Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kreten67

    senior tag

    válasz csabyka666 #17038 üzenetére

    Jól felszerelt szervizem van és amit a profi bga gépemmel javítok átlag 2-3 évet működnek napi használat mellett . Vannak alaplap típusok aminek a bga javításáról inkább lebeszélem a tulajdonosát ,mert rossz vele a tapasztalat . Az mxm vgák javításánál ,nagyon jó az eredményesség és van olyan 8700gt mxm vga amit 5 éve javítottam és még most is működik. Nagyon sok Alienware mxm3.0b Gtx780m vagy 880m vgát csináltam amik évekig bírják a napi játékot. A minőségi bga gép és a tapasztalat + minőségi forrasztási segédanyag a titka jó eredménynek.
    A hőlégfúvó önmagában alkalmatlan.
    Az eredményes forrasztáshoz alulról is melegíteni kell az alaplapot,mert a nyák rézrétege passzív-hűtőként elvonja a meleget a chip környezetéből. Amennyiben csak egy oldalról melegíted a lapot ,az deformálódni fog (kádasodik) és az már megpecsételi a végeredményt.
    Egy normális BGA állomás egyszerre három egységben melegíti az alaplapot :
    1: alsó kerámia betét ,ami előmelegíti az egész alaplapot
    2: alsó meleg-levegő fúvóka ,ami közvetlenül a forrasztandó chip alatt melegít közel azonos lépcsőben ,mint a felső (max 20 fok eltérés lehet az alsó és a felső fúvóka fokok között ,különben torzul az alaplap).
    3. felső fűtő egység (meleg levegős vagy infrás)
    Azért az általános tévhit ,hogy a bga javítás nem eredményes és vagy tartós ,mert az ilyen gépekkel csak kevesen dolgoznak itthon.
    Azok a gépek amik alulról csak egy fix hőfokos előmelegítő tálcával dolgoznak (ez a gyakori a magyar szervizekben) lényegesen rosszabb eredményt produkálnak az alaplap élettartama szempontjából.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák