Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz ice cube87 #27988 üzenetére

    Ezen semmi sem segít, mert pont az van az anyagban, amit látsz: egy nagy homogén paca (pontosabban nagyjából koncentrikusan több paca egymáson, ahogy lépked kifelé egy-két árnyalatnyit sötétedve).
    A Sony és LG (vagy PC-s szoftver) debanding post-process sem hiszem, hogy segítene ezen, mert túl nagy és nincs miből dolgoznia úgy, hogy ránézésre szép eredményt adjon.

    Persze a kontrasztarány (fekete) és TRC (~gamma) és a fekete közeli fehéregyensúly követés sokat tud változtatni a kinézetén, mert nem mindegy mennyire "harsányan" emelkedik ki és közben váltogat-e színeket ... de egyébként elképzelhető ilyen esetekben, hogy azon a kijelzőn néz ki szubjektíven csúnyábban, ami heyesen jeleníti meg.

    Konkrét esetben pl. nálam (LG C8) nem vált színeket az eredeti videóban úgy, ahogy a fényképeden és sokkal kevésbé harsány az átmenet (kisebb a fényerő különbség, nem világít ki anyjaira), de ez is lehet a fényképed hibája.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák