Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Lifer092

  senior tag

  A Manli féle gyártóról van valakinek bármilyen tapasztalata? Megbízhatóak?
  Néztem egy 1050Ti-t kíváncsiságból, és hát, az egy ventis megoldása nekem elég gagyinak tűnik...
  Mármint nem maga az egy ventis megoldás, hanem maga a venti... Olyan nem tudom. Ócó' kínainak tűnik. Tesztet meg sehol sem találtam, max csak a két ventis Gallardo-járól.

  KÉP

  Merjek ezen gondolkodni vagy inkább nézzek mást?

 • Lifer092

  senior tag

  válasz kisza25 #190 üzenetére

  Köszönöm a válaszokat, inkább akkor Palit, vagy Gigabyte kártyát nézek. :K

  A Palit-ra egész sok garanciát adnak, egész meggyőző az a 36 év gari.... :DDD :DDD :DDD :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • Lifer092

  senior tag

  válasz Mans20 #194 üzenetére

  Pedig ez a valóság, a nagyobb nevű gyártók valóban később nyúlnak az áraikhoz... De ott vannak a kisebbek akik szintén megbízhatóak, Inno3D is, PNY is, Palit is.Az Inno-nak már régen voltak a hűtési gondjai, már azok is nagyon megbízhatóak és minőségi termékek. Palit 1050Ti pl. már van 48 ezerért.

  A megbízhatóság, meg hidd el hogy a többi márkánál is lehet kérdőjel. Én már szívtam Asus Strix-el is...

 • Lifer092

  senior tag

  Nekem adott egy jelenlegi 750Ti VGA. Gondolkozom a cserén, egy 1050 vagy 1050Ti-re. A jelenlegi VGA-mat még a piaci árrobbanás előtt el szeretném adni, és ahhoz pótolni egy picit. Mivel félek hogy jövő év elején már 30-ért sem fogom tudni eladni a 750Ti-t (hiába még 2 év garis), ezért most gondolkodom a cserén.

  Jelenlegi monitorom nem FHD, szóval nem ilyen felbontáson játszanék hanem "csak" 1440x900-as felbontáson. Ezen a felbontáson még a kis 750Ti is kiszolgál, de van olyan cím amivel sokat játszom és kedvenc (pl. The Division), amiben már sajnos kevés sok esetben... Viszont dilemmázok azon, hogy mennyire érné meg egy úgyszint 2GB-os vga-ra váltani? Mindenki arról beszél hogy 2GB-ot már újonnan nem szabad venni, mert nem elég "future-proof". De itt viszont azzal is számolni kell hogy maga a kártya csak belépőszint. Hiába a 4GB ha a későbbiekben maga a GPU fogy el... Szóval dilemmában vagyok, hogy a 750Ti-ről, mekkora ugrás lenne az 1050 még akkor is ha csak 2GB-os? Teljesítményben gondolom körberöhögné a 750-et, na de mennyivel? Divisionben medium-high beállításokkal van kb. 40-45 fps-em, de sajnos néha leesik 30 alá ha nagyon nagy az akció... Az 1050Ti mennyit dobna rajta, esetleg ultra beállítással?

  Igazából egyáltalán nem tudok dönteni... Ritkán van velem ilyen informatikai dolgokkal kapcsolatosan. Ez a tipikus megjelenése a "jelenleg nincs rá sok pénzem, de cserélnék" esetnek.

  [ Szerkesztve ]

 • Lifer092

  senior tag

  válasz Lifer092 #203 üzenetére

  Már nem tudtam szerkeszteni, nem az 1050Ti mennyit dobna rajta hanem a sima 1050. :B

 • Lifer092

  senior tag

  Köszönöm a válaszokat! :) :R

  Egyenlőre úgy döntöttem hogy még maradok 750Ti tulaj, és gyűjtögetek egy 1050Ti-re vagy egy RX470-re, és inkább tavasszal adom VGA vásárlásra a fejem. :) Lehet akkor már nem fogom 30-ért tudni eladni a kártyámat, viszont inkább legyen egy 5-6 ezer bukóm még rajta, de nem akarok fejjel menni a falnak. Ha már váltok, akkor inkább 4GB legyen, és egy jóval erősebb kártya (Igaz az 1050 is az, de na....). 2GB-ról 2GB-ra váltani nem érzem túl logikus döntésnek. Szóval még egyenlőre jegelve a dolog. :) :R

  Ubisoft az 1.5-ös patchben javított a Division optimalizációján, így már High-Ultrán (1-2 dolog Medium) fut, egész jó 45 fps körüli értékekkel. :DDD Nem akar menni a kis 750Ti... :D

  [ Szerkesztve ]

 • Lifer092

  senior tag

  Sikerült döntenem, így meglepem magam egy Gigabyte 1050Ti OC-val (réz hőcsöves). :) :) FullHD teljesítménye is tökéletes számomra, ha netán a későbbiekben FullHdra váltanék, a jelenlegi 1440*900ra meg aztán végképp több mint elég.... Hétfőn fel is teszem a kis 750Ti-met, 2 év garival 29-30ért. :) Ha megérkezik az új kártya, beszámolok róla. Addig is benchmarkolok a 750Ti-vel hogy legyen néhány viszonyítási alapom. :)

  [ Szerkesztve ]

 • Lifer092

  senior tag

  Hamarosan csatlakozom a társasághoz egy két ventis MSI GTX1050Ti OC 4GB-al. :)
  Gigabyte kártyát akartam, de nagyon felvitték az árát, 52-ért láttam akcióban, sajnos lecsúsztam róla, most már majdnem 60k. Annyit nem akarok érte adni, így maradt az MSI. Amúgy sem volt még sose MSI kártyám. :D Amint megérkezett, beszámolok róla. :)

 • Lifer092

  senior tag

  Nekem is megérkezett tegnap az 1050Ti az MSI márkából. "Sima" 4 gigás OC változat, nem Armor meg Gaming. Valóban ahogy előttem is szóltak ez árban a legkedvezőbb 1050Ti most, két ventillátor, és jól is néz ki...

  Nekem olyan fura volt, hogy nincs rajta tápcsatlakozó... Persze ezt tudtam, és tudatosan vásároltam ilyen kártyát, de még a 750Ti kártyámon is volt... :D Ezért nekem nagyon furcsa volt hogy a 6 pines tápkábelt elrejthettem a házban. Én sem vagyok FHD gamer, 1440x900-as a monitorom, viszont már sok esetben a 750Ti ezen a felbontáson is megfeküdt kicsit magasabb grafikai beállításokkal. Nem hiába, viszonylag eljárt felette már az idő... Beszereltem a kártyát, friss driver telepítés, aztán kezdődjön a teszt.

  The Division, meg a Doom volt terítéken, és igazából tegnap este csak átfutottam rajta mert későn értem haza. A Divisionben lefutattam a benchmarkot ugyanazon beállításokkal amiben a 750Ti-vel volt, a mérési eredmény alapján azonos grafikai beállítások mellett az 1050Ti előnye nagyjából: +20-25fps. (High-Ultra, 40% object detail.) Így volt nagyjából 70-72fps-em. Majd gondoltam hogy bekapcsolom a DX12 módot, plusz minden létező effektet ultrára teszek, így az alábbit produkálta a kártya: 45-50-55fps (Minden ultra, SMAA 1x ultra, 100% object detail) Hát néztem mint hal a szatyorban, gondoltam hogy erősebb lesz jóval mint a 750Ti, de ez brutális.

  Majd jött a Doom. Ez a kis 750Ti-n is meglehetősen szépen futott Ultrán, néhány opciót kikapcsolva (Pl. Player self shadow, depth of field, élsimítás 1x stb.), nagyjából külső helyszínen volt olyan 50-60fps, belsőn, komolyabb akciónál pedig olyan 40-45fps-em a 750Ti-vel. Gondoltam, hogy ha már lúd, legyen kövér, az 1050Ti-t "izzasszuk meg" (hát, baromira megizzadt biztos... :DDD ). Beállítások: (Minden ultra, TXAA 8x). Külső helyszín: 140-150fps(!!), belső helyszín komolyabb akcióval, sok mobbal: 90-100fps.

  Brutális. Gondoltam hogy erre a felbontásra ez a kártya, ennyi vrammal enyhén overkill, de igazából lényegtelen. Mert a jövőt tekintve nem kizárt egy későbbi FHD monitor, arra bizony pedig már nem lesz overkill a kártya. Jelenleg meg nem baj hogy az, sőt.... :DDD Nekem annyira fura még az is hogy ezt nem kell húzni ahhoz pl. hogy komolyabb játék, kicsit magasabb beállításokkal menjen... Ugyan felraktam az Afterburnert, de nem hinném hogy szükségem lesz rá ezen felbontás melett. Maximum talán +80(100)-100Mhz-et még rádobok GPU/Memóriára aztán jóéjt. De most nem érzem ennek szükségességét egyáltalán... A kártya összességében nagyon halk, idle-ben 27-28°C. Terhelve egyenlőre nem mértem az idő szűke miatt, de nem hinném hogy 14nm-en több lesz mint a 750Ti-m volt.

  Ma tovább tesztelem a kártyát más játékokkal is, hőfokilag is lemérem mit mutat. Várhatóan ma a Crysis 3-al, Battlefront-al, Battlefield 4-el, meg az NFS-el tesztelem le. :U

  PRO:
  - Halk
  - Nagyon jó teljesítmény
  - Szép :D
  - Jelenkor

  CONS:
  - Semmi... (Részemről)

 • Lifer092

  senior tag

  válasz Mans20 #306 üzenetére

  Elhiszem és tudom, de én az elkövetkezendő két évben biztos nem nyúlok hozzá, elég sokba volt ez most így nekem... Komplett platformváltás, plusz most a vga. Tökéletesen elég egyenlőre. :U :))

 • Lifer092

  senior tag

  Ezek a PCX "tesztek".... :DDD :DDD

  Francba, pedig 100% biztos voltam benne hogy az 1050Ti -m elkalapálja a 40 ezerrel drágább 6 gigás 1060-at... :((( :DDD

 • Lifer092

  senior tag

  Még anno írtam ide hogy "ciripel" az 1050Ti-m... Akkor a VGA "hibájára" gyanakodtam, ez már egy jó ideje így megy...

  Tegnap véletlenszerűen ránéztem a GPU-z -ben a szenzorok fülre, és némileg furcsálltam hogy nem fut semmi és a kártya 60°C, GPU/Memória maxon... Indítom a CPU-z -t, proci szintén max 3.7GHz-en pörög ha kell ha nem... Na mondom itt valami nem oké... Nagyon nem. Folyamatokban semmi kiugrót nem láttam, minden optimális tartományban volt. Szépen ráengedtem egy teljes rendszervizsgálatot a gépre. Reggelre mire felkeltem kész is lett, és mit talált? Hát BitCoin Miner malware-t!! Mégpedig a Realtek driveremhez kapcsolódva.... :F :Y Kiirtottam az írmagját is, gép restart, még egy gyors vizsgálat, semmit sem talált. A GPU/CPU egyből 3-600 Mhz-es tartományban megy, és 26°C-on. Nem mellesleg az iszonyat idegesítő és hangos "visítás" is megszűnt a kártya részéről, mert az nem ciripelés volt már amit csinált... Illetve a játékon belüli indokolatlan FPS zuhanás, beszaggatás is megszűnt...

  Hogy mitől és hogyan és mikor került ez a gépemre lövésem sincs, nem torrentelek, ami játékom/appom van mind jogtiszta vagy free. :F :F

  Gondoltam leírom, hátha később valakinek hasznára válik... :R

 • Lifer092

  senior tag

  válasz kisza25 #807 üzenetére

  Igen, a kerneljében is AMD-k voltak beleírva, de volt benne nVidia is egészen a 750Ti-től kezdve...

  Az a vicc, hogy gépen nem nézek FB-t. :) Telefonról megyek csak fel néha, illetve Messengert használok. Gépről ha nagy ritkán fel is megyek az annyi, hogy megnézem az értesítéseket ami 99%-ban Assetto Corsa ( :DDD ) aztán ennyi. Na mindegy, nem tudom honnan jöhetett. Egy a lényeg, sikerült letakarítani így a gép ismét boldog. :K Meg én is...

  Ettől függetlenül lehet hogy valóban valami weboldalból jöhetett, még ha az az oldal hivatalos, és normális oldal is. - Nem kizárt.

  [ Szerkesztve ]

 • Lifer092

  senior tag

  válasz Dendytv #811 üzenetére

  Sima Avast Free -vel, én azt használom. Nagyon megvagyok vele elégedve. :)

 • Lifer092

  senior tag

  Én is nagyon megvagyok elégedve, nekem egy MSI 1050Ti OC 4GB-os kártyácskám van, nagyon szeretem. Egy Gigabyte 750Ti OC 2GB-ot váltott. Hozzáteszem, hogy 1440x900-ban játszok, nekem ez a felbontás teljesen elég, relatíve elég sokat is játszom de ennek ellenére akkor is elég nekem ez a felbontás. (Adatlapomon a gépem. :) ) Nagyon halk, és semmit sem melegszik szinte terhelés alatt.

  Én is ajánlani tudom mindenképpen, szerintem nagyon is megéri az árát és teljesítményben sincs vele gond. Persze, ettől a kártyától elvárható szinten. (Azért ne várjunk egy Ultra beállítást 4K-n egy Wildlands esetében).
  Későbbiekben még dobok mellé egy i5-7400-at, aztán szerintem a gépfejlesztésem megint letudva vagy 8 évre kb. :K

  Pl.: Division, FC Primal, Doom, Battlefield 1 ultra beállítással nagyon szépen futnak. Csak egy pár játékot említve amikkel játszom. :) (Doom majdnem közel 200fps, külső helszínen is 160-170. Division 60-70 DX12-ben, FC Primal 60-70, BF1 60-80)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés