálam egyenlő a valósághűvel. Ezért még nem láttad az adott képet élőben sose fogod megítélni mi a természetes továbbra is ez a lényeg. Láthatod a bolha tökén is a pattanást ha nem olyan színű mint a valóság . Csak részletes.
De HDR anyagot se nézz egyáltalán mert köze sincs a valósághoz. Egyszerűen csak látványosabb. Főleg mikor sok filmben direkt még rá is tesznek egy lapáttal.
Plusz mindent tv képéről elég könnyen lehet kockázni szar elmosott képet.
Minden más csak hittérítés.
Volt itt már szakmaibb írás is a napokban DV magasztalás kérdésben. Aki azért ért is hozzá. -
alaves
addikt
A Samsungnál ez valószínűleg ezek közül valamelyik miatt van:
- nem vágott kontraszt helytelenül beállítva gyárilag
- a kontraszt túl magasra van állítva menüben
Ha menüből nem orvosolható, akkor esetleg még kalibrációval sikerülhet.
Philips-nél a nem vágott kontraszt szokott hasonlót produkálni, bár azért ott elég precízen van beállítva, a részletvesztés elhanyagolható szokott lenni.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz bigdigit #82593 üzenetére
Ugye az megvan (mindeniknek), hogy az SB95 és az AK95 egymás mellett teszteltük egy egész délután és mind a két tv kalibrálva volt. Pontosan ugyanez volt a helyzet, a samsung-on elvesztek a részletek, míg Sony-n Dolby Vision-ban minden részlet látható volt. Hacsak az egyik tévéd van, ez soha nem veszed észre ez nyilvánvaló, de egy sony- qd oled-et ne rakj mellé...
-
Farkassacred
őstag
válasz lala666 #82598 üzenetére
A beállításokra tényleg kíváncsi lenne az ember. Media Markt-ban meglesve csodás képe volt annak samunak. Sony qd-t sajnos nem találtam kiállítva, így arról nem tudok nyilatkozni.
Egyébként egy másik kérdés. A fent látott minőségű Dolby tartalmat, milyen drága kütyüvel tudjuk a legjobb formájában lejátszani?
A Netflix és társai Dolby az már teljes/egész vajon És a virágboltos verzió drága lejátszóval mennyit tud..
Nem egyszerű a profi tévések élete az tuti.[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
lala666
senior tag
válasz Farkassacred #82599 üzenetére
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest