Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nasinas

    tag

    Sziasztok!
    Nemrég vettem egy gépet, bár eredetileg kompaktot akartam, de a sok utánanézés után nem vitt rá a lélek, maradtam DSLR-nél, igaz, a legolcsóbbnál, annyiért, mint egy csúcskompakt lett volna: Canon 1100d. ( 18-55 IS II kitobival)

    Korábban már volt DSLR-em, egy Sony a300-as, az alap kitobi mellé volt egy 70-200-as teleobi is a kitben. Szóval láttam,használtam már effélét..... :DDD

    Én pusztán hobbiból, saját és néha ha megmutatom, akkor pár barim ,ismerősöm örömére fotózgatok, folyamatosan tanulva,fejlődve a fotózás terén, de csak játék,szabadidős hobbi, nem több, de azt kellő alázattal igyekszem....
    Elsősorban épületeket, városrészeket, tájképeket fotózom,így a kb 18-55 tartomány zömmel elegendő, de azért van úgy, főleg kilátókról, vagy pl budai várból lenézve, hogy hiányzik a teleobi, de mivel nem vagyok profi és éppen azért akartam kompaktot venni, mert úúútálom az obicserélgetést és a cipekedést, szóval na, lényeg, hogy a 18-55-nél azért kéne egy nagyobb átfogás, és egy kitobinál szebb rajzolat.
    Obik terén csak alapfogalmakat ismerek, talán nem is mindet, de választékban nem vagyok még otthon, most indul a keresgélés, és ráérek, nem azonnal kell (kivéve, ha nyerek a lottón... :DDD )
    Annak idején a Sony a300-hoz vettem egy Tamron SP stb stb 17-50-et a fix 2.8-as fényerejével, szóval azért azt a szintet ismerem és szerettem.

    De most óccóbb lenne talán egy obiban megoldani a jó rajzot és nagyobb átfogást, meg kényelmesebb is, igaz,tudom, nagyobb kompromisszumok árán, mintha a klasszikus obi párost venném meg.
    Én inkább vennék egy 18-105-öst mint egy 18-200 vagy jézusom 18-300-ast, gondolván, hogy a kisebb átfogás kevesebb kompromisszum, és kisebb hordó / párna torzítás, stb.

    De nem biztos,hogy így van, és nem biztos, hogy Canon bajonettel van 18-105.

    Szóval uraim: mit ajánlotok , akár konkrétan, akár ilyen-olyan szempontok szerint.... :R

    Pénzben háááát max 120-150 -ig mennék el,de ez már az alapos indoklású csúcs, de 70-90 ezernek nagyon örülnék.

    Ugye látszik, hogy nem ismerem a választékot, bár az extrémnek nevezett bolt honlapján láttam pár igen érdekes árat......óccót is nagy átfogással, ami már felettébb gyanúús...

    Köszönöm előre is a tanácsokat! :R

    Ami ami, az az !

Új hozzászólás Aktív témák