Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz orbano #1042 üzenetére

    Az árak újonnan, garival értendők ha jól sejtem. M42-esből olyat már nem kapsz. Örülhetsz, ha nem gombás és karcos. Láttam már 100 fölött M42-es telét, igaz az 600-as volt de ha mondjuk Zeiss 200 F2.8-as létezik és kifogsz egyet, az se biztos, hogy sokkal olcsóbb lesz. Ilyesmik szeritem mind a gyűjtőknél vannak vitrinben és árverésen lehet csak hozzájutni. De én már azt is megfontolnám, hogy súlyos tízezreket elköltsek-e egy MF-es fix obira amin még beugróblendém sincs. Akkor már tényleg gyűjtök még hozzá és megveszem az EF bajonettest. Lehet, hogy 3-szor annyi de azt már én megfontolnám. Én akkor veszek M42-est, ha tízed-húszadannyi mint az AF-es megfelelője. A 200-as Pentacon 6900 Ft volt. Az zsebpénz. Ha már rendesen költök rá tízezreket akkor annyiért közel a legjobbat akarom. De hát ez már hozzáállás kérdése.

    Szerintem azért sem volt akkora szükség a nagyobb fényerőre régen mert a filmes korszakban a valós gyújtótáv egyben az ekvivalens is volt szóval ugyanakkora látószöghöz lényegesen nagyobb gyútáv tartozott, ahhoz meg kisebb DOF. Kisebb volt az igény arra, hogy a nagy blendenyílással mossák a hátteret, megoldották nagy valós gyútávval.

    [ Szerkesztve ]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák