Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alx.Mercer

    aktív tag

    válasz _seth_ #22230 üzenetére

    Garanciás volt mindkettő így nem kellett fizetni.
    Bevittem, hogy fókuszproblémás, elkérték és elvitték "hátra" majd visszaadták, hogy valóban nem pontos. Aztán 1 héten belül kész is volt, de mint mondtam nem lett tökéletes (erre mondjuk fel is hívták a figyelmemet, hogy ennél a típusnál előfordul, hogy nem lesz 100%-os az AF.

    Az adatlap szerint a vázhoz nem nyúltak (csak gyári értékekre állították vissza szoftveresen) és az objektíven mechanikai kalibrálást végeztek. Ez észre is vehető volt rajta, mert a fókuszgyűrű SOKKAL finomabban, egyenletesebben járt, amikor visszakaptam. Előtte olyan "száraz" futása volt.
    A többi objektívemen nem vettem észre változást, bár nekem a 18-55 STM-et és a 70-200 F4 IS-t is MFA-val kellett pontosítanom (mindkettőnél mindkét végen). Jelenleg mindkettő szinte a manuális élességállításhoz közeli AF pontosságot produkál (csak 1:1 arányban vehető észre néha-néha kisebb eltérés, és az is csak akkor, ha a képeket egymás után oda-vissza váltogatom)

    Azóta járt nálam egy másik, de régebbi gyártmányú 50 1.8 II, ami japánban volt gyártva (az én típusomat máshol gyártották, de már nem emlékszek, hogy hol). Na az totálisan használhatatlan volt! Az enyém ahhoz képest egy kezesbárány volt. :-)

    [ Szerkesztve ]

    Eladó termékek (OneDrive galéria): https://1drv.ms/f/s!AhX-flNWpGw-hRUMHUQiLjQHjw5W

Új hozzászólás Aktív témák