Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biggamer
veterán
" Normál tele zoom (80-210, 70-200 etc)
A fényerőtől függetlenül az amatőrök és a profik alapvető és elengedhetetlenül szükséges objektíve. Bármilyen akció, divat, portré, riport, sport, tájkép vagy természetfotózásra alkalmas. Lefedi a teljes tele tartományt, amelyre a legtöbb fotósnak valaha is szüksége lehet mindaddig, amíg nem érez szörnyű késztetést arra, hogy madarakat fényképezzen.
IS (Canon) vagy VR (Nikon) normál tele zoom
Ugyanaz, mint az előző, csak olyan fotósok számára, akik túl sok kávét isznak, vagy könnyen izgalomba jönnek "
" Lefedi a teljes tele tartományt, amelyre a legtöbb fotósnak valaha is szüksége lehet mindaddig, amíg nem érez szörnyű késztetést arra, hogy madarakat fényképezzen."
Milyen igazság.
[ Szerkesztve ]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
camelferr
senior tag
-
melandri
tag
Hello!
Vettem egy sigma 18-50 2.8 ex macro objektívet... egy kicsit kottyan a tubus...ez normális, vagy elfogadható????
Előtte volt nálam egy ugyan ilyen de nem a macro-s, az nem kottyant és zsírosabban is járt.... -
ottkar
addikt
-
Viszlát
addikt
Sziasztok,
Canon 28-135/F3.5-5.6 USM EF IS obival van valakinek tapasztalata? Valahol azt olvastam, hogy ez még filmes gépekhez készült, ezért gázos lehet digit géppel (egy 40D-hez lenne).
Köszi a válaszokat előre is!
V
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Viszlát
addikt
válasz
Szten Márs #1963 üzenetére
Megtaláltam, ezt írták róla:
Ez nem egy EF-S, hanem egy EF jelû objektív, full frame-es gépekhez készült, vagyis a vetített képe nagyobb, mint a nem full frame-es gépek érzékelõje, eszerint lemaradnak a képrõl a lencse szélein keletkezõ képrészek.
Én csak érdeklődöm, úgyhogy hiába kérdezel vissza, nem fogok tudni válaszolni, nem értek hozzá.
Amúgy köszi a választ és a tesztet is, elolvasom.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Viszlát #1964 üzenetére
Persze, lemaradnak a képről a lencse szélein keletkező képrészek, ez így van. Ennek a hatása:
- Megváltozik a képkivágás. Digitális vázon a 28-135-ös objektív látószöge 45-216mm kisfilmes látószögnek fog megfelelni.
- Mivel az objektívek a sarkokon szokták e leggyengébb képet adni, a jobb, középső területek érik csak az érzékelőt, azaz kisebb képszéli lágyulás és kisebb vignettálás lesz tapasztalható. -
Viszlát
addikt
válasz
Szten Márs #1965 üzenetére
Hm, tehát tulajdonképpen csak az egyébként is gyengébb minőségű részek maradnak le a képről... köszi!
-
-
Viszlát
addikt
válasz
philoxenia #1967 üzenetére
Ezt utazó obinak venném, semmi beltér, kompromisszumos megoldásnak gondoltam. Szerintem annak jó lesz, remélem nem tévedek. Van egy Sigma 17-70-em, de az már többször kevésnek bizonyult.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
-
Viszlát
addikt
válasz
Dare2Live #1970 üzenetére
Kirándulásra gondoltam ezt, ne kelljen két obit cipelni, meg cserélgetni. Egyébként meg van egy 75-300 is usm-em is, ha olyan helyre megyek, akkor viszem magammal ezt meg a 17-70-et, de egy túrázós, kirándulós akármihez jó lesz a 28-135.
-
johnjohn
addikt
Találkozott már valaki Soligor AF 60-300 /4-5,6 tolózoom obival ? Érdekelne a tapasztalat, volna egy példány belőle tökéletes álapotban.
-
Jinxx
senior tag
válasz
johnjohn #1972 üzenetére
Egyéni véleményem, de egyrészt Soligor, másrészt 60-300 ami elég nagy átfogás, 300as vége biztos használhatatlan, és fényerővel sem büszkélkedhet. Személy szerint meg sem próbálnám, nem azért van tükörreflexesem, hogy az obi legyen a korlát. Egyébként ha nincsenek túl nagy elvárásaid, és nem kerül sokba (szerintem kb 20-25k max., még annyi se.) és neked tetszik kipróbálás után is, akkor teljesen okés. Nekem a tolózoom sem jön be...
Kipróbálni nincs lehetőséged? Az lenne a legjobb "tapasztalat".
[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia #1973 üzenetére
Fenn van a vaterán,[link]
de nem nagyon találtam a neten semmi érdemlegeset.Ez az AF változat.Jinxx : nem túl drága, és gondoltam hátha megéri, fém-üveg obi.Látatlanban nem veszem meg, a Vaterán meg nincs mód elérhetőséget megadni.
Megjegyzem, az eladó nem tudja, az hogy AF, még nem jelent belső motort, valószínüleg nem motoros.
[ Szerkesztve ]
-
Jinxx
senior tag
válasz
johnjohn #1975 üzenetére
Szerintem semmiképpen ne várj tőle csodát, főleg, hogy "makró" is. 30k-t biztosan sokallok érte. így látatlanban szerintem roszabb mint a sigma 70-300 apo dg macro, vagy hasonló. De inkább roszabb.
Mod.: Szerintem meg drága, akkor inkább már a Sigma. Oké, hogy fém üveg, de... hát nem tudom, mindenképp ki kellene próbálni. Vaterát pont ezért nem szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
-
johnjohn
addikt
Kösz a válaszokat !
-
Jinxx
senior tag
Ha már itt jártam, bedobok egy "költői" kérdést. Ki melyiket venné meg? Canon 70-200 f/4l, vagy Sigma 70-200 f/2,8 ex? Akinek van személyes tapasztalata rábeszélhetne az egyikre. Használtan a két obi naggyából azonos áron kapható.
-
Jinxx
senior tag
válasz
johnjohn #1982 üzenetére
Photozone-os teszteket már kívűlről fújom, de gyakorlatban nem sokat ér. Sigma nekem is volt a kezemben, 5.6-os rekesztől kezdett tetszeni a képe. A Sigmának tetszik a 2.8as fényereje (néha a vaksi szememmel használnám manuálfókusszal), az hogy értelmes emberi (nem feltűnő) színe van, masszív darabnak tűnik, nekem nagyon kézre állt, és jár hozzá állványcsati. A Canonnak egyetlen előnye lehet, hogy elviekben sokkal szebb a képe, ami igazából elfeledtetné velem a Sigma általam leírt előnyeit, csak kellene egy tapasztaltabb ember, akinek talán mindkettő volt és megmondaná, hogy igen, a Canonnak "jelentősen" szebb képe van. Az is érdekelne, hogy a Canonok között előfordul-e fókuszhibás darab, és általánosságban annyira drasztikusan-e mint a Sigmáknál. Bár a választ sejtem, hogy nem. Sigma obit próbáltam már egy pár tucatot, arra a következtetésre jutottam, hogy nem igazán van használtan tökéletesen működő darab. Ez még talán a Sigma hátrányára írható, de még reménykedek.
-
Jinxx
senior tag
válasz
Dare2Live #1984 üzenetére
Gondolkozom rajta is, nem szeretném sokáig halogatni a dolgot, hiszen itt a nyár, nyaralások, stb, szóval a 70-300 is esélyes, ha azt tudok jó áron szerezni, de nekem kicsit másabb kategória. Egyenlőre azt szeretném eldönteni, hogy a 70-200-asok közzül melyiket érdemesebb megvenni, egyáltalán lehet-e érdembeni különbségeket felróni a Canon javára, stb.
-
Dare2Live
nagyúr
-
Terapeuta
őstag
Mi a célfüggvény? Ha nem akarsz másfélkilós obikat cipelni, akkor csak a canon f4 jöhet számításba. Általában pontosak, nem szoktak rá nyafogni. Képminőségben is nyerő. Fényerőben viszont nem. Ha pesti vagy tudok mutatni Neked egyet...
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Jinxx
senior tag
válasz
Dare2Live #1986 üzenetére
Ez az, bizonytalaníts el mégjobban!
Mindenképpen használtan szeretnék venni bármit is, ezáltal a Tamron kilőve, mert elég ritkán látok. Kompromisszumos megoldásnak örülnék talán egy Canon 70-210 f/3,5-4,5-nek is, de elég ritka az is. Ha ezt venném akkor gyűjtögethetnék még jobb obira (Canon F/4 L IS, vagy f/2,8), és ellennék vele ebben az évben. Használt árak eléggé szétszórtak. Canon 70-200at láttam már elkelni 100ért, de volt aki 140ért hirdetgette használtan gari nélkül. Sigma is hasonló, volt az elmúlt pár hónapban 125-170k között minden. Személy szerint egy Canonért 110-120k-t tökéletesen fókuszáló Sigmáért max. 125k-t adnék, de ezt úgy sem én döntöm el, hanem az eladó.
-
Dtomi
őstag
kb 1 hónapja vehette meg az egyik ismerősöm a 70-200 F4L-t mert két esküvőn is fotózott uh kellett egy rendes tele, most a héten lett neki kész a 200mm f4-en 5 centis back fókusza, hát marhára nem örült neki....
"Az elviekben sokkal szebb kép" nagyon óvatosan kezelendő."Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
*Ropi*
félisten
Előre bocsájtom: Sigma még nem volt a kezemben, de ha nem szeretnél meglepetést, akkor a Canont ajánlom (amúgy nekem is az van).
A Sigma javára a nagyobb fényerő szól, de itt ki is merült a dolog: a Canonnak már F4-en álomszép és részletes a rajza. Csepp,- és porálló, belső az élességállítás, tehát sem a tubushossz nem változik, sem a frontlencse nem forog el, polárszűrő használatánál előnyös. A Sigmával ellentétben rossz Canon L-es obiról még nem hallottam, legalábbis minimális lehet a meghibásodási arányuk: a bennük felhasznált anyagok és a szerelési minőség garantálja ezt. Ez kb. olyan, mint egy kézzel összerakott Aston-Martin szériahibájáról beszélni.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Jinxx
senior tag
válasz
Terapeuta #1987 üzenetére
A célfüggvény az, hogy legalább 200mm-ig legyen egy zoomos telém, aminek tűéles a képe, és teljesen nyitott rekesznél is elfogadható, előny, ha nagyobb fényerejü, hogy könyebb legyen vele makrózni. De talán ez ennél a 2 obinál annyira nem is szempont, mert a Canon közelpontja sokkal jobb, de nem tudom ez gyakorlatban mennyire lenne pozitívum egy közgyűrűzött Sigmához képest. A kilóktól nem félek, most egy Sigma 100-300 f/4 van nálam, relatíve elég nagy darab, sajnos fókuszhibás, remélem visszaveszi a gazdája, anyagi megfontolásból nem tudok még egy ugyanilyet megvenni/kipróbálni, ezért adtam most kicsit lentebb. Ez lett volna álmaim obija, de az ember elbizonytalanodik amikor a sokadik fókuszhibás obit próbálja ki/veszi meg. Egy találkában megegyezhetünk, legalább azt is megtudom, hogy a vázam-e az oka a fókuszhibáknak. Nemsokára írok pü.-t.
-
Jinxx
senior tag
Kezdek hajlani affelé, hogy kipróbálgatom a meghirdetett Sigmákat, és ha egyik sem lesz tökéletes fókuszú, jöhetnek a Canonok. Wáá, mennyire rühellem az ilyet, már vagy 1000 expó elment csak obipróbálgatásra, meg tesztképekre.
"Az elviekben sokkal szebb kép" Igazad lehet, akkora különbség nem lehet, hogy ne tudjam hobbifotóra használni bármeik példányt, egyenlőre tehát nyert a Sigma.
Köszönöm mindenkinek... -
Jinxx
senior tag
Volt már egy pár Sigma a kezemben, eddig mindegyik okozott "meglepetést" is, a kellemetlenebbik fajtából. A Sigma is zárt rendszerű (belső fókuszálás) szóval ez nem a Canon előnye, tudja a Sigma is, és tudja még azt, hogy számomra jobb a fogása, van rajta állványcsati, és nem szalad el a mókus, mert világít a tele a kezedben.
Szóval egyenlőre Sigma, és Terapeuta kollégával esetleges konzultáció, nem-e a vázam szar és megnézem a Canon rajzolatát is, aztán majd meglátjuk.
Bocsi a flood-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
nagyúr
"A célfüggvény az, hogy legalább 200mm-ig legyen egy zoomos telém, aminek tűéles a képe, és teljesen nyitott rekesznél is elfogadható:"
-Erre mindegyik obit megfelelőnek érzem."előny, ha nagyobb fényerejü, hogy könyebb legyen vele makrózni. "
hát makrozni nem 2.8on szoktak....anno én sokat filoztam kb nagyon hasonlón aztán a +100mm miatt egy 70-300VR lett. A 3-4stop stabi meg ér annyit mint 1-1.5stop.
ja, hogy végképp ne tudd mi legyen ha nemzavar a műanyagfiling ajánlom nézd meg az új 55-250ISt is. árban legocsobb, stabi van, kites vásárlók miatt akár még használtan/nem használtan ocsón is hozzá lehet jutni.
photozonen is tesztelték.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Jinxx
senior tag
válasz
Dare2Live #1995 üzenetére
Köszi, megnézem.
"előny, ha nagyobb fényerejü, hogy könyebb legyen vele makrózni. "
hát makrozni nem 2.8on szoktak....
De manuálisan élességállítani az én rossz szememmel könyebb egy ilyen obival. Közgyűrűkkel már nem bíznám a fókuszálást az AF-re. Egyébként ez a telével makrózás nálam ilyen kényszer, ugyanis nagyon szeretem. De ha más nem ez megoldható egy manuális (pl m42) 135-ös obival, meg filléres közgyűrűkkel ami nem nagy érvágás. (Jó, hogy pár hónapja adtam el.) -
Dtomi
őstag
Nekem nem tudom hány sigma obi fordult már meg a kezembe de szerintem közeledek az 50 hez minimum és soha egyiknek nem volt semmi baja. Lehet, hogy ultramázlista vagyok de ez tényleg így van, pedig még a nagyon sokat szidott 24-70 f2,8 ból is volt kettő. még a kis szirszar 18-50 17 ezres játszósobim is olyan minőségű, hogy műszakilag kifogástalan minden tekintetben, és a képe is bőven ki kell, hogy elégítse egy hobbyfotós igényeit. egyébként tudtommal a 70-200 f4L se nem por se nem cseppálló. És ha előbb szólsz olyan backfókuszos 70-200 f4L-t tudtam volna mutatni, hogy sírvafakadsz a látványtól. És tamron és tokina obikból is volt már egy pár azoknak se volt bajuk. Ellenben pl 1 hónapos Af hibás canon 50 f1,8 már volt nálam, két szar 580Ex és a mostani EX II is volt egy idő amikor megmagyarázhatatlanul alulexponált -1-2 értékkel a 30D-n, a 10D-n érdekes mód nem. Egyébként indexen elég sok 17-40 L fókuszhibáról olvasni. de lehet 70-200L és 24-70L ről is hallani néha. Szerintem ha ugyan anniy L es obi fogyna mint sigma azért többet hallanál ilyen hibákról. Vagy ha a sigma is ennyiért árulná az obijait jobb minőségben gyártaná és alaposabban ellenőrizné. Nem véletlenül fizetsz másfélszer 2x többet egy L es obiért.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #1998 üzenetére
Kattints az első linkre, amit megadtál
Aztán írd ide, hogy melyik két obiról van szó -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #1999 üzenetére
Az összehasonlítást linkeltem, nálam először még ment.
Schneider-Kreuznach D-Xenon 50-200 és a Sigma Pentax 70-300/4-5,6 APO DG
Általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest