Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Olcsó gamer monitorral támad a Xiaomi
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Garmin Edge 840: mindent bele!
- Milyen asztali médialejátszót?
- Új olcsó táblagép érkezett a Teclasttól
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottkar
addikt
válasz
rauschie #1699 üzenetére
"az üveg diszperziójára van vmi jellemző adat amit meglehet nézni egy objektiven"
Az nincs az üvegek jellemzőit szigorú titokként kezelik.Azért tettem fel a Tamron adatait mert én nemrég vettem optikát aminek egy LD tagja van a profi optikának meg három.Ebből lehet következteni az optika szórásnagyságára. Tippelni nem szerencsés élességállításnál mindíg törekedni kell az élességpont minél jobb megközelítésére. Valamelyik módszert be kell lőnöd ami a legjobb átlagot adja nálad.Egy fazon egyszer azt mondta hogy ő úgy állít élességet hogy egy irányba tekeri a gyűrűt és amikor bevillan a dióda akkor csatt. A legbiztosabb módszer a túlszaladásra, az esetek döntő többségében. Ha a bevillanás után elkezd finoman visszafelé állítani és az újbóli villanásra exponál az már sokkal jobb.
-
ottkar
addikt
válasz
rauschie #1700 üzenetére
"SLD and three ELD glass elements provide high image quality from the maximum large aperture "
Itt nemcsak a záridő rövidsége az ami szempont hiszen az a legkevesebb csak egy fokozat, sokkal több a fenti magas korrigáltság. Amire azt lehet mondani hogy a Hubble nem magasabban korrigált, csak nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
ThufirHawat
senior tag
Aztán meg mit szóltok az új Sigma optikákhoz?
18-125 DC OS
120-400 OS
150-500 OS
200-500Vagy már volt?
Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
werttzui
őstag
katt új obi
PENTAX
-
Bandesz99
tag
lehet hülye a kérdésem, de miből lehet kideríteni hogy egy NIKON dslrhez objektív teljesen új vagy használt?
a csomagoláson kívül.So live that your memories will be part of your happines!
-
johnjohn
addikt
válasz
Bandesz99 #1705 üzenetére
Az első pár nap után még színte semmiből, később halvány karcok lehetnek a rögzítésnél, ahol a bajonett a géppel találkozik.Hosszabb használat után fényesedhet a zoomgyűrű.
Konktétan milyen obiról van szó?
Ha nem kopott és nem lötyög a tubus az elején akkor színte mindegy, hogy használt -e.
Ha van csomagolása rajta van a gyártás ideje, illetve a kisérőlapon is rajta van. -
-
Bandesz99
tag
válasz
johnjohn #1706 üzenetére
köszi, mlg így konkrétan semmit nem tudok, csak egy új ismerős allítólag féláron hoz új nikon dslreket, persze csak ha beszámítják a régi canon s5ömet. ja és ad hozzá két obit is. kicsit fura, de felkeltette az érdeklődésémet főleg a d80.
So live that your memories will be part of your happines!
-
ócskás
aktív tag
válasz
johnjohn #1712 üzenetére
Tamronokkal általában soha semmi bajom nem volt,bár hosszú távon egyet sem tartottam meg. Az okát persze magam sem tudom,biztos van benne egy jó adag sznobizmus is...de hát gyarló az ember,maradtak a Nikkor-ok, ezzel együt némi bosszúság is
http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
johnjohn
addikt
KlikkAkinek van türelme, nézze meg a tesztfotókat teljes méretben, tanulságos.Az Ebay-en 90 000.- körüli Eu összegért vesztegetik.Idehaza nem forgalmazza valaki? Egy ilyenbe befektetnék.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
nagyúr
Hát nekem még se a Tamron se a nikor nem lötyög pedig egyik se L kategória. (Max optikailag)
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Surfym@n
senior tag
Meg szeretném "növelni" a 70-200asom teleconverterrel, mert néha kevésnek érzem a 200at (annak ellenére h. 350D-n van) csak hát egy jobb fajta 300 v. 400-as lencse túl drága.
Mindenféleképpen kétszerezőnél "kisebbet" szeretnék - kell az AFHallottam már a Canon 1,4x-éről, de mellette ha jól tudom van még Sigmának is, Kenkonak is hasonló terméke. Sőt a Soligor típusú ha jól sejtem, az 1.7x-es. Ez utóbbi manuális vagy továbbít jeleket?
Minőségre kinek melyik jött be, már ha használ vki ilyet?28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese... !
-
Surfym@n
senior tag
s mennyit romlik minősége, CA nem jön elő vele? ha tudsz tegyél fel összehasonlító 100%-os croppokat
Ottkar: szintén ha tudsz meglephetsz pár képecskével...
az 1,7x-nél is csak egy stop-pal kell számolni? (AF megmarad 350D-n?)28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese... !
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz
Surfym@n #1722 üzenetére
Ha lesz egy kis időm lövök pár tesztképet. Addig is egy ilyen.
Feel Good Inc.
-
Surfym@n
senior tag
-
Dtomi
őstag
Én 70-200 F2,8L IS USM -el próbáltam az 1,4 es canon extendert ritka szar képe van vele, pedig ugye az csak f4.0 még. Én pedig f7,1 ig rekeszeltem. 1/1000 nél pedig kizárt, hogy bemozduljon. 01
[ Szerkesztve ]
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Fejo
őstag
A 70-200/4L vajon megy Sigma 2x EX TC-vel?
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
Szten Márs
nagyúr
Tettél már be ide a forumra egy képet ami ezzel a felállással készült és még jobban látszott rajta, hogy mi is a gond. Vagy ugyanez volt és csak rosszul emlékszem?
ottkar: Ha egy hozzászólás megírása után még eszedbe jut valami, 5 percig tudod módosítani, hozzáírni, addig ott van egy piros MOD feliratú gomb a hsz-ed bal felső sarkában, nem kell ilyenkor új hsz-t írni. -
Dtomi
őstag
Már ne is haragudj de az elmúlt 7en akárhányszor idetévedtem a fórumra mindíg akkora marhaságokat írtál, hogy a hajam égnekáll tőle. Pl az utolsótól is, az asztrós topictól elkezdve szinte bármelyikbe csupa brillírozás. Pl ez a kép amire azt írtad nincs probléma gondolom azt számításba vetted, hogy 1 milliós cuccal lett fotózva ideális körülmények közt.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
-
Dtomi
őstag
válasz
Szten Márs #1733 üzenetére
Nem tudom melyik volt kb 20 képet készítettem ha pont ezt tettem be régen is akkor elmegyek lottózni vagy rulettezni.
-
St3venson
tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes objektivet venni az ebayről? Kicsit tartok tőle, de itt inkább csak nikonhoz és canonhoz találni használt obit, a sonyhoz nem sokat.
Vett már tőletek valaki is az ebayről? -
Mercutio_
félisten
válasz
St3venson #1737 üzenetére
A sony az ugyebár minolta
abból meg van itthon is dögivel.
Szerintem a sony-s topicban érdeklődj milen minolta obikkal működik rendesen a sony.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRÁK:Orient Bambino II Bigsize, Seiko SNXF05, FANTASY könyvek, TÖMÖRFENYŐ komód és könyvespolcok, HŰTŐ, MOSÓGÉP, MIKRÓ
-
-
stop
aktív tag
70-200 F2.8
A sigma és canon között mi, milyen, miben, mennyi különbség (érzékelhető, vagy használati) van?
ugyanolyan paraméterek mellett
előre is köszi"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
Dtomi
őstag
100 e a különbség
Sigma nekem nagyon tetszett, canonból csak az IS-et és 4L-t használtam a 2,8 IStől nem estem hasra. a 4L pedig állványgyűrűvel drága de az ár érték aránya sokkal jobb mint a 2,8-nak
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Canon 70-300 F4-5,6 IS USM vs. Canon 70-200 F4 L USM összehasonlításában mondanátok valamit?
70-300-ös obi 25ezerrel olcsóbb, nagyobb gyújtótáv, és persze ott a stabilizátor...
70-200-ös obi L-es üveg, MTF görbéje majdnem vízszintes, viszont nincs stabill...Annyi biztos hogy nem minden esetben lenne elég a 320mm gyújtótáv, tehát melyik a jobb? a L-es képből kivágni ahogy számoltam 320mm@480mm ez 9%-os vágást jelent és rengeteg Mpixel csökkenést...Viszont a fennt említett 70-300-as elég jó a 70-200-as tartományban, utánna gyengül el...két roszból melyik a jobb vágott, vagy szoft-os kép?
Esetleg ha tudtok mondai valamit az 55-250 F4-5,6 IS obiról azt szivesen várnám...
Ui: a Fotopest című bolt mennyire megbízható?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Monya78 #1743 üzenetére
Szia!
Nekem 70-200 F4L-em van. Szerintem jobb annyival az az üveg, hogy még a vágott képei is jobbak, mint a 70-300-é. 55-250-et felejtsd el, nem rúg labdába.
Fotopest Japánból hozza a dolgokat, emiatt ilyen jók az árai. Garancia csak rajta keresztül, kb. 1 hónap alatt fordul meg a cucc. Én nála vettem a 40D vázamat, az 580 EX II vakumat, meg a CP-E4 akkupakkot is. Mondjuk, a vakut megrendeltem direkt hetekkel előbb, mert kellett egy rendezvényre, megbeszéltük, hogy melyik nap megyek érte. Aznap még fel is hívtam, hogy emlékeztessem: megyek a vakuért, mondta, hogy ok, mehetek nyugodtan. Amikor kicaplattam hozzá a világ végére, akkor derült ki, hogy az üzlettársa eladta másnak, amíg ő éppen nyaralni volt. Hát, mit ne mondjak, nem örültem, főleg, hogy nem volt másik. Szerencse, hogy a régi Sigmámat nem adtam el, így azzal tudtam dolgozni. Végül a következő turnusban érkezők közül kaptam egyet.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Monya78
veterán
Köszi a gyors választ...
Sokan hiányolják a 70-200 F4 L-en a állványgyűrű hiányát, mivel gyárilag nem rakták rá, ez azt jeleni hogy elbírja ha csak a gépváz van rögzítve az állványon...
Szabadkézzel végállásban mennyi záridővel szoktad megtartani?Fotopestnél egy az egy hónap a garanciális ügyintézésre vonatkozik, vagy minden egyes vásárláskor kb. 1 hónap a cucc megérkezése?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Monya78 #1745 üzenetére
Szerintem én nem vagyok mérvadó mert eléggé remeg a kezem: volt olyan, hogy 1/160-on bemozdult, igaz, ott eléggé gyors mozgások voltak. Fene se tudja, egy nem izgő-mozgó embert talán még 1/80-on ki lehet tartani nem optimális fények mellett is.
1 hónap a garanciális ügyintézésre vonatkozik, a sima megrendelés olyan 1,5 hét kb.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
pitman
őstag
válasz
Monya78 #1745 üzenetére
Venni kell rá utángyártottat, ha nagyon kell, vagy gyártani rá egyet. Az biztos, hogy stabilabb állványgyűrűvel, mint nélküle.
Bár nem engem kérdeztél én végállásban 1/160-addal még ki tudtam tartani, 1/125-esetén már megjelennek bemozdult képek is. Ha mozgást fényképez az ember, akkor lehet, hogy ezek az értékek még hosszúak is lesznek és a téma fog bemozdulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Debrecen
Cég: pepris.de
Város: Budapest