Hirdetés
- OLED TV topic
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio videokártya
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Radeon RX 7600: nyolc giga elég lesz?
- UHD filmek lejátszása
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
D4rkm4n
őstag
Mondjuk ez elég lelombozó:
''The lens shows some very strong barrel distortions at 24mm...''"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
tbs
addikt
Hibátlan Flektogon 50mm F4 PSix-re 10eFt-ért megéri..?
-
Elieh
csendes tag
Sziasztok!
A magasröptű társalgást látva félek megkérdezni, de azért megteszem, mert biztos tudtok rá mondani vmit. Szóval egy Sony DSC-H2-es gépem van, és szeretnék, hozzá venni vmi makrózáshoz használható konverziós lencsét, meg valami telekonverzióssat () is. Szerintetek a Sony-nál maradjak, vagy nekem Soligort mondtak még. Leginkább táj- meg természetfotózni, csak a magam kedvére. Köszi!
P. -
BiriBum
őstag
Sigma 70-300 /F4.0-5.6 DG Apo Macro - szegény ember vízzel főz.
Erről mit mondotok? Állítólag előfordul fókuszgond. -
Terapeuta
őstag
-
BiriBum
őstag
Köszönöm szépen, elgondolkoztató...
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #716 üzenetére
Tamron esetén legalább nem kell aggódni hogy selejt. Biztos lehetsz benne!
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
D4rkm4n
őstag
Sigma 18-125mm f/3.5-5.6 DC [link]
Mi lehet a hátránya ekkora gyutáv tartománynak? Gondolom extra CA-t jelent...
Pedig valószínűleg egy hasonló tartományú obira lesz szükségem, hogy a bulik alatt ne kelljen a szálló porban cserélnem.
[Szerkesztve]"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
-
*Ropi*
félisten
Na, azért nem mindig, bár tény, hogy vásárlásnál nagyon körül kell szimatolni, hogy minden rendben van-e vele, lehetőség szerint több darabból kiválasztani a megfelelőt. Nekem pl. 28-75 F2.8 van, de (lekopogom) semmi baja. Táncosokat fotózok vele, ott meg hatványozottan kell a gyors és pontos AF.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
Ha buli (koncert) fotózásra akarod használni, amint az előbb írtad, akkor a 18-125, mert kissebb a kezdő fókusztávja, ami kis helyen jól jöhet.
Másrészt nem akkora az átfogása, mint a másiknak, ezért talán egy paraszthajszálnyival jobb is a képe. Bár gyanítom, hogy 18mm-en ígyis akkora a hordótorzítása, hogy lányokat pofátlanság fotózni vele...
Amúgy is, minél nagyobb az átfogás, annál inkább a képminőség rovására megy. Csak akkor vedd meg, ha nincsenek nagy minőségi igényeid.
[Szerkesztve]Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
tbs
addikt
Aha, MC. Szerintem is jó ár.
Most, a gőzösöknél, ellőttem egy tekercset vele, jövő héten előhívatom. Kíváncsi vagyok rá nagyon. A sorszámmutatósra hackel-t P6 váz remélem nem engedett túl sok fényt a filmre ellenőrizhetetlen helyeken...
Eddig a hatalmas (szó szerint) fíling megvolt. K100D fényt mért, én meg átszámoltam ISO100-ra és beállítottam a P6-on. Nem tudok szabadulni a digitális technikától... -
Dare2Live
nagyúr
válasz
Terapeuta #730 üzenetére
-fix nagyon köti az ember kezét. bulin nincs hely/idő előre hátra menni, obit cserélni. De nyugodtan lehet iso1600/3200t használni mert 1024*768nál nagyobbat sehol sem kérnek ott meg még iso1600is tökéletes.
-Ettöl függetlenül fényerőre nagy szükség van.
bulifotora szvsz mindenképp zoom ésha lehet 2.8as.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Terapeuta
őstag
válasz
Dare2Live #732 üzenetére
Elsősorban a pénzfaktor miatt gondoltam fixre...
Ja és mivel kompaktos vagyok, ISO200-nál nálam megáll a világ
Tehát ha elegendő a 2.8 (sztem azé határeset), akkor nézzünk tamront (szigorúan a fényereje miatt):
[link]
Vagy ugyenez (majdnem Sigmában)Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Smogus
őstag
Kezdek irigykedni, 10ezerért egy bevonatos nagylátó
Örülök neki hogy tetszik a gép,
de tényleg ha tudsz még egy olcsóbb nagylátot akkor szólhatnálHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
Dare2Live
nagyúr
válasz
Terapeuta #734 üzenetére
Pénzfaktor miatt? Mért túlsok a pénz?
Add már össze mennyi egy 16mm/24mm/35mm50mmes fix sor..... vagy legyen csak 16/35/50.
szimplán nemértem mitmondasz.
és Tamron 17-50 2.8at mért ''szigorúan a fényereje miatt''?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Dare2Live
nagyúr
válasz
Terapeuta #739 üzenetére
egy fix? bulifotora?
Már elnézést de te szimplán nem tudod miröl beszélünk.
egyszer menj el egy fixel bulifotozni. Majd akkor megérted miröl bszélünk.
-Nincs hely 5m hátra menni vagy 5melőre menni.
-Nincs idő/lehetőség cserélgetni. Mire te lecserélted az obit a téma már elrepült. Ha táncolnak körülötted legyen az dnb vagy akár a legszebb: metallpogo és nyomja be a füstgép az anyagot sok sikert az obicseréhez. Jut vázba is por, füst elég.
-NEM kell tökéletesen éles obi. 1280*1024 végképp a max amire szükség lehet.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
nagyúr
válasz
Dare2Live #740 üzenetére
amit esetleg még baromi jol jöhet bulifotonál (is) az a vaku. Ha jol használja az ember csodákra képes: ha kellfinoman fényt ad ha kell csökkenti a túlsok kék/piros/sárga... fény hatását, ha kell kiemeli a témát.....
csak rengeteg rutin kell hozzá.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Mercutio_
félisten
Csak ezért minek K100D-t vinni, lehet kapni börzéken fénymérőt
Mozdonyversenyen voltál kint te is?
Jó kis feelingje volt csak az a sok gyerek, meg érdeklődő felnőtt ne lett volna útban
Dare2live: Ha tényleg elég a 1280*1024 akkor azt 18-as fixből simán ki lehet vágni és nem kell cserélgetni obit, persze ez csak kötözködésaz a belinkelt Tamron teljesen megfelel a célnak
bár kétlem, hogy darkmannak mostanság tellene rá...
[Szerkesztve]Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRÁK:Orient Bambino II Bigsize, Seiko SNXF05, FANTASY könyvek, TÖMÖRFENYŐ komód és könyvespolcok, HŰTŐ, MOSÓGÉP, MIKRÓ
-
Dare2Live
nagyúr
válasz
Mercutio_ #742 üzenetére
ü mekkora ötlet mindjárt meg is hirdetem a 70-300vrem hisz a 17-50böl simán kivágom.... Nemis értem mértgyártanak 18mm fölött bármit, meg zoomot 18mmböl kivághato...
darkman kinézett 18-125ös sigmaja 75K tamron ha körbenéz 95K. Szerintem akkor már egyszer inkább +20 és akkor ez a 17-50 tartomány a köv 10+évre tuti minőségben és fényerősen le van fedve minthogy kiadjon 75Kt és bulin a kis fényerő utcán''real life'' esetén meg az életlenség, aberálás... miatt idegeskedjen.
Persze kinek mi.
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
tbs
addikt
válasz
Mercutio_ #742 üzenetére
Ööööö... Péntektől vasárnapig hirtelen nem találtam használt fénymérőt.
Ez a projektem jó, ha 2 hetes múltra tekint vissza.
És 14 középformátumú kocka után volt egyéb feladata is a Pentaxnak...
Mozdonyverseny: a kis zöld vs. nagy fekete időpontjában voltak a környéken a lányok, úgyhogy én is. Jó sokan megnéztek (szemgúvasztás) a ''gigászi'' fényképezőgéppel... -
Mercutio_
félisten
válasz
Dare2Live #743 üzenetére
Szerintem hasonlóan gondolkodunk ebben a kérdésben, vagy az adott célra megfelelő obit beszerezni, vagy a meglévőket használni kompromisszumokkal, de azért venni egy új obit, hogy kiderüljön ez is csak kompromisszumokkal használható értelmetlen.
tbs: Lányokazt hittem a mozdonyok miatt mentél
[Szerkesztve]Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRÁK:Orient Bambino II Bigsize, Seiko SNXF05, FANTASY könyvek, TÖMÖRFENYŐ komód és könyvespolcok, HŰTŐ, MOSÓGÉP, MIKRÓ
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo II: Classic és Resurrected
- OLED TV topic
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio videokártya
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Nők, nőügyek (18+)
- Telekom mobilszolgáltatások
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- bitpork: Tali időpont
- Divinity: Google Pay használata Magyarországon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest