Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chaser
    legenda

Amúgy ez a hangerő emelkedés attól függ, hány W-ra korlátozod le gépedet. Ellenkező esetben, pláne egy igazán erős gép aránytalanúl sokat fogyaszt ahhoz képest, mint amit azért cserébe kapsz. A Steam Machine maximális fogsztása ha jól tudom 200W? Ha beállítanád olyasmira a géped max fogyasztását (OK, legyen 250W), főleg a videókártyáét ha megregulázod, akkor már nem hangoskodna annyira. Nyilván, egy Valve által direkt erre kihegyezet egyedi akatrészes konifigot nem fogsz bolti alkatrészekből megverni ebben, de na, azért ha meghozod a teljesítmény kompromisszumot, mint ők is, valószínűlerg eléggé halk lenne az Cyberpunk alatt is, mert egyszerűen nem tud tovább nyújtózkodni.

Ennyi. Ha jó hűtés/venti van a vga-n, tdp limit le, az a kártya qsssol load is, nem is használnék másképp pc-t. 65w-ra limitált x3d-k is hasítanak. Némileg lassabb a gép, de jóval olcsóbban némán hűthető, jóval hatékonyabb energiafelhasználás, és nem fűtik szét a lakást.

• ddekany
    nagyúr

Nálam a lehető legcsendesebb léghűtéses megoldások vannak a gépben. Félpasszív plat. táp, Noctua hűtött GPU, BQ CPU hűtő és Noctua sys coolerek. Egy Pillars of Eternity alatt nem halom a gép hangját, de egy Cyberpunk alatt naná.

U.e. történik bármely más 3-4 lassan forgó ventilátoros gép esetében is... desktopon és erőforrás igénytelen játékok alatt csendes, terhelésre rá kell kapcsoljon, főleg egy kicsi ITX ház esetében. A SM full leterhelve alig éri el a 25 fokot, játékok alatt inkább a 23-at... ez egy ekkora teljesítményű géptől, ekkora méretben: álom!

Amúgy ez a hangerő emelkedés attól függ, hány W-ra korlátozod le gépedet. Ellenkező esetben, pláne egy igazán erős gép aránytalanúl sokat fogyaszt ahhoz képest, mint amit azért cserébe kapsz. A Steam Machine maximális fogsztása ha jól tudom 200W? Ha beállítanád olyasmira a géped max fogyasztását (OK, legyen 250W), főleg a videókártyáét ha megregulázod, akkor már nem hangoskodna annyira. Nyilván, egy Valve által direkt erre kihegyezet egyedi akatrészes konifigot nem fogsz bolti alkatrészekből megverni ebben, de na, azért ha meghozod a teljesítmény kompromisszumot, mint ők is, valószínűlerg eléggé halk lenne az Cyberpunk alatt is, mert egyszerűen nem tud tovább nyújtózkodni.

• Joczeek
    addikt

No de ebben az esetben adja magát a kérdés: milyen hosszig tud a tököd egy darabban bérnyomtatni?

;]

Megnéztem a méreteit. Menni fog. ;]

• Crus
    addikt

"A SM full leterhelve alig éri el a 25 fokot, játékok alatt inkább a 23-at... ez egy ekkora teljesítményű géptől, ekkora méretben: álom!" - Amire Te gondolsz, az a noise level, terheléstől függően 20-25dBA.
    A hőmérséklet másik történet (Furmark, Blender) - igen, ez nem játék közben, de ott ezeknél a méréseknél csak alacsonyabb lehet az érték, és ez jó:
    CPU GPU

SORRY! Elírtam! Fok helyett nyilván dB-re gondoltam!

• peet05
    senior tag

Nálam a lehető legcsendesebb léghűtéses megoldások vannak a gépben. Félpasszív plat. táp, Noctua hűtött GPU, BQ CPU hűtő és Noctua sys coolerek. Egy Pillars of Eternity alatt nem halom a gép hangját, de egy Cyberpunk alatt naná.

U.e. történik bármely más 3-4 lassan forgó ventilátoros gép esetében is... desktopon és erőforrás igénytelen játékok alatt csendes, terhelésre rá kell kapcsoljon, főleg egy kicsi ITX ház esetében. A SM full leterhelve alig éri el a 25 fokot, játékok alatt inkább a 23-at... ez egy ekkora teljesítményű géptől, ekkora méretben: álom!

"A SM full leterhelve alig éri el a 25 fokot, játékok alatt inkább a 23-at... ez egy ekkora teljesítményű géptől, ekkora méretben: álom!" - Amire Te gondolsz, az a noise level, terheléstől függően 20-25dBA.
    A hőmérséklet másik történet (Furmark, Blender) - igen, ez nem játék közben, de ott ezeknél a méréseknél csak alacsonyabb lehet az érték, és ez jó:
    CPU GPU

• Chaser
    legenda

Ennyire sokkoló ez ma már? :DDD Ha te valamiért nem tudok oda, OK, pech, akkor neked nem ott racionális. De általában ez nem így volt, mert foglalta volna a munkaasztalon a helyet. Arra a fekvő ház volt, amire rátetted a monitort, szóval kevesebb plusz hasznos területet vitt el (de nem szerettem, mert hangosabb). Csak egy ideje minden reklám fotón meg influencernél ott van fent, áttesző oldallal neonfényben. Azért ma tán fel se merül az emberekben más? Ki tudja, őrült világ...

Régen az asztalon kezdték, jöttek a hodályabb hodályabb tornyok, akkor kerültek a földre. De már az akvárium korszakban sokaknál visszatértek.
    Ami jó, mert ott kevesebb a por, rossz, mert hangosabb.
    Én full load is megoldom a gépem 20dB alatt, de lentebb is tudok menni. És szeretem az asztalon látni a gépet.
    Monitor mellett lesz sztem a steam, a pc meg a monitor felett open air-ként) -ha veszek -.

• Synthwave
    HÁZIGAZDA

Nyomtasson a tököm, mikor készen is vehetek. okosnéger.gif

No de ebben az esetben adja magát a kérdés: milyen hosszig tud a tököd egy darabban bérnyomtatni?

;]

• Crus
    addikt

3 ventivel garantáltan hangosabb lesz

3-4 viszonylag lassan forgó venitillátort valószínűleg nem hallasz, ha a mai divattal ellentétben nem a monitor mellé teszed a házat, hanen a racionális helyére, az asztal alá (ezzel rögtön kevésbé érdekes a méret is). A gond a videókártya hűtés, mivel az nem szabványos, nem cserélhő mint a CPU-é. De azért 5060 szintjén léteznek nagyon halkak. Az AMD-sek mondjuk többet esznek, de ezen a mérsékelt grafikai teljesítmény szinten talán még ott is.

• Crus
    addikt

'Az első TV-hez csatlakoztatható játékkonzolt a Magnavox adta ki, 1972-ben'
    Szóval hiába a kamuzás a közösség részéről, meg Gabe felpippantása a a szuper yacht-on, semmi új nincs a nap alatt, ez egy konzolnak szánt gép. Agyhalott a közösség?
    Gabe összelegózott félig noti alkatrészekből egy konzolt, full integrálva, véletlenül se lehessen bővíteni, cserébe lasabb mint a PS, alkatrészt lehetetlen cserélni házilag :C :C
    A lehúzós boltjával adva azaz Steam OS-el, túlárazva a hardvert :C

A hazug tech jézus meg ...... nagy reklámmal.. A hamis pofáját mindenkinek hogy jó a steam machine, egy ótvar buta konzol, ami gyengébb mint egy 6 éves PS, rajta egy lehúzós túlárazott bloatware Steam OS, zeró upgrade, cserélhetőség.

Egy valadó Linux, szabványos desktop hardverrel (memória foglalat, cpu foglalat, pcie, normál táp) legalább szabadságot ad, ami bővíthető, dualba mehet rá windows ha kell!

Mit akarsz ezzel a Magnavox hasonlattal? (Főleg nekem, aki Videoton Ponggal kezdte anno...)

Tényleg ki kell írni még azt is, hogy erre a SM-re úgy és azt töltögetsz rá összevissza, amit csak nem szégyellsz? Mi köze ennek a konzolokhoz, miközben desktop módban Archicadet futtatsz rajta, meg Photoshopot, ha akarsz?

Az első kretént kellett volna jól altájon rúgni, aki a YT-on videót gyártott arról, hogy a PS5-höz képest milyen a SM. Az egy ZÁRT konzol, ez meg egy NYITOTT PC.

Pont, hogy nem noti alkatrészekből van összelegózva... ha abból lenne, visítana mint az összes gamer noti, jó részük már egy nyomorult desktopon.

SSD, memória könnyen és gyorsan cserélhető és bővíthető, de ami a még kellemesebb, hogy minden alkatrészen ott egy QR kód, mely alapján ha eltörted/tönkrement rendelhetsz bele majd pótalkatrészt.

A Steam azt húzza le, aki nincs képben... egyrészt nem nagyon van olyan hét, hogy több ingyen játékot ne adnának. Mióta először betettem oda a lábam, azóta vastagon ~400€ kártyapénz jött össze, amiből dettó játékot vettem. Nem egy olyan ismerősöm van, akik ládázásból sok milliót harácsolt össze. És akkor nem beszéltünk még a rendszeres akciókról, amikor gyakori, hogy a szürke/fekete kulcsos boltok alatt kapod meg a játékot.
    És a Steam az a hely is, ahol a nem a Steam-en vásárolt olcsó játékainkat aktiváljuk be.

"egy ótvar buta konzol" - Nem érted te ezt... ez nem egy konzol. Ez egy hibrid gép. Aki akarja használhatja csak konzol módra, aki meg képben van, az meg bárhogy, akár Winnel is.

A hardvert annyira túlárazva adja, hogy u.e. méretben nem tudsz összerakni u.e. teljesítményt. Erről ennyit.

• ddekany
    nagyúr

Mi az, hogy a racionális helyére?
    Nálam van kamra, betehetem oda is, vagy vigyem a pincébe?:d
    Van ahol van ám gyerek/kutya/macska is.
    Én meg csak simán az asztalon akarom látni a gépem.

Ennyire sokkoló ez ma már? :DDD Ha te valamiért nem tudok oda, OK, pech, akkor neked nem ott racionális. De általában ez nem így volt, mert foglalta volna a munkaasztalon a helyet. Arra a fekvő ház volt, amire rátetted a monitort, szóval kevesebb plusz hasznos területet vitt el (de nem szerettem, mert hangosabb). Csak egy ideje minden reklám fotón meg influencernél ott van fent, áttesző oldallal neonfényben. Azért ma tán fel se merül az emberekben más? Ki tudja, őrült világ...

• Chaser
    legenda

3-4 viszonylag lassan forgó venitillátort valószínűleg nem hallasz, ha a mai divattal ellentétben nem a monitor mellé teszed a házat, hanen a racionális helyére, az asztal alá (ezzel rögtön kevésbé érdekes a méret is). A gond a videókártya hűtés, mivel az nem szabványos, nem cserélhő mint a CPU-é. De azért 5060 szintjén léteznek nagyon halkak. Az AMD-sek mondjuk többet esznek, de ezen a mérsékelt grafikai teljesítmény szinten talán még ott is.

Mi az, hogy a racionális helyére?
    Nálam van kamra, betehetem oda is, vagy vigyem a pincébe?:d
    Van ahol van ám gyerek/kutya/macska is.
    Én meg csak simán az asztalon akarom látni a gépem.

• ddekany
    nagyúr

Sorba jönnek ezek - nem csak itt - Steam Machine-nek álmodott próbálkozások, de egyik még csak közelébe sincs a Valve megoldásának. Mer' ezek a venti köré építették fel a gépet és EGYETLEN, HALK venti viszi el a hátán a CPU, GPU, PSU-t.

A te elképzeléseddel is csak annyi "apró" probléma van, hogy nem sok köze van a Steam Machine-hez, hiszen a 3 ventivel garantáltan hangosabb lesz, Steam OS nem fut rajta, meg a fene egye meg, de még ez is nagyobb... nagyobb meg van és volt is, mint a SM. Ezer.
    (A DDR4-et inkább nem is emelem ki, ami kapásból min. 7% frémcsökkenés kb. mindenben, de sok esetben inkább 10%.)

• Chaser
    legenda

Szóval hiába a kamuzás a közösség részéről, meg Gabe felpippantása a a szuper yacht-on, semmi új nincs a nap alatt, ez egy konzolnak szánt gép. Agyhalott a közösség?
    Gabe összelegózott félig noti alkatrészekből egy konzolt, full integrálva, véletlenül se lehessen bővíteni, cserébe lasabb mint a PS, alkatrészt lehetetlen cserélni házilag :C :C

A hazug tech jézus meg ...... nagy reklámmal.. A hamis pofáját mindenkinek hogy jó a steam machine, egy ótvar buta konzol, ami gyengébb mint egy 6 éves PS, rajta egy lehúzós túlárazott bloatware Steam OS, zeró upgrade, cserélhetőség.

Egy valadó Linux, szabványos desktop hardverrel (memória foglalat, cpu foglalat, pcie, normál táp) legalább szabadságot ad, ami bővíthető, dualba mehet rá windows ha kell!

Konzolnak szánt gép, ami pc is. Mindezt mini mérettel, alacsony zajszinttel.
    Mielőtt a nagy tapsikolásban eltörik a kezed, próbáld felfogni, nincs másik ilyen gép a piacon.
    A ps/box-ban mit cserélsz, egy notebookban mit cserélsz? A konzol meg másra nem használható, játékon kívül ajtót kitámasztani jó.
    Azért hazudik valaki, mert objektíven elmondja a tényeket?
    Hogy sokaknak csőlátása van, arról nem a steam tehet.
    Tudom, nehéz felfogni, hogy ez a térfogat az egyik lényege, ezzel a designnal, mert sokan egy ilyet szeretnének látni a tv mellett.
    Ha tudsz ekkorában ilyet olcsóbban nem használt hw-ekből akkor én is tapsikolok neked)
    Addig csak röhögök :B ( :

• peet05
    senior tag

Ez b+... hogy feladta leckét a Valve az Internet népének! "Igen, nem tetszik??? Akkor rakjatok össze jobbat ilyen áron ha tudtok! ... Jaaa, de 16 cm élű kockába bele kell férnieee!!!" :DDD

A vicces az, hogy még élvezem is a tizen-hulenc próbálkozást, amit magamnak szeretnék összeválogatni, de ebbe a méretbe nem férek bele! :DDD
    A szarok a farmra végülis ez lesz: [link]

#26 - Tehát akkor tulképpen' de.

#28 NandoXXL
    De hiszen lehet bővíteni, RAM, SSD, és mindezeket cserélni sem lehetetlen benne.
    Az, hogy mennyire van egálban a PS5-tel, DigitalFoundry teszt alapján, ahol CPU heavy-bb a játék, ott meg a Machine jobb, de minimum egál.

Ezt a lehúzós boltot, hogy emlegetted, nem értem.
    Pont a Steam-en (is) szokott jó nagy adag akció lenni, nem csak AAA címek esetén, így aki az indie-t (is) szereti, az is jól jár.
    A SteamOS-t nem kötelező használni, és honlapon is ott van, hogy akár Win-t is telepíthetsz rá, nem kötik meg semmiben a kezed.
    Az árazás olyan, amilyen. Nem kötelező megvenni.

• NandoXXL
    őstag

Sorba jönnek ezek - nem csak itt - Steam Machine-nek álmodott próbálkozások, de egyik még csak közelébe sincs a Valve megoldásának. Mer' ezek a venti köré építették fel a gépet és EGYETLEN, HALK venti viszi el a hátán a CPU, GPU, PSU-t.

A te elképzeléseddel is csak annyi "apró" probléma van, hogy nem sok köze van a Steam Machine-hez, hiszen a 3 ventivel garantáltan hangosabb lesz, Steam OS nem fut rajta, meg a fene egye meg, de még ez is nagyobb... nagyobb meg van és volt is, mint a SM. Ezer.
    (A DDR4-et inkább nem is emelem ki, ami kapásból min. 7% frémcsökkenés kb. mindenben, de sok esetben inkább 10%.)

• Synthwave
    HÁZIGAZDA

Hogy teljesitményben szemét kategória mindegyik.
    Van itt nekem pár ilyen kacat,ha kell van 9900X,megtaposom aztán a tied lehet.Nekem nem kell mert semmit nem ér.

Ezért igazán kár volt (újra?) regisztrálni.

• ddekany
    nagyúr

Ötletelésnek nem rossz, de egy-két észrevétel:
    A lap, amit választottál, nem ITX, hanem mATX formátum, 22x19,3cm, nem fog elférni a kuckóban.
    12400T-t engedd el, helyette legyen Ryzen 7500f, vagy 7700. Nem nagy étvágyúak, és spórolsz is pár ezrest.
    2.5-ös SSD-nek nem biztos, hogy lesz hely, ezért maradj az M.2-nél.

12400T-t engedd el, helyette legyen Ryzen 7500f, vagy 7700.

Nem ér, az DDR5... Persze akkor is 5600X/5700X is csak 52e/65e 100e-el szemben.

• stefi76
    aktív tag

Ez b+... hogy feladta leckét a Valve az Internet népének! "Igen, nem tetszik??? Akkor rakjatok össze jobbat ilyen áron ha tudtok! ... Jaaa, de 16 cm élű kockába bele kell férnieee!!!" :DDD

Egyébként totál igazad van.
    :D

• ddekany
    nagyúr

• Dreamcest
    junior tag

Ahha..értem.
    Ha nekem nem hiszel, akkor talán olyan "elhanyagolható" nevek, mint TechSpot, Techpowerup, stb.letesztelték. Érdemes egy pillantást vetni rá, mert náluk teljesen másképpen szerepeltek a procik.

Tartsd meg nyugodtan, nekem bőven elég 9700X.

Nem tartom mert nincs értelme azt meg nem szeretném hogy más is szivjon vele.
    9700x-is van na azt már csak direkt nem emlitettem mert a legolcsóbb bármilyen Intel cpu ronggyá veri.
    Ryzen 8500-at meg csak ilyen alátámasztónak használom.

• peet05
    senior tag

Van itt nekem pár ilyen kacat,ha kell van 9900X,megtaposom aztán a tied lehet.Nekem nem kell mert semmit nem ér.

Ahha..értem.
    Ha nekem nem hiszel, akkor talán olyan "elhanyagolható" nevek, mint TechSpot, Techpowerup, stb.letesztelték. Érdemes egy pillantást vetni rá, mert náluk teljesen másképpen szerepeltek a procik.

Tartsd meg nyugodtan, nekem bőven elég 9700X.

• Dreamcest
    junior tag

Jaja, bizony tudom! A 7500f egy ITX konfigban volt, a 7700 egy mATX-ben. Perf/W teljesen korrekt mindkettő.
    Csak kíváncsiságból, mégis mire alapoztad a kérdésben a kijelentést?

• peet05
    senior tag

Ú tudod milyen szar gyenge procik azok?
    Sosem vennék ilyet.

Jaja, bizony tudom! A 7500f egy ITX konfigban volt, a 7700 egy mATX-ben. Perf/W teljesen korrekt mindkettő.
    Csak kíváncsiságból, mégis mire alapoztad a kérdésben a kijelentést?

• Chaser
    legenda

Pont ez is a gond... nekem is van kritikus hangom a Valve munkáival kapcsolatban, a SM kapcsolatban is, de a net zöme most u.a. kezdte eljátszani, mint pl. az AC: Shadows esetében. 1-2 hülye kitalálta, hogy a néger szamuráj problémás, a többi átvette és fél évig mást se lehetett hallani a témában csak ezt. Utálnod kell és pont.

Most minden egyes influenzás 2 úton jár SM témában:

1. Lehúzza a Steam Machine-t, mert most ez a TRENDI.

2. "Kitalálja", hogy van nagyobb, hangosabb, de magasabb teljesítménnyel és ezt eredményként prezentálja. De ez nem eredmény. Ez szellentés az orkánban. Méghozzá azért, mert a SM előtt is léteztek ezek az ITX gépek és még mindig a zöme nem érti, vagy
    nem akarja érteni, hogy de a SM pont nem ezt csinálja, hanem kisebb, csendesebb, kevesebbet zabál, kevesebb hőt termel, form factor, top a design, tetszetős összhatás, out of the box ökoszisztéma.

Feltűnt, béna mindkét verzió.
    Nekem semmilyen steam cuccom nem volt, nem is ismerem, de ez a kicsi teccik'.

• Dreamcest
    junior tag

A lap, amit választottál, nem ITX, hanem mATX formátum, 22x19,3cm, nem fog elférni a kuckóban.
    12400T-t engedd el, helyette legyen Ryzen 7500f, vagy 7700. Nem nagy étvágyúak, és spórolsz is pár ezrest.

Ú tudod milyen szar gyenge procik azok?
    Sosem vennék ilyet.

• Crus
    addikt

Hagyjátok már abba:d
    Lehet a steam azért dobta ki ezt a gépet, hogy felkavarja a netet ;]

Pont ez is a gond... nekem is van kritikus hangom a Valve munkáival kapcsolatban, a SM kapcsolatban is, de a net zöme most u.a. kezdte eljátszani, mint pl. az AC: Shadows esetében. 1-2 hülye kitalálta, hogy a néger szamuráj problémás, a többi átvette és fél évig mást se lehetett hallani a témában csak ezt. Utálnod kell és pont.

Most minden egyes influenzás 2 úton jár SM témában:

1. Lehúzza a Steam Machine-t, mert most ez a TRENDI.

2. "Kitalálja", hogy van nagyobb, hangosabb, de magasabb teljesítménnyel és ezt eredményként prezentálja. De ez nem eredmény. Ez szellentés az orkánban. Méghozzá azért, mert a SM előtt is léteztek ezek az ITX gépek és még mindig a zöme nem érti, vagy
    nem akarja érteni, hogy de a SM pont nem ezt csinálja, hanem kisebb, csendesebb, kevesebbet zabál, kevesebb hőt termel, form factor, top a design, tetszetős összhatás, out of the box ökoszisztéma.

• peet05
    senior tag

Igen. 17x17-es - centiméterben - a mini-itx alaplap, ezért keresztben kapod meg az, hogy mondjuk A és B oldala 16 alá menjen de ugye ettől még a mélysége a C megmarad mindenképpen 17-nek, ezt nem tudod elkerülni. Illetve a belső variálást annak, hogy hova és hogyan teszed a VGA-t.
    Egyébként 17x17x17-es kockát lehet csinálni, én rtx 5050 8 gb-os egyventissel álmodtam meg:

Nos Steam Os nem megy rá. Viszont méretben megvan a kocka kb már közelítve, szerintem durván a 17x17x17-be bele lehet tenni, plusz még egy pár ezer forintos házventit, szerintem olyan bruttó 370K környékén megáll és elég jó fogyasztási értékkel felül prezentálja kissé a Steam Machine-t.

Nálam az alaplap vízszintes, a kártya rá merőlegesen van, hagyományosan. Annak magassága 125-ös, hossza 147, tehát az méreten belül van. A procihűtő alacsony és bőven elég. A táp speckó, 15x4x8 cm-es méretekkel van. Elfér benne bőven. És ahogy mondtam, szerintem még lehet mellé rakni házventiket is, marad térfogat hozzá.

• Chaser
    legenda

Hagyjátok már abba:d
    Lehet a steam azért dobta ki ezt a gépet, hogy felkavarja a netet ;]

• Crus
    addikt

"Jaj de jó, már megint egy személyeskedő"

Ember. A személyeskedést te indítottad a hozzászólásod minőségével. A tartalmi része mind személyeskedés volt arról, hogy én is ugyan úgy jövök azzal, hogy ugyan olyat csináljak, mint az SM, de hát hol vagyok én, hát nézd meg, hangos is, DDR4-is, miket beszélsz te, nincs Steam Os, meg nagyobb is.

De hát ezeket mind leírtam.
    Odaírtam tételesen(!) és ezzel elismerve mindazt, amit utána elmondasz ugyan úgy válaszként, hogy én miért nem azt csináltam, amit - ez nem egy SM - de nem is csinálhattam, mert kijelentettem, hogy nem csináltam!

Ezért mondtam: menj el orvoshoz.

Kaptál indulóban egy kritikát a hardverre. Nem te, a hardver.. de személyes sértésnek vetted. Majd ha nagy leszel talán elnövöd.

És ha elmegyek orvoshoz attól te meggyógyulsz? Eskü akkor meglépem. :R

• stefi76
    aktív tag

Jaj de jó, már megint egy személyeskedő laikus... ma még nem volt ilyen. :R

732 db. ilyen közelítéssel ver minket a sors mióta csak a Valve publikálta a SM specifikációkat.

Rettentő fárasztó a 733. db. "hát ez se SM", de hoztam ide valamit ami kisebb, mint Paks I. izét olvasni.

Nincs pro és kontra ezt kéne felfognotok már végre! Majd akkor lesz pro és kontra, ha hót' u.a. méretben prezentáltok egy full terhelésen max. 25 dB-t kinyomó 1 db. ventivel szerelt gépet. Akkor majd jöhetnek a prók, meg a kontrák. Addig csak maszatolás van.

"Jaj de jó, már megint egy személyeskedő"

Ember. A személyeskedést te indítottad a hozzászólásod minőségével. A tartalmi része mind személyeskedés volt arról, hogy én is ugyan úgy jövök azzal, hogy ugyan olyat csináljak, mint az SM, de hát hol vagyok én, hát nézd meg, hangos is, DDR4-is, miket beszélsz te, nincs Steam Os, meg nagyobb is.

De hát ezeket mind leírtam.
    Odaírtam tételesen(!) és ezzel elismerve mindazt, amit utána elmondasz ugyan úgy válaszként, hogy én miért nem azt csináltam, amit - ez nem egy SM - de nem is csinálhattam, mert kijelentettem, hogy nem csináltam!

Ezért mondtam: menj el orvoshoz.

• Crus
    addikt

Baszki, leírtam, hogy ez csak közelítés.
    Mi bajod van ember, tudsz olvasni?

Leírtam konkrétan és korrekten, hogy mit tudtam belőle kihozni por és kontra.
    Nem mondtam, hogy ez SM és, hogy jobb. Hanem azt, hogy mit tudtam én közelítőt csinálni kompromisszumosan és ennyi.

Menj el orvoshoz, vazze.

Az RTX 5050 meg plusz 10% a kicsontozott RX7600-hoz képest plusz a proci teljesítmény is ott van.

Jaj de jó, már megint egy személyeskedő laikus... ma még nem volt ilyen. :R

732 db. ilyen közelítéssel ver minket a sors mióta csak a Valve publikálta a SM specifikációkat.

Rettentő fárasztó a 733. db. "hát ez se SM", de hoztam ide valamit ami kisebb, mint Paks I. izét olvasni.

Nincs pro és kontra ezt kéne felfognotok már végre! Majd akkor lesz pro és kontra, ha hót' u.a. méretben prezentáltok egy full terhelésen max. 25 dB-t kinyomó 1 db. ventivel szerelt gépet. Akkor majd jöhetnek a prók, meg a kontrák. Addig csak maszatolás van.

• Chaser
    legenda

RX 7600-as kártyát használ ha jól tudom a SM, lebutítva. Így értek el vélhetőleg 110W-ot a 165 helyett. RX7600-ban bazi nagy méret van. Vannak kisebb kártyák nagyobb teljesítménnyel speckók AMD-ben, de nálunk nem - nem igazán láttam valami és baromi drágán, nyilván a méret/teljesítmény arány miatt.

És igen, tudom utánanéztem, hogy lehetne mondjuk biossal megmókolni a kártyát, de láttam valami Windosban is átírható értéket, ami szintén bele tud nyúlni a fogyasztásba.
    De ezeket hagytam.

Ez akkor még egyszer:
    - közelítő méret, kb 17x17x17-es kocka forma
    - teljesítmény kissé több, vélhetőleg, én így számoltam
    - Nagyobb tárhely mellé, kb duplája
    - Árban alatta kicsivel így az alap eurós árnak 360-al számolva illetve dupla tárhellyel.

Hátrány:
    - - fogyasztás szint ezzel együtt is kissé több, szerintem 20-30 wattal. Hasraütve, elmélet
    - hangosabb lehet, nyilván
    - nincs Steam Os
    - nem fért bele a 16x16x16-ba
    - DDR4 nem 5, de szerintem ez zéró lesz, hátrányként.
    - házat egyedileg kell köré építeni, azt megoldanám magamnak kb 5 ezer forintból szerintem. Hasraütve most, hogy kb.

Na itt vagyok ezzel akkor így.

Cpu nálam csak bios. Nem nézek utána vga-nak, kihívásnak ez a projekt jó lenne, de ennyi. Szórakoztam eleget mini builddel. Valaki másik topikban mondta, és igaza van, legegyszerűbb egy hasonló tudású notebook lap. Aztán lehet rá hackelni hűtőt. Olcsóbb az sem lesz, de cserébe legalább egy csomó macera)
    Nekem nagyon jó ez a kis gép ahogy van. Ha kraftot akarok akkor meg nagy pc, ahol a fogyasztást minimalizálom, hangja meg kb nem lesz.
    Ára annál inkább ;] minél kraftosabb egy vga/cpu, kisebb fogyasztáson annál hatékonyabb.

• stefi76
    aktív tag

Sőt, mondok neked valamit.

Megalkottam egy kb 17x17x17-es kocka formát.
    Beletettem kissé olcsóbban és nagyobb teljesítménnyel alkatrészeket.
    Nyilván nagyobb hanggal és kissé nagyobb fogyasztással.
    De.

Ennyit tudtam megtenni magánemberként az elérhető dolgokból.
    És azt mondom, hogy nagyon is sikerült egy hasonló koncepciót megalkotnom úgy, hogy már a méret nagyon ott van, szinte ugyan az, a fogyasztás is hasonló, a teljesítmény felette és olcsóbb kissé. És azt mondom, hogy a sok próbálkozás után ez lett szerintem egy olyasmi, ami nagyon is jó arányt képvisel a SM-hez képest.

Ez van. És ezt tartom, hogy ez egy ilyen dolog itt, amit "összeraktam".

• stefi76
    aktív tag

Baszki, leírtam, hogy ez csak közelítés.
    Mi bajod van ember, tudsz olvasni?

Leírtam konkrétan és korrekten, hogy mit tudtam belőle kihozni por és kontra.
    Nem mondtam, hogy ez SM és, hogy jobb. Hanem azt, hogy mit tudtam én közelítőt csinálni kompromisszumosan és ennyi.

Menj el orvoshoz, vazze.

Az RTX 5050 meg plusz 10% a kicsontozott RX7600-hoz képest plusz a proci teljesítmény is ott van.

• Crus
    addikt

RX 7600-as kártyát használ ha jól tudom a SM, lebutítva. Így értek el vélhetőleg 110W-ot a 165 helyett. RX7600-ban bazi nagy méret van. Vannak kisebb kártyák nagyobb teljesítménnyel speckók AMD-ben, de nálunk nem - nem igazán láttam valami és baromi drágán, nyilván a méret/teljesítmény arány miatt.

És igen, tudom utánanéztem, hogy lehetne mondjuk biossal megmókolni a kártyát, de láttam valami Windosban is átírható értéket, ami szintén bele tud nyúlni a fogyasztásba.
    De ezeket hagytam.

Ez akkor még egyszer:
    - Árban alatta kicsivel így az alap eurós árnak 360-al számolva illetve dupla tárhellyel.

Hátrány:
    - - fogyasztás szint ezzel együtt is kissé több, szerintem 20-30 wattal. Hasraütve, elmélet
    - nincs Steam Os
    - házat egyedileg kell köré építeni, azt megoldanám magamnak kb 5 ezer forintból szerintem. Hasraütve most, hogy kb.

• stefi76
    aktív tag

Fogyasztás a legkevesebb. A cpu-nak ott a bios, úgy állítod be ahogy akarod. Zenek speciel igen szépet mennek kisebb tdp-vel is. Vga-nak ott az after burner pl, lényeg tdp limitet le lehessen tolni.
    Ahogy én mondtam az is beleférhet pl 3x18-ba kényelmesen, akár még extra halkan is.

De ezeket hagytam.

Ez akkor még egyszer:

Hátrány:
    - nincs Steam Os

• Nagyon érdekes.
    Még a végén tervezek egyet magamnak, ami illik az igényeimhez :D
    Csak találjak szabvány méreteket alaplaphoz, ventihez, egyebekhez. Nincs kedvem mindent nekem leméricskélni.
    Elvileg PETG-ből elég is konyomtatni.

Mivel a link elmaradt a cikkből, így a képen látható ház: [link]
    És a fejlesztő egyéb művei: [link]

• Chaser
    legenda

Ezek mind igyekeztek a méretet megközelíteni, a teljesítményt, a fogyasztást és az árat. Ami kimaradt, hogy nem lehet olyan VGA-t találni AMD-ben, ami méret és fogyasztást nem lépné nagyon túl illetve az, hogy nagyon speckó persze az SM.
    Mini build persze. Méret, teljesítmény és áramfelhasználást és árat tudtam közelíteni abból, amit én találtam és okoskodtam ki. Méretben majdnem akkora. 17x17x17-es kocka forma. Fogyasztás is szinte. Szerintem 20-30 wattal lépi túl. Viszont annyival hoz is többet FPS-ben. Illetve tárhely nagyobb, majd duplája. Hangban nyilván több lehet, masszívan ráment a hűtésre és a minőségére a Valve, ahogy láttam szétszedve videókon a gépüket. Hát igen. Ez a tömegtermelés és az egyedi dolgok, nem lehet nagyon átugrani. Mert nem mini build.

De igyekeztem akkor is dafke, valami hasonlót összehozni, hogy hova jutok vele.

És hangsúlyozom: mindez csak elméleti terv, szórakozásból és nem ismerem a komponenseket, mert most szedegettem össze kb pár órája. És így sikerült abból, ami a "polcon volt".

Fogyasztás a legkevesebb. A cpu-nak ott a bios, úgy állítod be ahogy akarod. Zenek speciel igen szépet mennek kisebb tdp-vel is. Vga-nak ott az after burner pl, lényeg tdp limitet le lehessen tolni.
    Ahogy én mondtam az is beleférhet pl 3x18-ba kényelmesen, akár még extra halkan is.

• stefi76
    aktív tag

Ez nem rossz amúgy, de marad egy mini build. Steam os bukta, nyilván hang is.
    Én ezt pico psu-val oldanám meg, elég pici térfogatú házban meg lehet úgy oldani, de halk nem feltétlen lesz - nem ismerem a lassabb vga kínálatot -.

Ezek mind igyekeztek a méretet megközelíteni, a teljesítményt, a fogyasztást és az árat. Ami kimaradt, hogy nem lehet olyan VGA-t találni AMD-ben, ami méret és fogyasztást nem lépné nagyon túl illetve az, hogy nagyon speckó persze az SM.
    Mini build persze. Méret, teljesítmény és áramfelhasználást és árat tudtam közelíteni abból, amit én találtam és okoskodtam ki. Méretben majdnem akkora. 17x17x17-es kocka forma. Fogyasztás is szinte. Szerintem 20-30 wattal lépi túl. Viszont annyival hoz is többet FPS-ben. Illetve tárhely nagyobb, majd duplája. Hangban nyilván több lehet, masszívan ráment a hűtésre és a minőségére a Valve, ahogy láttam szétszedve videókon a gépüket. Hát igen. Ez a tömegtermelés és az egyedi dolgok, nem lehet nagyon átugrani. Mert nem mini build.

De igyekeztem akkor is dafke, valami hasonlót összehozni, hogy hova jutok vele.

És hangsúlyozom: mindez csak elméleti terv, szórakozásból és nem ismerem a komponenseket, mert most szedegettem össze kb pár órája. És így sikerült abból, ami a "polcon volt".

• Chaser
    legenda

Igen. 17x17-es - centiméterben - a mini-itx alaplap, ezért keresztben kapod meg az, hogy mondjuk A és B oldala 16 alá menjen de ugye ettől még a mélysége a C megmarad mindenképpen 17-nek, ezt nem tudod elkerülni. Illetve a belső variálást annak, hogy hova és hogyan teszed a VGA-t.
    Egyébként 17x17x17-es kockát lehet csinálni, én rtx 5050 8 gb-os egyventissel álmodtam meg:

Nos Steam Os nem megy rá. Viszont méretben megvan a kocka kb már közelítve, szerintem durván a 17x17x17-be bele lehet tenni, plusz még egy pár ezer forintos házventit, szerintem olyan bruttó 370K környékén megáll és elég jó fogyasztási értékkel felül prezentálja kissé a Steam Machine-t.

Nálam az alaplap vízszintes, a kártya rá merőlegesen van, hagyományosan. Annak magassága 125-ös, hossza 147, tehát az méreten belül van. A procihűtő alacsony és bőven elég. A táp speckó, 15x4x8 cm-es méretekkel van. Elfér benne bőven. És ahogy mondtam, szerintem még lehet mellé rakni házventiket is, marad térfogat hozzá.

Ez nem rossz amúgy, de marad egy mini build. Steam os bukta, nyilván hang is.
    Én ezt pico psu-val oldanám meg, elég pici térfogatú házban meg lehet úgy oldani, de halk nem feltétlen lesz - nem ismerem a lassabb vga kínálatot -.

• stefi76
    aktív tag

Új hozzászólás Aktív témák