Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freelanced

    őstag

    válasz fr3ntzen #22447 üzenetére

    Hello!

    Véleményem szerint erre elég egy 200-as, esetleg 300-as gyújtótávolságú objektív, ha esetleg újat szeretnél ott a Canon EF 55-200 IS/3.5-5.6 ha használtan keresed akkor jó lehet a Canon EF 70-300/4-5.6 IS, illetve van még biztos több féle is de a Canonhoz ezeket találtam az ajánlottak között.

    Nekem úgy tűnik, hogy inkább általános felhasználásra szeretnél telét, tehát nem hiszem, hogy ennél drágábbra lenne szükséged. Ha jól tudom a komolyabb madárfotózáshoz hosszabb gyújtótávolság szükséges (ez írták előttem is) illetve egy olyan objektívhez egy komolyabb állványra is szükség van (persze nem tudom milyen állványod van).

    Ami még megoldás lehet még az, hogy az előttem is említett lessátorból fotózol, de ahhoz jó sok türelem kell. Egyébként néhány madárfaj amúgy is megszokta szerintem az embereket, azokhoz közelebb is tudsz menni, illetve télen az etetőknél is viszonylag könnyű fotózni őket (habár ezt nem próbáltam még). Én úgy vagyok vele, hogy ha az embernek nincs meg a megfelelő felszerelés akkor is van esély egy-egy jó képet lőni, néha lehet szerencsénk és pont jókor vagyunk jó helyen :K
    Persze ennek az elméletnek azért vannak határai, de ha elég elszánt vagy sok mindent össze lehet hozni. :K

    De ez csak az én véleményem, én is kezdő vagyok tehát ennek függvényében mérlegeld a dolgot, illetve várd meg a nálam hozzáértőbbek válaszát.

    Szép napot!

    [ Szerkesztve ]

    Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

Új hozzászólás Aktív témák