Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomi
őstag
válasz
YouCanCANON #400 üzenetére
De a 70-200 nem is nagytele.... FF-es gépre ilyen szar obikat???
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Fejo
őstag
Meg van végre a 70-200/4 L USM obim! Eddig csak pár képet lőttem vele, de valami hihetetlen, hogy milyen képe van.
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
-
Flow
senior tag
kenrockwell mennyire mérvadó objektívek terén?
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Flow
senior tag
Bocsánat, de nem tudom szerkeszteni az előzőt. Szerintetek mi az az ár, amit egy jó állapotban lévő nikon af 80-200 2.8 D ED objekívért még érdemes kifizetni? Konkrétan erről lenne szó [link]
Percenként változik az álláspontom a 70-300 vr és 80-200 között. :\ Most már csak azt lenne jó tudni, melyiket használnám ki jobban. Még soha nem volt telém...
Kösz a választ kpista.Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
biggamer
veterán
Akkor lassan Te is törheted a fejed, hogy milyen állványt veszel. ( ha azzal is akarod használni ).
Nekem is ilyen állványom van mint Neked, és nem nagyon díjazza, ha feleteszem rá az obit.
Mondjuk nekem egy picit nehezebb az üveg.
Gondolom.
Egyébként üdvözöllek a táborban.
Ja, ha kell hozzá majd állványgyűrű, akkor szólj.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
biggamer #410 üzenetére
4/3-os obikról van már valakinek személyes tapasztalat?
50-200-ról olvasok szépeket, kiváncsi lennék hogy abban a tartományban amit a 40-150 lefed mekkora a különbség a két obi között?MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
Latency
senior tag
Én biztosan a 80-200 mellett döntenék. A 70-300-nál az a 300mm már erősen minőségi kompromisszum a 80-200 pedig az egész zoom tartományban szépen rajzol. A VR nem rossz dolog, de például sportfotónál beltérben amúgy sem segít. A 70-300 frontlencséje elforog fókuszáláskor, ha szűrőzni akarsz, akkor ez zavaró lehet (pl: polár). Arra kell figyelni, hogy 80-200-ból több fajta is van, ezekből is a kétgyűrűsek az újabbak.
Jah, és nem árt figyelni a sújra sem a 80-200 1,5kg majd kétszer annyi mint a 70-300 és már azt sem mondanám könnyűnek (bár ha hozzámvágnának egyet azért szivesen cipelném).
[Szerkesztve] -
Zebu
addikt
Skacok!
D50 kitobi kevésnek bizonyul szóval elmélkedem mi kellene helyette.
Nikkor 18-70 ED, VS. Nikkor 18-135 ED hm?
egy 70-300-as Sigma már van....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
válasz
Latissimus Dorsi #411 üzenetére
Annyit tudok, hogy az Olympus dslr-ekhez adott Big Kitobik (14-45 mm + 40-150 mm objektívvek) az egyik legjobb minőségű kit objektívek.
Láttam velük készített képeket, sok más jobbnak itélt objektív képe elbújhat mellettük.
Egyébként erről a témáról ROBOTER kollégát kérdez, ő dolgozik ilyen gépezettel és objektívekkel.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Fejo
őstag
válasz
biggamer #410 üzenetére
Köszi!
Számítottam rá, hogy a Soligor állvány dob egy hátast a cucc súlyától, ezért már kinéztem az utódját egy Manfrotto 190XProB személyében. Vélemény? Azt még nem tudom, hogy milyen fejet lenne érdemes venni hozzá.
Érdekel majd az állványgyűrü. Eredeti Canon? Mennyiért?www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
Latency
senior tag
Tengerpartos kép 200mm: baloldalt lámpaoszlopok, alatta levő hajó árbóca, alatta levő gyakorlatilag az egész hajó el van szineződve.
Ha nem fontos, hogy új legyen az obi, szerintem próbálj keresni Canon 70-210-et kb. egy árban van ezzel a Tamronnal, de simán veri minőségben. -
biggamer
veterán
-
biggamer
veterán
Heeelp !!!
Aki jól tud angolul, leírhatná nekem innen a fontosabb dolgokat.( lehet Privibe is )
Holnap vennék ilyen táskát, úgy hogy SŰRGŐS, és FONTOS lenne számomra.
[link]
Előre is köszönet.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
adik
őstag
Manfrotto 190XProB
Ha lenne egy ilyenem, akkor első dolgom lenne, hogy megverném azt, aki kitalálta a lábait. Nem tekerős, nem gyorszáras, hanem pillangócsavarral megszorítani. Nekem nagyon nem gyere be, egyébként nem lenne rossz, kár volt ezzel elrontani. Aztán lehet, hogy valakinek pont ez jön be, nem tudom.Kettő, csipkebokor vessző!
-
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
biggamer #414 üzenetére
Köszi!
Remélem erre téved valamikor
To all:
Miből lesz a cserebogár?
[L] http://www.canon.com/camera-museum/tech/l_plant/f_index.html[/L]
Bocsi ha már volt.MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
Dare2Live
nagyúr
''A 70-300 frontlencséje elforog fókuszáláskor, ha szűrőzni akarsz, akkor ez zavaró lehet (pl: polár).''
Lehet hibás a 70-300vrem de ennek az enyém frontlencséje az istennek se akar elforogni. 300on egyébként akármilyen körülmények közt élesebb mint a nemrég itt ajnározott 55-200, az egy dolog ami zavaró tud lenni 300on a CA de az ekeszeléssel (f8-f11) eltünik.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
BEE
addikt
Pedig itt a fórumon már volt valaki, aki szidta a gyorszáras megoldást,
és leszögezte hogy neki csak a csavaros a kellően üzembiztos,
ideje meg mindig van annyi hogy tekergesse a srófokat.
BEE
ui: A 190ProB ( X nélküli ) az gyorszáras és nekem teljesen jól működik.
[Szerkesztve]Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Flow
senior tag
Ez mit jelent? included: Tripod collar (fitted)?
Azt, hogy van rajta egy elem (gyűrű), amire rátehetek egy ''bizbaszt'' (ha veszek), amivel képes leszek a tripodomra erősíteni? Vagy azt jelenti, hogy minden megvan (a bizbasz is), és pont.Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Hydra SR
addikt
Nagyjából jól mondod bár nem a WB hanem a színhőmérséklet megy az említett tengelyen. Íme a különbség a kettő között: RAW-ból oldalra is lehet kitérőt tenni, sőt, konkrét színt is hozzá lehet adni finomhangolható szaturácival, sőt, konkrét pontból is lehet mintavételezni a fehéret és akkor ahhoz igazít mindent. Ha csak a ''color temperature'' csúszkát löködöd akkor nem szedi le a sárgát ez tény, de egyéb módszerrel nyomtalanul és büntetlenül leszedhető. Szinte nincs az a színezett megvilágítás amiből ne lehetne utólag fehéret csinálni; esetleg valami nagyon elvadult vörös, ha közben semmilyen természetes fény nincs jelen.
Ez a kép [link] pl. kizárólag a páráról visszaverődő sárgás-vöröses fényszennyezést kapta (éjjeli kép), mégis a megfelelő mintavételezési pont megválasztásával helyre lehetett pofozni és még jobb is lehetne ha több időt szánok rá, noha eredetileg ilyen színei voltak: [link]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
D4rkm4n
őstag
Erről esetleg vélemény? Sigma Canon 70-300mm f4-5.6 APO DG Macro super [link] [link]
Illetve itt van még egy, ami meglehetősen olcsó zommubi: Sigma 100-300mm f/4.5-6.7 DL Autofocus Canon EOS [link]
Ez most nagyon felkeltette az érdeklődésemet.
[Szerkesztve]"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
macy
addikt
Szerintem ne költekezz. Gyűjtsd a pénzt és vegyél egy használt 70-200 4 L-t. Én is megbántam már, hogy elkapkodtam a dolgot. Ha nem veszem meg a 70-300 APO DG Macrot-t már vehettem volna egy L-es obit. De mindenáron telét akartam. Nem rossz ez a Sigma, de ég és föld a kettő közt a különbség.
-
Mercutio_
félisten
És azt megkapja Darkman 100 alatt?
Mert szvsz diákként az 50ezres árkülönbség igencsak komoly tényező - javítson az illetékes ha rosszúl gondolomEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRÁK:Orient Bambino II Bigsize, Seiko SNXF05, FANTASY könyvek, TÖMÖRFENYŐ komód és könyvespolcok, HŰTŐ, MOSÓGÉP, MIKRÓ
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest