Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KillerKollar

    senior tag

    válasz Abu85 #35075 üzenetére

    Sehol nincs még csak pletyka sem arról, hogy tavasszal frissítené az NV a termékpalettát. Az egyetlen refresh pletyka a TSMC 7nm-ről szól amire azt mondtad, hogy kb 2021 Q3-Q4 előtt nem is tudnák megcsinálni. Volt 20GB 3080 pletyka de lefújták, lesz helyette 20GB 3080 Ti januárban. Volt 16GB 3070 pletyka, azt is lefújták. Lesz helyette 10GB 3070 Ti egy még jobban megvágott GA102-es chippel és vélhetően GDDR6X-el.

    Amúgy meg tavaszig mi olyan játék jön, aminek annyira kell majd a VRAM? Néztem a felhozatalt jövőre, elég szegényes AAA címek terén... Ugye idén jön még a Cyberpunk 2077, Nvidia szponzorált cím, 4K RTX mellé 3080-at ajánl a CDPR, megjelenéskor csak NV kártyákon lehet majd bekapcsolni a ray-tracing-et, támogatja a DLSS-t. Aztán jön még januárban egy Hitman 3, meg majd valamikor egy Far Cry 6 ami eredetileg február lett volna de eltolták, volt olyan pletyka, hogy májusra. Az mondjuk AMDs cím, de elég nagy ahhoz, hogy a Ubisoft Nvidiára is rendesen optimalizálja. 2020 vége van azoknak a nagy AAA kategóriás címeknek a megjelenési dátumát már mind tudjuk amik jövő tavaszig kijönnek...

    És lehet jönni a next-gen konzolokkal is, de mint kiderült, még a PS exkluzív címek is (nem mintha azokat kiadnák PC-re) jönnek PS4-re (Spider-Man: Miles Morales, Horizon: Forbidden West és nem kizárt, hogy még az új God of War is ami vélhetően csak 2022-ben jön). MS-nek nincs sok exkluzívja, kb a Halo Infinite, az is jön Xbox One-ra is. Szóval ezek nem valódi next-gen címek, annyi, hogy next-gen konzolokon kb az lesz, hogy meg lesz a 4K 60 fps ray-tracing nélkül vagy 4K 30 ray-tracinggel mint a Miles Morales esetében és kezitcsókolom. 2022 előtt nem nagyon lesz itt játék aminek ne lennének elegek a mostani Ampere kártyák, akkor meg már úgy is jön majd a Hopper.

Új hozzászólás Aktív témák