Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Slowman

    aktív tag

    válasz killerjohn #6515 üzenetére

    Hát az a helyzet, hogy a 17-55 IS USM nem egy kategória a Tamron 17-50/2.8-al kb fele a Canonnak :U és természetesen az ér is mutatja, hogy ez már nem hobby hanem az APS-C kategóriába profi kivitel minden téren. De mindkettő jó választás (pénztárcától függően). Természetesen az USM motor, stabilizált ez mindenképp pozitívum a másikkal szemben. Canon azért némileg jobb minőségű is mint a Tamron. A Tamronnal az a baj, hogy nagyon le kell tesztelni, hogy jó e a fókusz mert nem lehet kalibrálni és mivel nincs fókuszmotor a Canon/Nikonba így még nagyobb a szórása a Tamronnnál (viszont 100K-val olcsóbb :U ). Hallottam már itt pozitív és negatívtapasztalatokat is mindenfajta bajonettvéggel egyaránt. Érdemes Notebook-on visszanézni vásárlásnál mert nem biztos, hogy elég a kijelzőn. És azt is szokták tanácsolni, hogy Pénteken vásároljunk mert akkor Hétfőn bőven vissza lehet vinni természetesen ha a cég partner ezen a téren.
    Szvsz ha nincsenek anyagi korlátaid akkor 17-55/2.8 IS USM (profi és high-end minden téren az APS-C kategóriába), ha pedig nem mindegy hová teszed azt a 100k-t akkor a Tamron is megfelelő amatőr használatra, csak alaposan le kell tesztelni vásárlásnál mert mint mondtam nagy a szórás.
    Én is a Tamront néztem ki kitobi helyett kb következő hónapra be is nevezek egyre csak még nem tudom eldönteni, hogy a 17-50 vagy a 28-75 legyen, de gondolkozok Sigmán is. Elég nehéz eldönteni.
    A 17-55 IS USM-el vannak személyes tapasztalataim egyik ismerősöm pont 500D-n használja és igen komoly darab :K minden téren, nagyon szépen muzsikál rajta. Én személy szerint kicsit nagynak is érzem egy 500D-n szóval nem árt egy ilyen nehéz obihoz venni rá egy portrémarkolatot. E mellé már csak egy 70-200/4 IS L kell és kész is a komplett csere :D az előző szettedre.

Új hozzászólás Aktív témák