Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lenox

    veterán

    válasz Bici #1025 üzenetére

    Nem, en ezt tokre ertettem. Azt viszont ha jol ertem te nem erted, hogy a vga az nem csak gpu, tehat az nem tud ugy mukodni, hogy egy alaplapba kis proci kis gpuval, nagy proci nagy gpuval, mivel a gpuhoz memoria is kell. Ha az fel van rakva az alaplapra, akkor annak a savszelessege eleve megszabja, hogy mennyire lehet eros a grafika az adott lapon, hiaba teszel bele eros gpus procit. Persze lehet azt mondani, hogy minden lapon 200 GB/sec-es 4 GB-os mem lesz a gpuk szamara, csak nem hiszem el. Eleve, ha valamelyiken ez lesz, akkor draga is lesz, meg aki azt venne, az nem is jatszott volna a 100 dollaros vga piacon. Ha meg lesz piaca az entry level lapoknak 10 gb/sec-es savszelesseggel, akkor azok miatt lesz piac a 100 dollaros vga-knak is. Persze az is egy mondas, hogy a sima memoriarendszer lesz 200 GB/sec-es, ez vegul is egy lehetoseg, de szerintem nem lesz 2 even belul altalanosan jellemzo, max a high-endben (ahol nem is vettek volna 100 dollaros vgat). Sot, lehetne a memoria a cpuba/melle rakva, de akkor az mar majdnem alaplap, ebben sem hiszek.
    Meg egy oldalrol megkozelitve, talan igy meg jobban lehet erteni: a komolyabb jatekok grafikai hardverigenye es az irodai gepek hardverigenye olyan messze van egymastol, hogy szerintem nem lehet mindenkivel, akinek az utobbi kell kifizettetni az elobbi arat. Akkor pedig a gyenge gepekhez ugyanugy eladhato a 100 dollaros vga, mint ma.

    Amugy nem tudom, mekkora szelet a tortabol a 120 dollaros alatti meg az 25-30-50 dollar alatti vgak piaca, en leginkabb a 120 dollarral vitatkozom, tehat azt keszseggel elhiszem, hogy ha benne van a prociban az entry level grafika, akkor a legalja kartyaknak eltunt a piac, de ez nem a 120 dollar szerintem, hanem a 25 koruli. Meg ehhez nem kell prociba tenni a gput, tokre eleg, ha minden chipsetben van gpu, nem csak nemelyikben.

Új hozzászólás Aktív témák