Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Cs.Orsolya

    aktív tag

    válasz zoltanz #25983 üzenetére

    Orsi nem tud fámákat zengeni. Ámde a single women egy életstílus, egy egzisztenciális helyzet, és ebben nem anyagi egzisztenciát értek, hanem lélektanit is, és szellemit is.

    A magam részéről szerettem szingli lenni. Nem a párkapcsolat hiányzott, hanem annak a lehetősége, hogy kpróbáljam, nekem hogyan menne. És a minap éppen azt fogalmaztam ki, hogy ha befuccsol ez a kapcsolatom is - azaz elérem az alkalmazkodási határaimat -, én már nem próbálkozom úgy igazából egy újjal.

    Párban élni más nehézségekkel, más jóval, és más gonddal jár, mint egyedül. Ha egyedül maradnék, elmennék, és másba fektetném az energiáimat, amiket eddig egy másik emberre, konkrétan a páromra fordítok.

    Boldogabbá nem tett eddig sem a párban lét, sem a szingliség, mert ami boldogságot hoz, az számomra más. Most nem mennék bele, hogy mi.

    Éppen ezért, nem azért választjuk, mert nincs más. Hanem azért, mert bizonyos ponton túl mindegy, van-e, vagy nincs párkapcsolat. Azt is mondhatnám, hogy így érdekesebb, és sok tekintetben könnyebb az életem, képvisel hozzáadott értéket, de boldogabbá nem tesz. Ez egyfajta önzőség is, a párban lét előnyeit illetően. De nem ez az igazán lényeges abban, hogy "kapcsolat".

    Azt hiszem, ha valaki belátja, min is múlik a boldogsága, és ezt nem azonosítja egy pár meglétével, a boldogtalanságát pedig annak hiányával, akkor van esélye boldognak lenni, és hatékonyan kapcsolatban lenni. De akkor már más jelentést kap a kapcsolat maga is...

    "Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

Aktív témák