Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz aor #12751 üzenetére

    Eddig nem ajánlottuk egyik obit se, csak leírtuk a tulajdonságaikat. Azt nem tudjuk, te mire szeretnéd használni. Abból már jobban el tudnánk indulni.

    A 400mm-es fix egy vérprofi obi. Annyira, hogy csak 1 dologra használható: 400mm fényképezés a maga látszögével. Arra viszont nagyon jó. Ha tervszerű fényképezést folytatsz, akkor sose fog előfordulni, hogy "ááá, tudodmit. Előveszek egy 400mm-est és lövöldözök egyet." lévén arra nem is jó ez az obi. Sátor, leshely stb. mögül, előre belőtt helyzetekből madarakat, emlősöket stb. arra jó.

    A 100-400 elvileg arra jó, hogy előkapod és lövöldözöl vele. Megkéri az árát, mert 1,5kg, és azt cipelni kell. Azért nem olyan könnyű használni, és ez csak részben az obi hátránya. Meg kell szokni a képét, és úgy fényképezni, hogy azt majd mivé változtatod. Szóval ezért pro obi, mert tényleg csak azokkal a módszerekkel használható jó eredménnyel. Nem olyan nagy a fényereje.

    Amit még hozzá kell tennem, hogy most már én is inkább a 400mm-esnél leírtak szerint használom az esetek 90%-ában. Nagy ritkán fordul elő, hogy közel jön a sátorhoz egy-egy gázló madár. Stabit meg ki tudja mikor kapcsoltam be utoljára. De ez ugye egyéni szokás...

    Óva intelek a 3rd party gyártóktól. Ami olcsó, az annyit is tud (lágytojás). Ők is drágán adják a jó minőségű obikat. :K (leginkább azt nem tudják eladni). Ilyen gyújtótávot elég problémás gyártani olcsón, jól. Rendesen ki kell csiszolni azokat a lencséket.

    Kaposvár és környékén bárkinek szívesen megmutizom. BP-n évek óta nem jártam.

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák