Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz forceberg #18399 üzenetére

    Hát én ezt nem így tudom, de nyilván sem Te, sem én nem vagyunk Nikkor optika tervezőmérnökök. Mindenesetre a bokehba beleszólásról a Lenstip is ír tán valahol. Nem mintha szentírás lenne, de azért guglizható a dolog. A romlás mértéke a nem mindegy, ez meg stabi függő.

    Az "ugyan már elég fixen beáll az" -hoz annyit, hogy 36x24 mm-re kell egy fénnyalábot, a teljes tűélesre lőtt képet rávetítetni lehetőleg kisebb-nagyobb anomáliák nélkül. Úgy gondolod, "nagyjából" beáll az oszt jauu, amikor nem tartja éppen semmi középen a lencsetagot ??? Igyunk egy felest, ráse.. :D Kit érdekel az a pár tized mm ha éppen nem úgy áll be, mi ? :W Nem beszélve arról, hogy a stabik egy része úgy indul be, hogy iszonyatosat ránt a képen, na innentől kezdve lehet gondolkodni, honnan jön, milyen pozícióból, ha ránt egyet. (Na nem az én Tamronom, az kb. mint a vaj). Kanyon 70-200 f4 IS-t is láttam meg-meg rándulni induláskor és a saját kitobimat is anno, ergo ha nem kapcsolom be az üveget, ő nem éppen az ideális helyzetben tárolja azt a lencsetagot (mégis lehetett vele értelmeset lőni OFF-ban is, ON-ban pláne).

    Én azért nem gondolom, hogy ez ennyire rohadt egyszerű sztori. De azt sem, hogy életveszélyes, hiszen a legtöbb standard stabis üvegnek meg lehet olyanra csinálni a képét, hogy jó legyen. De beleszólni beleszól.

    Csak ezek az "ugyan már" legyintünk-ök .. ezek neeem az a terület, amiket én elfogadok "aha, tényleg"-nek :N :U Optikai formula és egyéb igen, oké, bla bla. De egy kikapcsolt stabi lencsetag precizitásáról azért szívesen néznék valami lézeres kalibráló műszerrel eredményeket (versus stabi nélküli obi). :K Meg a márkák közötti eltérés, a hatékonyságuk, felépítésük, stb.

    Ebben nem fogunk soha egyetérteni, úgy látom. De inkább örüljünk, hogy vannak stabis üvegek. A 800-asnak pedig egy külön áldás, mert pixelszintre kukkolva a reciprokszabály nem mindig elég neki. Szeretek modelleket úgy meglőni, hogy a szempillájuk hegye is borotva, gyönyörű tud lenni nagy méretben. Nyomtatva főleg - most pont ebben vagyok. (A 24-70 f/5.6-ra rekeszelve is karcsú lett a szenzorhoz, képzelheted, milyen üveg és milyen technika kell ahhoz, hogy kirajzold).

    Ma nem leszek, fotózok Kleroo-val kislányt. :D Savazz nyugodtan. ;)

Új hozzászólás Aktív témák