Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • daneel_hu

    addikt

    válasz OPiiPO #26269 üzenetére

    Sokkal jobban promótálva van az LG OLED mint a többi, az is elképzelhető, hogy ebben az esetben meg van kötve az "alternatív" gyártók keze.

    Az OLED összefort az LG névvel, ezen elég nehéz változtatni, ráadásul nagyon-nagyon sok műszaki boltban csak LG oled volt eddig. Most már kicsit oldódik ez a helyzet, de 2016, 2017-ben ritka volt, hogy nem LG OLED-et néztél amennyiben ilyen cuccot akartál valahol megvenni.

    Emlékszem amikor az E8-at elhoztam 2018 novemberében, a budaörsi MM-ben volt vagy 8 oled kiállítva, ebből 5db LG márkanév alatt futott. (B8, C8, C877, E8, W8... miközben SONY-ból, Philipsből és Panából volt 1-1 db).
    Más MM-ben még rosszabb volt a helyzet, ahol volt oled, az tuti LG volt.
    Az LG tudja a legjobban skálázni is a terméket, míg a többiek valamiért nem teszik ezt. De elképzelhető, hogy nem is tehetik meg mert az LG nem engedi.

    Összességében megmosolyogtató, hogy az "árérzékenység" miatt a többség LG-t vesz. Ez annyiban igaz, hogy az LG-nek szinte egész évben van olcsó oled megoldása, míg a többieknek nincsen. Viszont az LG-nek vannak a legdrágább cuccai is oled-ben, pl 77W8 és most már 88Z9 és 65R9. Utóbbi három készülékre a konkurens gyártóknak egyáltalán nincs alternatívája és úgy tűnik ebben az évben sem lesz.
    Talán a SONY-nak lesz 88-as, és egy nagyobb mintha ezt olvastam volna, de W9 és R9 biztosan nem.

Új hozzászólás Aktív témák