Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adik

    őstag

    válasz adik #1855 üzenetére

    Verbálisan.
    Szerintem qrva jó!
    Az első 2 hétben megrökönyödtem, hogy annyit könnyült a járása, hogy az oldalán lévő lock gomb értelmet nyert (ez összecsukott állapotában rögzíti), de megnyugodtam, nem nyúlik jobban (úgy tűnik). A lovin, szilveszterkor (a valóban hideg napok egyike) csunyán bepárásodott a frontlencse belső fele, amikor bementünk az alaposan fűtött - a sok forralt bor - büfébe, persze ez a pára is gyorsan tovaszállt. Tapintásra középkategóriás anyagból van, egy ilyen árú üvegtől ezt várhatjuk el, a többiek sem rosszabak, pláne nem jobbak. A két gyűrű gumírozása egyértelmű, helyzetük pláne. Rekesz-gyűrű nincs az obin.
    Én még olyan sapival vettem, aminek a belsején nem lehet összenyomni, hogy napellenzővel is le tudjam venni, az újakon ezt már javították. (Ezért kellett vennem egy Nikon fedőt 3000 hufért.) Napellenző egyébként tartozék, szirom alakú, kulturált, használható. Beépített vakut olyankor illedelmesen el kell felejteni.
    Nem érdekelte egyébként a minusztíz, kafán forgott amerre kellett - igaz, az volt az első napja. Nem annyira vészes fókuszáláskor, darál, kerreg, de hozzá lehet szokni. Igaz, előtte huzamosabb ideig egy Canonom volt, ott meg USM. Relatíve könnyen talál élességet, ritkán téveszt, de ha igen, akkor nagyon nem is fog találni, olyankor máshova kell fókuszálni. Belső fókuszállású, így nem változik a hossza, nem is forog. Zoomoláskor viszont illedelmes 5-6 centit megnyúlik. Ha már zoom: nem rajzolja ki a teljes kockát, hiába lehet a Canonos változatot felcsavarni a filmes vázakra - óvatosan, nehogy beleakadjon a tükör!!
    Nem kell rekeszelni nagyon, úgy látom, hogy 6,3 környékétől már tényleg jól érzi magát, de bizonyos témák esetén alatta sem feltétlenül gáz. Kék eget tud, nem kell feltétlenül trükközni vele. Kromatikusan abberálni tud, de nem vészesen erős a hajlama. Szélek élességével nincs gond. Becsillanások és egyéb brillantikus dolgokkal csínján kell bánni, meg lehet vele tréfálni, de csak direkt kínozva. Háttér mosása is hozza a várhatót, hiába 7 lamella az hét. Szóval, nem bántam meg, bár nem tudom milyen lenne helyette az eredetileg kiszemelt Tamron 28-75/2,8. Abból fókuszhibátlant nem találtam, ebből meg kapásból az elsőt, bár mázlim - és persze protekcióm :DDD - is volt.

    Kettő, csipkebokor vessző!

Új hozzászólás Aktív témák