Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • giornalista

    senior tag

    válasz #57527808 #1914 üzenetére

    nem kérsz tanácsot, oké. de azért íme.

    email és levél. nem telefon. leírod, hogy elállsz a vásárlástól, 14 napon belül. ne hagyd, hogy kellékszavatossági ügyet csináljanak belőle! ez elállás. nagyon nem mindegy!

    "Az elállási jog gyakorlása esetén a Fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését."

    "Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be."

    kulcsszó: nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár. a bizonyítás őket terheli.

    tehát: megírod emailben, hogy visszaviszed a terméket, pont. még jobb, ha elküldöd egy tértivevényes levélben is, pár száz forint és nyoma van.

    mivel ronda ügynek néz ki, fotózd le a kártyát. nincs rajta fizikai sérülés. esetleg vedd videóra, ami történik bekapcsoláskor, mi nem működik, stb. jól jöhet.

    majd becsomagolod a kártyát, bemész az üzletbe, sorszámot húzol, lerakod a pultra, elmondod, hogy itt ez a kártya, elállsz a vásárlástól, és ennyi. kéred vissza a pénzt. ha ugatnak --> panaszkönyv. nem kell mondani, hogy gond van vele. ha kérdezik, persze mondd el, hogy ezt tapasztaltad, csináljanak vele, amit akarsz. ha ugatnak --> panaszkönyv, Tékozló Homár emlegetése, facebook/PH hadviselés, jelenet rendezés, ami jól esik.

    persze a saját döntésed, úgy intézed, ahogy akarod. én nem barátkozni megyek az üzletekbe. teljesítem a rám eső részt, fizetek és korrek vagyok, akkor tartsák be ők is a törvényeket. ha nehezükre esik, viseljék a következményeket.

    pereskedni nem fogsz, mert nem fog odáig eljutni a dolog. pont ezért kiváló taktika az ügyvéddel fenyegetés. pontosan tudják, hogy tilosban járnak, csak le akarnak rázni. magyar kereskedelem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák