- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
meander
tag
válasz
tototos
üzenetére
szegény gép kapott a fórumon hideget meleget, de természetesen köszönöm a tippet.
Néztem most toshiba l30 134; és acer aspire 3692-t ismeritek őket?
Hol lehet megnézni a teljes sulinetes adatbázist (notebook), nem találom a hivatalos oldalt.
Csak mert gondolnom kutatni kell majd mit hol árulnak még így év vége előtt
Köszi -
Max_Power
tag
válasz
tototos
üzenetére
Egyelőre csak kicsomagoltam és összeraktam. Nincs rajta oprendszer (ill. van de az FreeDOS, szal nemigazán használható) ezért Ubuntut töltök le hozzá. Remélem nem lesz gond az installal. Az első doog ami viszont feltűnt, hogy viszonylag hangos a ventije, és bekapcsolás után teljes sebességgel fújja a levegőt. Remélem, ha modern oprendszert teszek fel rá, akkor normalizálódik a helyzet, de dos alatt végig maxon ment (ami nem is csoda). Most kezdek az Ubuntu installhoz, ha megvan jön a részletesebb beszámoló...
-
Scytha
tag
válasz
tototos
üzenetére
''Mire vagy még kíváncsi?'' - Ez jó kérdés...
. Leginkább a processzor ''zavar'' egy kicsit. Nem túl lassú? Mert az eddigi notikat néztem és azok 1,6-osak voltak. Vagy ezzel ne foglalkozzak, minimális? Igazából ezen kívül bármilyen infót szívesen várok pro-kontra megéri e ilyet venni, csak úgy általánosságban kérdezem. -
Angyal07
tag
-
zolnagy
őstag
Mondjuk a kijelző összehasonlításom nem volt teljesen objektív, mert az IBM-en windows volt feltéve, a HP-n meg SUSE 10.1 és most jut eszembe, hogy a színárnyalat beállítását nem néztem meg.

A HP-nál láttam én is a görgető részt a tapipad oldalán. Szerintem jó dolog, de ezzel együtt is nekem jobban kézre esik a pöcökegér.
Sorry, de mi az a küldő akkumulátor csatlakozó.
Lehet, hogy tudatlan vagyok, de az occ-t sem tudom, hogy mi...
Gondolom valami teszt, várom az eredményt. -
zolnagy
őstag
Ez bíztató, majd kíváncsi vagyok a további tapasztalataidra is. Érdekelne még a kijelző. Én egy IBM R50e-vel vetettem össze, ebben az IBM-et láttam jobbnak. Ma ugyanis voltam megnézni a Metroban ezt a két gépet, a tapasztalataim: [link]
De persze az igazi az, amikor az ember otthon, nyugodt körülmények között használja...
Dizájnra egyébként egyértelműen a HP a jobb, de ez nekem nem szempont. -
zolnagy
őstag
Szóval szept. 29. Na ezt megvárom. Egyébként nem tudod, ebben van Firewire? (a metrosban van)
Igen lehet a HP-nál is, meg még foglalkozik vele pár cég. Pl láttam itt 1 évet :[link] Bár az nx63xx-et nem írja.
De érdemes megnézni, hogy hol veszed, mert pl. IBM-nél 2X annyiért adták volna ugyanazt, ha a notebook.hu-n veszem meg (IBM-nél itt olcsó: [link]).
Ha megkapom az árajánlatot, akkor írok.
[Szerkesztve] -
zolnagy
őstag
Most, hogy usanotebooknál már nincs az az IBM, amit szerettem volna, csak egy 32e-el drágább változat, én is körülnéztem újra a piacon, hogy milyet érdemes venni sulinetben.
Az eddigi fórum olvasgatások során arra jutottam, hogy IBM, HP vagy Dell-t akarok venni.
Max 200k-t akarok rászánni mem és gari bővítéssel együtt (legyen rajta legalább 2 év).
A Dell kicsukva, mert csak wxga-s van ennyiért, ami nálam kizáró ok (egyébként jó lenne).
Az IBM lett volna a nyerő, de most már nem kapok ennyiért, csak 1 év garival.
Az általad írt HP nx6310-es notit néztem én is, mert kedvező ára ellenére elég jól felszerelt és a HP-król is jókat olvastam. Az általad írthoz csak garibővítést kellene venni és jó is lenne nekem. Hátránya viszont az IBM-el szemben a Celeron M, bár ha én 99%-ban hálózatról használnám, akkor nem tudom, hogy egyáltalán hátrány-e ez nekem. A chipkészlete viszont korszerűbb, mint az IBM-é, és nem mellékes, hogy itt Győrben is van 3 szervíz pontja. Az egyiktől most várok egy e-mailt a garancia kiterjesztés árajánlatára.
Apropó, hol láttad 150-ért? Én csak a győri Metroban láttam eddig 155-ért, de abban csak 40 GB-os vinyó volt. Egyébként szerintem nem éri meg a 6110-es a 60e plusszt, mert csak annyival jobb, hogy PM van benne. Ez nekem ennyit nem ér (aki sokat hordozza annak talán). -
Illidan
tag
200000-ig én is ezek közül a gépek közül választanék.
A Hp és az IBM között az árkülönbség nagyjából a tudásbeli különbséget tükrözi. Hogy szükséged van ezekre a pluszokra, azt neked kell eldöntened. Lehet és ajánlott a Thinkpad-hez is kérni több ramot, bluetooth és firewire viszont így se lesz benne.
A Dell nagy előnye a 3 év garancia, hátránya a harmatos aksi. A wxga nem tudom, hogy hátrány-e neked
Szerintem nézd meg élőben is őket, és amelyik tetszik, ergonómiailag megfelel, azt válaszd. Ez talán még fontosabb is, mint a belső felépítésük.
Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Ultra jó ajánlattal lépheti át a Vivo a 7000 mAh-t
- OLED TV topic
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390 / i7 8650U / 16GB DDR4 / 256GB Nvme / Vill. Eu bill / Jó akku
- Dell Latitude 5440 / i5 1345U / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Excelent akku / Magyar bill
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Mi 10T Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

. Leginkább a processzor ''zavar'' egy kicsit. Nem túl lassú? Mert az eddigi notikat néztem és azok 1,6-osak voltak. Vagy ezzel ne foglalkozzak, minimális? Igazából ezen kívül bármilyen infót szívesen várok pro-kontra megéri e ilyet venni, csak úgy általánosságban kérdezem.