Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atommaa

    csendes tag

    Üdv,
    segítséget szeretnék kérni, nem egzakt hibáról van szó, hanem egy állapotról, amire most figyeltem fel pár napja, eddig nem vettem észre, azonban most az istenért nem tudom elfelejteni. Beruháztam egy 55os Lg cx-re eddig Tv-ként hozza, amit vártam tőle minden rendben, viszont alul és felül a káva alatt a kávával párhuzamosan 2mm-el lejjebb illetve feljebb látok „egy vonalat” , de ez nem tényleges vonal, hanem más a kontrasztja a képnek. Ha felekelek és közel megyek, nem látom a panellel nincs semmi hiba, de távolról mégis kiszúrom. Komolyan nem tudom jobban körül írni, fénykép se adja vissza.

    Sejtem a válaszotokat, hogy valami beakadt a szememben és ezzel nincs mit tenni, de jelenleg a tv széleit nézem 80%ban a film helyett… szánalom.

    +info eddig egy sony lcd tvm volt 7 évig semmi ilyet nem tapasztaltam, átkerült egy másik szobában és sokkal határozottabban látom a fenti jelenséget, 7 évig semmi panaszom nem volt. A pici plusz, hogy nem a szememmel van a gond, hogy a feleségem is látja a két "vonalat, eltérő részt (nem tudom, hogy leírni)" alul felül a sony-n nem káprázik a szemem. T-online van itthon, újraindítottam már mindent hátha változik valami de mind a 2 tv-n minden változatlan.

    A harmadik és egyben utolsó észrevétel, hogy 4k tartalom esetén 21:9es formátumban alsó felső 1:4ed ugye teljesen sötét, és a középen lévő tartalomnál szintén látom a „vonalat, eltérő egy picit sötétebb kontraszt” leginkább alul ugyanúgy, mintha teljes képernyőn menne a tartalom, ehhez ugye a T-nek semmi köze.

    Ha valaki tud ajánlani valami épkézláb ötletet köszönettel, veszem, mert most elfogytam.

    Miért volt eddig jó a kép 7év-ig plusz a cx 2hónapja alatt, most miért látom mindkettőn, szerencsére a sony-n a feleségem is, így csak nem képzelődőm.

    Mit igyak, hogy elmúljon 😊 ?

    Ez most nagyon „beégett az agyamba” és bosszant rendesen.
    Előre is köszönöm!

    https://www.twitch.tv/nasumhun

Új hozzászólás Aktív témák