Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz Agent87 #2717 üzenetére

    Igen, talán makrósabbak, a leképzésük persze makrósabb. Kérdés mennyire használható ez a gyakorlatban, de lsd: #2716.
    Egyébként igen, a Sigmánál hírhedten gyakran előfordulnak fókuszhibák - bár minden márkánál vannak fókuszhibás darabok, a Sigma kétségtelenül elhíresült erről. Ahogy egy forumtársunk írta régebben: Sigma = Significant malfunction. Mindenesetre vannak akik kezében jópár Sigma megfordult és egyiknek sem volt baja, van akinél meg szintén megfordult jópár és majdnem mindegyiknek volt. Az egész szummázata: Arra nehéz építeni, hogy Sigma, akkor úgyis fókuszhibás lesz, ha Tamron, akkor meg nem. Lehet, hogy így lenne, lehet, hogy fordítva, lehet, hogy egyiknek sem lenne baja, lehet mindkettőnek, ez egy ilyen lutri "műfaj".

    Miért ajánlottabb vétel? Amennyi Sigma 70-300 tulajt láttam, illetve olvastam tőlük beszámolót, azt írták, hogy nem igazán tudnak vele jó képet lőni, rossz képe van, összességében abszolút nincsenek megelégedve vele, van, aki megszabadul tőle, amint tehette. A Tamron 70-300 tulajok, akiknek beszámolóját ismerem az objektívvel, viszont egytől-egyig pozitív tapasztalatokról számolnak be, szeretik az objektívjüket. Sajnos személyes tapasztalatom egyik objektívvel sincs, így mindössze erre támaszkodhatom. Ez nyilván nem egy nagyszabású felmérés, szóval abszolút konzekvenciát levonni nem lehet belőle, mindenesetre úgy vélem eléggé mutat valamit.

    Azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy ezek a 70-300-as objektívek 70-200 között teljesítenek inkább jól és 200 felett tipikusan romlani szokott a képük. Mivel van egy 210-ig futó objektíved, amivel amúgy meg vagy elégedve, lehet, hogy ez nem túl jó hír. Plusz érdemes megnézni gyakorlatban, hogy mennyivel tudnál többet kezdeni egy 300-as véggel, mint egy 210-essel. Persze, ha van erre bármilyen mód, kölcsönobi, vagy akár boltban kipróbálás, akármi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák