- Ilyen egy komoly célszerszám
- Nosztalgikus húrokat pendít meg a Qwertykeys legújabb, szürreális ajánlata
- Az AMD X870 platform meghódítására tör a Sapphire alaplapos divíziója
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Ilyen blokkot sem láttunk még készre szerelt vízhűtésnél
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
Aktív témák
-
Ligend
tag
válasz
meander
üzenetére
199.990 Ft volt, a fóti Cora áruházban vettem, elvileg minden Corában ezen az áron kell lennie (ha van). A pontos típusa nx6310 RH329EA#AKC, ha rákeresel a Google-ben a ''RH329EA'' szövegre, mindenfajta cseh, horvát, orosz, stb. oldalakon megtalálod a jellemzőit.
Az árához képest szerintem elég puritán szerkezet, minden sallangtól mentes - de nekem ez tetszik benne. A chipset és a processzor modern, az igazat megvallva nem szívesen vettem volna Core Duo alatti konfigurációt, illetve nálam processor szempontjából az Intel volt az egyetlen szóbajöhető. Picit bosszant ugyan, hogy Broadcom alapú a Wifi vezérlője, illetve egy kártyaolvasó elfért volna benne még. A kijelző a viszonylag kis felbontás ellenére is jónak tűnik, bár szerintem egy ilyen notebook megérdemelt volna egy jobbat is. Amire nekem kell, arra elég az 1024x768 is. A DVD író ellenben kezel DVD-RAM-ot is, LightScribe támogatás viszont úgy tudom nincs. A DDR2-667 szabványú memória viszont 1x512 MB-os kiépítésű, tehát egyszerű a bővítése, ellenben alapfelszereltségban ugye nem dual-channel-es a szervezése.
Az összhatás az eddig eltöltött rövid idő után pozitív, de ez a néhány óra még nem mérvadó. Mondjuk úgy, hogy nem csalódtam a márkában. Halk a hűtése, nem nyikorog/recseg-ropog a borítása, és ami a procit illeti, gyors. Windows-t ugye nem tartalmaz, a hirdetésben linux volt megjelölve, mint operációs rendszer. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gépre FreeDOS van előtelepítve, és mellécsaptak egy írott OpenSUSE 10.1 DVD-t - tedd fel, ha akarod, alapon.
A Windows XP telepítése trükkös lehet egy informatikában kevésbé jártas felhasználónak, ugyanis a chipsetet nem ismeri az oprendszer, így a rá csatlakoztatott Seagate merevlemezt sem látja. Floppy pedig nincs, amin be lehetne adni a meghajtóprogramot. A megoldás egy USB-s floppy meghajtó, vagy (ahogy én is csináltam) az nLite-tal testreszabott telepítőkészlet. Érdekes módon driver CD-t nem adott hozzá a HP, szerencsére a honlapjukról minden egy helyről letölthető - akinek nincs internet elérése, az adott esetben vakarhatja a fejét. 
A végén jöjjön a válasz a ''Miért épp a HP?'' kérdésesre. A Fujitsu-Siemens eddigi tapasztalataim alapján hajlamosabb megadni magát, legalábbis ami a környezetemben használt darabokat illeti. Nem tűntek igazán igényes kidolgozásúnak, és többel volt alaplap jellegű probléma is. Az eddigi munkahelyeimen Dell és HP volt a két preferált márka, meghibásodás csak a helytelen kezelésből fakadóan volt (merevlemez, kijelző). Sajnos Dell-t nem találtam Sulinetben (van egyáltalán?), így maradt a HP. A Toshiba, Acer, MSI márkákat nem igazán ismerem, csak 1-2 régebbi modell volt a kezeim között, amik nem hagytak bennem mély benyomást. Egy kollegámnak most Asus notebook-ja van, amivel pár hete misztikus szívásai vannak, hol nem ismeri fel a pendrive-ját, hol a Wifi adapter tűnik el a rendszerből, illetve problémái voltak a kártyaolvasóval is (amit azóta egy driver frissítés megoldott).
Nagyjából ennyi lenne az indoklásom. Ha esetleg konkrét kérdéseid lennének, igyekszem válaszolni.
Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mobil flották
- Battlefield 6
- Bundle topik
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904, 100% Akksi
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7430U 4.3Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

A Windows XP telepítése trükkös lehet egy informatikában kevésbé jártas felhasználónak, ugyanis a chipsetet nem ismeri az oprendszer, így a rá csatlakoztatott Seagate merevlemezt sem látja. Floppy pedig nincs, amin be lehetne adni a meghajtóprogramot. A megoldás egy USB-s floppy meghajtó, vagy (ahogy én is csináltam) az nLite-tal testreszabott telepítőkészlet. Érdekes módon driver CD-t nem adott hozzá a HP, szerencsére a honlapjukról minden egy helyről letölthető - akinek nincs internet elérése, az adott esetben vakarhatja a fejét.