Hirdetés
- Asztrofotózás
- Most aztán tényleg durván elszállhat az erősebb GeForce VGA-k ára
- Milyen házat vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Idén engedi el a Windows 10-et az NVIDIA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A processzorárak megemelésére készül az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CPU léghűtés kibeszélő
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
https://documents.sandisk.com/content/dam/asset-library/en_us/assets/public/western-digital/product/internal-drives/wd-green-ssd/product-brief-wd-green-sn350-nvme-ssd.pdf
Egy mostani wd green 500 as 60TBW-t bír.
Én spec nem torrentezek meg kb semmire nincs használva a gép, cod volt 86 szor újratelepítve néha, ezzel vagy 6-7 év alatt 47.7TBW-t sikerült írnom az SM -es samuba ( 612 nap mivel lemegy offba ) .
Volt több SSD ami elérte az élettartama végét ( TBW/GB), de még mennek, igaz 0-a százaléknak írja olyankor a kondíciót. ( samuk)Szal ha jelenleg 60TBW az 500 as akkor lesz az majd 10 TBW is idővel, csak várni kell rá, Na majd ott esetleg lesz bibi. ( valszeg ott az lesz hogy átmegy csak olvashatóba) Meg az hogy pl valami megy 8 évig, aztmondom oké, szal veszel vmi iparihulladékot, beleirod azt az 50 terrát a 10 helyett, aztán majd vesz az ember másikat ha esetleg aggódna bármiért is.
Általában a cella hal meg utoljára, hamarabb melegszik le a vezérlő, vagy pusztul meg egy smd.
Ami érdekes, hogy régen 1.5 millio üzemóra volt az elméleti meghibásodási küszöb" általánosságban, az is már csak 1 millio néhol.. Szal egyelőre nem vészes, de idővel az lehet. Mondom ezt úgy ha max netre van használva a gép. Meg feltételezem inkább idővel használhatatlanná kezd válni, mint rengeteg kingston SA400, hogy a cache rész megdöglik, és elkezd visszaesni 7 megára az írás , meg teljesen használhatatlanná válik, szal bármi más probléma hamarabb utol fogja érni a gyík ssd-ket. Samsungtól még nem láttam embertelent, még a legrosszabbja is vállalható volt. ( gondolok itt a nem szériahibásokra)
legtobbszor a vezerlo "gyengesege" okozza a halalozast. viszont az nem biztato hogy olyan NAND-t tesznek ra amik kevesebb TBW-t turnek el. ide jobb a silanyabb vezerlo ami bekorlatozza a felhasznalhatosagot is.
-
dongettó
aktív tag
QLC-s SSD-vel én még nem értem el a gyártói limitet.
Ezek ilyen utópisztikus gondolatok, hogy hajjaj ,biztos jobban "kopnak"...
WD PC SN5000S-t vettem tavaly, null kilométerest. (december) Videót vágok rajta, PSD szerkesztés de ilyen hatalmas ponyvák, dekorációk és 0-24-es üzem...
Nem értem el 9 hónap alatt sem a gyártói limitet.
Nem bizonyítok ezzel semmit, de hülyeség az állításod.És ez nem egy sima mezei user használat...

( És igen, nekem is van otthon ipari cuccom, de a 3 évvel ezelőtti árakat nem tudjuk a mostani állapotokhoz hasonlítani. Sőt nekem pl. kifejezetten kellett a nagy(obb) írási és olvasási sebesség. Mezei SATA-t már kinőttem erre a célra..
Szóval van amiben egyet tudok érteni, de azzal nem, ha valótlant állít valaki... Sima win11 használat mellett sem értem el semmiféle limitet egy mezei 512-es SSD-vel.. Nem felsőpolcos, alap cucc.. De szólok, ha decemberben elérem.
Egy valamitől ki tudok akadni. Szakmai fórumon tapasztalás nélkül nagyot írni. Bocs, hogy ebbe beleálltam, de ezt az SSD-s topicban sem bírtam ki szó nélkül... Ugyanez a hiszti lement, amikor SLC után az MLC-k, majd utána megjelentek a TLC-k... Hogy jajj, nem fogja bírni az SSD, mit állítsunk át rajta... ?
Azóta is mennek... Bullshit hiszti.Én meg kicsit máshogy látom lehet.. Az igényekhez kéne hardvert venni..
Ez olyan , mint az 1000km-es hatótávú villanyautó 50km-en használva? Sajnos olyan.
Erőforráspazarló, miközben a megfelelő helyre meg nem jut megfelelő eszköz...Emlékeim szerint PM883-ast vettél, és eléggé szkeptikus voltál a később hirdetett használt piaci termék kapcsán, hogy nem-e valami vezérlőmódosított cuccot vettél, nem?
Értem, hogy valakinek ez a becsípődése, hogy menjen ki a világból... De minek?
Amikor a vállalt többszörösét is tudják sokszor..( És nem kardoskodok a QLC mellett, mert nem az end-usernek lesz jobb) Csak ne írjunk hülyeségeket.
Az új notik nagy hányada QLC-s cuccal jön amúgy.
https://documents.sandisk.com/content/dam/asset-library/en_us/assets/public/western-digital/product/internal-drives/wd-green-ssd/product-brief-wd-green-sn350-nvme-ssd.pdf
Egy mostani wd green 500 as 60TBW-t bír.
Én spec nem torrentezek meg kb semmire nincs használva a gép, cod volt 86 szor újratelepítve néha, ezzel vagy 6-7 év alatt 47.7TBW-t sikerült írnom az SM -es samuba ( 612 nap mivel lemegy offba ) .
Volt több SSD ami elérte az élettartama végét ( TBW/GB), de még mennek, igaz 0-a százaléknak írja olyankor a kondíciót. ( samuk)Szal ha jelenleg 60TBW az 500 as akkor lesz az majd 10 TBW is idővel, csak várni kell rá, Na majd ott esetleg lesz bibi. ( valszeg ott az lesz hogy átmegy csak olvashatóba) Meg az hogy pl valami megy 8 évig, aztmondom oké, szal veszel vmi iparihulladékot, beleirod azt az 50 terrát a 10 helyett, aztán majd vesz az ember másikat ha esetleg aggódna bármiért is.
Általában a cella hal meg utoljára, hamarabb melegszik le a vezérlő, vagy pusztul meg egy smd.
Ami érdekes, hogy régen 1.5 millio üzemóra volt az elméleti meghibásodási küszöb" általánosságban, az is már csak 1 millio néhol.. Szal egyelőre nem vészes, de idővel az lehet. Mondom ezt úgy ha max netre van használva a gép. Meg feltételezem inkább idővel használhatatlanná kezd válni, mint rengeteg kingston SA400, hogy a cache rész megdöglik, és elkezd visszaesni 7 megára az írás , meg teljesen használhatatlanná válik, szal bármi más probléma hamarabb utol fogja érni a gyík ssd-ket. Samsungtól még nem láttam embertelent, még a legrosszabbja is vállalható volt. ( gondolok itt a nem szériahibásokra)
-
F34R
nagyúr
imo (nekem ) a sata3 as sebesseg is boven megtenne csak kozelebb lehetne fajlagosan a hdd arakhoz. kivitelezheto lenne, de nem adok otleteket mert igy is sok szart eladtak mar, nem kell hogy a selejtet csak az ar miatt nyomjak
-
Rowon
nagyúr
Olcsóbb értsd (még)sz*rabb minőségű. Miért nem lehet egyértelműen fogalmazni? Az AI lufi kipukkan(t)ása lenne a legolcsóbb.
-
Geri Bátyó
addikt
Sajnos a QLC vacak, max. adattárolásra jó, de otthonra ez drága, mert valójában semmivel sem olcsóbb, mint a TLC. Valójában ez csak a gyártónak jó.
-
Graphics
Jómunkásember
QLC-s SSD-vel én még nem értem el a gyártói limitet.
Ezek ilyen utópisztikus gondolatok, hogy hajjaj ,biztos jobban "kopnak"...
WD PC SN5000S-t vettem tavaly, null kilométerest. (december) Videót vágok rajta, PSD szerkesztés de ilyen hatalmas ponyvák, dekorációk és 0-24-es üzem...
Nem értem el 9 hónap alatt sem a gyártói limitet.
Nem bizonyítok ezzel semmit, de hülyeség az állításod.És ez nem egy sima mezei user használat...

( És igen, nekem is van otthon ipari cuccom, de a 3 évvel ezelőtti árakat nem tudjuk a mostani állapotokhoz hasonlítani. Sőt nekem pl. kifejezetten kellett a nagy(obb) írási és olvasási sebesség. Mezei SATA-t már kinőttem erre a célra..
Szóval van amiben egyet tudok érteni, de azzal nem, ha valótlant állít valaki... Sima win11 használat mellett sem értem el semmiféle limitet egy mezei 512-es SSD-vel.. Nem felsőpolcos, alap cucc.. De szólok, ha decemberben elérem.
Egy valamitől ki tudok akadni. Szakmai fórumon tapasztalás nélkül nagyot írni. Bocs, hogy ebbe beleálltam, de ezt az SSD-s topicban sem bírtam ki szó nélkül... Ugyanez a hiszti lement, amikor SLC után az MLC-k, majd utána megjelentek a TLC-k... Hogy jajj, nem fogja bírni az SSD, mit állítsunk át rajta... ?
Azóta is mennek... Bullshit hiszti.Én meg kicsit máshogy látom lehet.. Az igényekhez kéne hardvert venni..
Ez olyan , mint az 1000km-es hatótávú villanyautó 50km-en használva? Sajnos olyan.
Erőforráspazarló, miközben a megfelelő helyre meg nem jut megfelelő eszköz...Emlékeim szerint PM883-ast vettél, és eléggé szkeptikus voltál a később hirdetett használt piaci termék kapcsán, hogy nem-e valami vezérlőmódosított cuccot vettél, nem?
Értem, hogy valakinek ez a becsípődése, hogy menjen ki a világból... De minek?
Amikor a vállalt többszörösét is tudják sokszor..( És nem kardoskodok a QLC mellett, mert nem az end-usernek lesz jobb) Csak ne írjunk hülyeségeket.
Az új notik nagy hányada QLC-s cuccal jön amúgy.
-
ricsip
addikt
az a rohad gáz, hogy itt is egyértelműen arra tolják a népet, hogy vegyél havidíjért felhős tárhelyet valakitől. vagyis tárold más gépén, drágán a lomodat.
remélem egyszer beborul az egész erőltetett, rablógazdaság módon működő rendszer.
#15 mi nem szakmázni járunk ide, hanem kiereszteni a gőzt, hogy milyen k.drága minden!
3 éve 1,92tb-os szerver ssd-ket vettem 30ért, mostanra 70e-re normalizálódott a 2tb-os felhozatal.Jó ötlet volt megvenni a 2TB-os samsung pm885-öket H.A-ról 3 éve használtan, darabját 30e-ért.
Azok kimennek a világból annyit írhatsz rájuk. Nem ilyen holmi qlc-s szarok, amikkel 1 év windows használattal simán eléred a gyártói limitet. -
Narasim
senior tag
Valszeg mindent megvesznek...
Most keresnék az otthoni NAS ba merevlemezt, azt mintha aranyat keresnék gyémánttal kirakva, annyiba kerül 8TB merevlemez, egyben. Vélhetően valahol valakik meg tudják/akarják fizetni, én egyelőre még várok, még a s.m.a.r.t. azt mondja, hogy okésak a tányérok...
az a rohad gáz, hogy itt is egyértelműen arra tolják a népet, hogy vegyél havidíjért felhős tárhelyet valakitől. vagyis tárold más gépén, drágán a lomodat.
remélem egyszer beborul az egész erőltetett, rablógazdaság módon működő rendszer.
#15 mi nem szakmázni járunk ide, hanem kiereszteni a gőzt, hogy milyen k.drága minden!
3 éve 1,92tb-os szerver ssd-ket vettem 30ért, mostanra 70e-re normalizálódott a 2tb-os felhozatal. -
Graphics
Jómunkásember
OK, de azt nem értem, hogy miért nem lehet a felhasználóra bízni? Rendben, marketingből megadják a QLC kapacitást, de kisbetűvel megcsillagozva ott lenne valahol a TLC kapacitás is és alkalmazásból átváltható lenne. Szerintem ez sokat dobna az eladhatóságon a konzumer piacon, igaz, az manapság itt nem számít
TEssék?
Ezt komolyan gondoltad?Mármint szerinted ez így működik?
a TLC és QLC között FIZIKAI és strukturális eltérés is van, nem csak egy kapcsoló, hogy így működjön vagy sem..
Töltéskülönbségek is mások a cella írásánál a QLC sokkal precízebb vezérlést igényel.
Nem lehet folyamatosan "SLC módban" ... Ez nem így műkődik.
Szakmai oldal... Hát kezdenek kétségeim lenni. Pedig tényleg mindennek utána lehet menni azért fröcsögés helyett.
Valaki mutasson már utat,hogy hol van még szakmai fórum?
Egy mezei user teljesen leszarja, hogy QLC-TLC-MLC vagy mi van a gépben. Megy, gyors és kész... 1 éve napi használatra QLC-s gépem van... Őszintén keresem a különbséget, mert még videót is vágok rajta...
Ez fingreszelés, a nagy kocka userek között... Elédraknak két gépet, nem fogod megmondani, hogy melyik milyen.NEmrég volt egy teszt, ahol a SATA SSD-ket és a Gen3-4-5 SSD-ket tették egymás mellé...
Játékban FPS-t néztek talán... hibahatáron belül volt...
Nem is értem, itt mindenki álmodozik az olcsó SSD-ról... Bakker kinyitom a hardveraprót és talán normalizálódtak az árak is már...
-
zetor2000
addikt
Valszeg mindent megvesznek...
Most keresnék az otthoni NAS ba merevlemezt, azt mintha aranyat keresnék gyémánttal kirakva, annyiba kerül 8TB merevlemez, egyben. Vélhetően valahol valakik meg tudják/akarják fizetni, én egyelőre még várok, még a s.m.a.r.t. azt mondja, hogy okésak a tányérok...
-
RoyalPredato
tag
Fogyasztói piac van..... nagyfogyasztóknak.
Az érdek, hogy ne örüljünk 1-2T SSD-nek hosszú ideig, hanem hogy 1000 Terrásakat folyamatosan pótolni kelljen adatközpontokba, mert elhasználódnak.
Sajnos itt annak kell örülni, hogy egyáltalán még foglalkoznak a civilekkel. Még.
-
Balu117
junior tag
OK, de azt nem értem, hogy miért nem lehet a felhasználóra bízni? Rendben, marketingből megadják a QLC kapacitást, de kisbetűvel megcsillagozva ott lenne valahol a TLC kapacitás is és alkalmazásból átváltható lenne. Szerintem ez sokat dobna az eladhatóságon a konzumer piacon, igaz, az manapság itt nem számít
Az a baj a gyártóknak nem feltétlenül érdeke a jobb minőségű SSD.! Az oké hogy mi itt a Prohardveren vitázunk róla, de az emberek 99.8% azt sem tudja mi a külömbség az SSD és a HDD között. Nem hogy QLC vagy TLC kérdésen agyaljon. Illetve a piac nagy része brand gép/laptop ahol úgysem te döntesz.
-
RobbyJr
veterán
-
zooly
aktív tag
-
-
Narasim
senior tag
miért lenne érdekük olcsó, jó sebességű ssd-t adni? egyre kevesebb lehetőségünk van. nemsokára a tlc lesz az ultra-hyper prémium.
régen se számított a konzumer piac csak a nyereség. apple elhagyta a töltőt, samsung kifigurázta érte, majd egy év múlva már ott sem volt töltő. laptopokban régen tudtál procit cserélni, mxm videokártyát cserélni. volt mozgástered. már nincs.
-
E.Kaufmann
veterán
-
Narasim
senior tag
Amúgy már kőbe van vésve, hogy miből lesz QLC és miből TLC? Nem csak vezérlő beállítás kérdése? Vagy úgy vannak szervezve a cellák, hogy jobban fekszik nekik egyik vagy másik üzemmód?
samsungnál a vezérlő tudja slc módban is kezelni a tlc-t, gyorsítótárként. valószínű ezeknél is tudná. de mivel úgy kezdődik a cikk címe, hogy "olcsóbb", így gondolom nem ez a terv. aztán olcsóbb mégsem szokott lenni. a kereskedelem lenyúlja a különbözetet.
-
E.Kaufmann
veterán
-
PSti
tag
Én még emlékszem arra, amikor bejött a QLC, és mondták, hogy igen, rosszabb mint a TLC, de sokkal olcsóbb lesz! Nem lett. Ugyanolyan áron adják szinte a QLC-t mint a TLC-t, de a másik fele, hogy rosszabb, az teljesült.
-
Narasim
senior tag
-
zetor2000
addikt
A fogyasztói piac itt valszeg nem az egységsugarú user lesz, hanem valamelyik AI vállalkozás... ne legyen igazam.
-
tasiadam
veterán
hiszem ha látom, hogy olcsóbb lesz per tb, mint a tlc
-
E.Kaufmann
veterán
Végül is rendes piacgazdaságban csak nyitni kell a piaci rések irányába, ha már mások elfordultak ettől a piactól. Persze, biztos az van a pakliban, majd a mezei júzereken kitesztelik aztán majd megveszi az ipar is, ha már jó lesz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Dobozos ASUS Vivobook 18 hüvelykes Extra Nagyképernyős Laptop -30% AI Ryzen 7 260 32/1TB FHD+ 144 Hz
- Új Bontatlan Samsung SM-R955 Galaxy Watch6 Classic 43mm LTE Ezüst
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 64GB, 2TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- MacBook Pro 16" M3 Max / 64GB / 1TB / 27% Áfa (0588AB)
- Honor Magic7 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával

Azok kimennek a világból annyit írhatsz rájuk. Nem ilyen holmi qlc-s szarok, amikkel 1 év windows használattal simán eléred a gyártói limitet.
3 éve 1,92tb-os szerver ssd-ket vettem 30ért, mostanra 70e-re normalizálódott a 2tb-os felhozatal.

Fogyasztói piac van..... nagyfogyasztóknak.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)