Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Ligend

tag

válasz meander #1905 üzenetére

199.990 Ft volt, a fóti Cora áruházban vettem, elvileg minden Corában ezen az áron kell lennie (ha van). A pontos típusa nx6310 RH329EA#AKC, ha rákeresel a Google-ben a ''RH329EA'' szövegre, mindenfajta cseh, horvát, orosz, stb. oldalakon megtalálod a jellemzőit.

Az árához képest szerintem elég puritán szerkezet, minden sallangtól mentes - de nekem ez tetszik benne. A chipset és a processzor modern, az igazat megvallva nem szívesen vettem volna Core Duo alatti konfigurációt, illetve nálam processor szempontjából az Intel volt az egyetlen szóbajöhető. Picit bosszant ugyan, hogy Broadcom alapú a Wifi vezérlője, illetve egy kártyaolvasó elfért volna benne még. A kijelző a viszonylag kis felbontás ellenére is jónak tűnik, bár szerintem egy ilyen notebook megérdemelt volna egy jobbat is. Amire nekem kell, arra elég az 1024x768 is. A DVD író ellenben kezel DVD-RAM-ot is, LightScribe támogatás viszont úgy tudom nincs. A DDR2-667 szabványú memória viszont 1x512 MB-os kiépítésű, tehát egyszerű a bővítése, ellenben alapfelszereltségban ugye nem dual-channel-es a szervezése.

Az összhatás az eddig eltöltött rövid idő után pozitív, de ez a néhány óra még nem mérvadó. Mondjuk úgy, hogy nem csalódtam a márkában. Halk a hűtése, nem nyikorog/recseg-ropog a borítása, és ami a procit illeti, gyors. Windows-t ugye nem tartalmaz, a hirdetésben linux volt megjelölve, mint operációs rendszer. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gépre FreeDOS van előtelepítve, és mellécsaptak egy írott OpenSUSE 10.1 DVD-t - tedd fel, ha akarod, alapon. :) A Windows XP telepítése trükkös lehet egy informatikában kevésbé jártas felhasználónak, ugyanis a chipsetet nem ismeri az oprendszer, így a rá csatlakoztatott Seagate merevlemezt sem látja. Floppy pedig nincs, amin be lehetne adni a meghajtóprogramot. A megoldás egy USB-s floppy meghajtó, vagy (ahogy én is csináltam) az nLite-tal testreszabott telepítőkészlet. Érdekes módon driver CD-t nem adott hozzá a HP, szerencsére a honlapjukról minden egy helyről letölthető - akinek nincs internet elérése, az adott esetben vakarhatja a fejét. :U

A végén jöjjön a válasz a ''Miért épp a HP?'' kérdésesre. A Fujitsu-Siemens eddigi tapasztalataim alapján hajlamosabb megadni magát, legalábbis ami a környezetemben használt darabokat illeti. Nem tűntek igazán igényes kidolgozásúnak, és többel volt alaplap jellegű probléma is. Az eddigi munkahelyeimen Dell és HP volt a két preferált márka, meghibásodás csak a helytelen kezelésből fakadóan volt (merevlemez, kijelző). Sajnos Dell-t nem találtam Sulinetben (van egyáltalán?), így maradt a HP. A Toshiba, Acer, MSI márkákat nem igazán ismerem, csak 1-2 régebbi modell volt a kezeim között, amik nem hagytak bennem mély benyomást. Egy kollegámnak most Asus notebook-ja van, amivel pár hete misztikus szívásai vannak, hol nem ismeri fel a pendrive-ját, hol a Wifi adapter tűnik el a rendszerből, illetve problémái voltak a kártyaolvasóval is (amit azóta egy driver frissítés megoldott).

Nagyjából ennyi lenne az indoklásom. Ha esetleg konkrét kérdéseid lennének, igyekszem válaszolni.

• csibor

addikt

válasz meander #1905 üzenetére

150k-ért nem kapsz jobbat.170-180k körül már picit nagyobb a választék,itt már bejönnek a 2 év garis gépek.

• tototos

addikt

válasz meander #1884 üzenetére

Hello!

Hp nx6310. metroban és az auchanban 150 körül lehet kapni. Van benne wifi.

Aktív témák