Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hunspikey

    őstag

    válasz ProEvoFan #38970 üzenetére

    Szia!

    A teljes őszinte igazság az inkább onnan közelíthető meg, hogy egész egyszerűen a képernyő oled képpontjai idővel egyszerűen elfáradnak és veszítenek a fényerejükből - sötétednek. Tehát nem ég be semmi se, max a felhasználó, a TV nem ég be, inkább veszít helyileg a fénysűrűségből.

    Legelsőnek a piros pixelek mennek gallyra, aztán a zöld, majd a kék, fehér az bírja mint az állat a végtelenségig.

    A piros pixeleknek kb 15.000 óra a full fényerős élettartama - ezt értsd úgy, hogy kb ezután fog vegyes logomentes, tök normál filmnézős használat esetén is valamelyest fáradni és ennek megfelelően foltosodni. Ez NEM "beégés", ez inkább LCD foltosság lesz, mert ahhol összességében a 15k óra alatt a legtöbbet ment a piros, pl képernyő közepe, ha fejek voltak ott, akkor ott elkezd halványodni a piros komponens, ami kevert színeknél, pl egy full lila slide már egy sötétebb felhőt, tehát egy nem kontúros pacát fog mutatni.

    Ekkor még normál használat esetén NEM látni hogy öregszik, szóval no para.

    Minimum 25-30e óra után lehet felfedezni tényleges normál anyagon is látható gondot bizonyos primér színek torzulását. Ekkor kell kidobni. Vagy még ekkor se.

    Tehát ha 25 ezer órát veszünk és ezt napi 10 órára vetítjük akkor is azt kell mondjam egy OLED (ráadásul az adatok a B6-os régi panelre vonatkoznak, azóta fejlődés volt) TV nagyjából 7 évig üzemel, full extrém, minden rohadt nap 10 órát hajtott üzem mellett is.

    Az úgynevezett beégés már teljesen más tészta. Ugyanis ekkor egy adott helyen te égeted ki a fix tartalommal az élettartamát az adott pixeleknek. Tehát ha mondjuk egy vörös karika ég folyamatosan egy adott ponton és mindig ott, akkor az a hely extrém módon öregszik és igazából az így keletkezett halványodás az amit te beégésnek látsz.

    Így egy állandó tartalommal ki lehet égetni a pirosat egész gyorsan. Kb 800-900 óra már elég ha minden nap ugyan azok a piros pixelek dolgoznak, hogy láthatóan sötétebbek legyenek és ezért láthatóva válljék a "beégés".

    Teszt erről, ábrák itt:

    [link]

    Zárójelben szeretném megjegyezni, hogy az LCD ugyan annyi idő alatt, tehát 25000 óra, egy akkora fostalicska felhős retekké változik, hogy ikább a beégés. LOL

    A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák