- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- ASRock lapok általában
- VR topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
-
(rögzített hozzászólás)
S2 ÖF-ban is vannak már FC-ok, kérlek nekem küldje el, aki be szeretne kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balazs_
senior tag
válasz
sittes79 #6388 üzenetére
Elméletileg ősszel még igen, de perpillanat szerintem még nem látni, hogy mire cserélhetnék le a holiday bundle-ben. Nem fog túl sok 1st party játék jönni, a Pokemon meg Kirby ami addig érkezik.
-
Balazs_
senior tag
No Man's Sky-t tolja valaki? Mik a tapasztalatok? Videók alapján nem rossz, de meghallgatnék egy-két véleményt.
-
Balazs_
senior tag
Hyperkin kijelzővédő fóliát használok, 3eFt, edzett üveg.
1mm-rel kisebb széltében és hosszában a kijelzőnél, marha könnyű volt felrakni, és két darab van a csomagban. Meg vagyok elégedve. -
Balazs_
senior tag
válasz
Scarletiel #5857 üzenetére
Nono, ~25-30eFt a 256-os kártya.
-
Balazs_
senior tag
Megjött az Alza levél a holnapi kiszallitasrol - figyeljetek az emailjeiteket.
-
Balazs_
senior tag
Infó az újonnan érkezőknek: NE vegyetek 128GB-os MicroSD Express kártyát, kivételesen a Nintendo brandelt 256-os kártyára megéri várni, mert az eddigi adatok alapján csak pár ezer Forinttal lesz drágább.
Nem MicroSD Express pedig NEM JÓ A KONZOLBA!
Amennyiben tévedtem, vagy változás áll be, akkor töröltetem a modokkal ezt a hsz-t. -
Balazs_
senior tag
Alzán változott a státuszom Felvesszük Veled a kapcsolatot-ra, eddig a holnapi dátum volt és valami lefoglalva a beszállítónál szöveg. Sajnos SMS-t még nem kaptam, emailt sem.
Mi van annak odaírva aki már kapott sms-t? -
Balazs_
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #5016 üzenetére
Hódmezővásárhely
-
Balazs_
senior tag
Képernyővédő fóliáról mit lehet tudni? Jó lenne ha már itt lenne csütörtökre a géppel együtt, de ahol látom mindenhol csak előrendelhető státuszban van.
-
Balazs_
senior tag
válasz
ImpersonatoR #4769 üzenetére
Helytől függ, 50ezer alatti városban egy ACNH és egy Zelda Echoes volt csak, plusz egy sima V2. PS játékokból is csak 2 fajta van, egy régebbi Fifa és talán Spider-Man.
-
Balazs_
senior tag
Hát gratulálok.. És ezzel idejönni dicsekedni...
De, hogy on is legyek, 12 játékról (ismét) kiderült, hogy kapnak majd ingyenes peccset:
ARMS, Big Brain Academy: Brain vs. Brain, Captain Toad: Treasure Tracker, Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics, Game Builder Garage, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, The Legend of Zelda: Link's Awakening, New Super Mario Bros. U Deluxe, Pokemon Scarlet/Violet, Super Mario 3D World + Bowser's Fury, Super Mario Odyssey.
-
Balazs_
senior tag
válasz
Narancs89 #3511 üzenetére
Szerintem Switch 1 topikban jobban megérheti megkérdezni, oda többen járnak.
Plusz szerintem a boltot is jelöld meg.
Témához: kicsit több mint 4 éves a Switchem, v2, most először kaptam egy wifis hibakódot, illetve még első éves korában néha kivágott a Pokemon Sword-ből pár óra után. De azóta se jött elő ilyen gond. -
Balazs_
senior tag
tobb AI-t is meghallgatok ilyen esetekben sokszor
Azért azt tegyük hozzá, hogy az AI nem gondolkodó lény, hanem valószínűség alapján mondatokat generáló valami, én nem igazán adnék a szavára olyan témában amiről nem olvasott sokat. Bár más témában se nagyon.
No redditen az terjeng, hogy 3 fajta kártya lesz: 64GB, 8GB és a game key card - feltételezem az utolsó az valami Switch1-féle lesz, hogy olcsóbb legyen.
-
Balazs_
senior tag
Na inkább hozok valami ontopikot, a Hori-s Piranha Plant kamera úgy néz ki olcsóbb lesz mint a "hivatalos" kamera - cserébe nem 1080p-ben tud rögzíteni, hanem csak 480p-ben.
Hivatalos infó itt.
Aki nem hiszi el az infót, azt beperlem!!44!!444444 -
Balazs_
senior tag
Ha ilyen könnyen lehetne rágalmazásért perelni, akkor a PH userseregének a fele beperelhetné a másikat.
Chill plz, mindenki tévedhet, mindenki félreérthet és mindenki eldöntheti, hogy hisz-e egy random screenshotnak, ami vagy igaz, vagy nem.
Egyébként ez a game key card elnevezés elég szerencsétlen lett, elég erős az áthallás a cd key és a key code kifejezésekhez.
-
Balazs_
senior tag
válasz
markknight #3199 üzenetére
A Nintendo még mindig olcsóbb és hiába erősebb bármelyik a fentiek közül a Nintendoé az célhardver, míg a többi egy összebugázott PC. Azokra nem fognak tudni úgy optimalizálni, egyébként is microlag királyság az összes.
Azért azt ne felejtsük el, hogy lehet akármilyen királyságos a gép papíron, ha a proci visszafogja, akkor nem lesz itt kánaán - ugye láttunk ilyet a PS4/XB1 szériánál.Nagyon remélem, hogy a leakelt 1.1 ghz-t megugorja végül. Mondjuk kétszeresen.
-
Balazs_
senior tag
-
Balazs_
senior tag
A linkelt reddit poszt szerint, a Switch 2 kiadások a Switch 1-es változat adathordozóját fogják tartalmazni, egy beváltható kóddal a Switch 2 peccshez.
-
Balazs_
senior tag
válasz
csaba951 #3007 üzenetére
1) Biztosan lesz valamekkora, hiszen plusz egy réteg lesz köztünk és a bináris közt, de ezt szerintem soha nem fogjuk tudni kimérni - hacsak nem jön egy játék aminek lesz Switch2 patche a konzol megjelenése után.
2-3) 99%-ig biztos vagyok benne, hogy lesz shader cache, majd szépen letölti a Nintendotól. Saját kútfő, logikusnak tűnik, de nem olvastam erről semmit.
-
Balazs_
senior tag
válasz
Bencus88 #2524 üzenetére
Abszolút igazad van, minden drágább, de azért én is kicsit szomorkodok - a francnak van kedve az eddigi 60€ helyett 80/90-et fizetni, úgy hogy PS-ékél most lett divat a csak 70€-s ár.
Valszeg ez a hatalmas szomorkodás holnapra a legtöbbünknél elmúlik, de addig is kiörjöngjük magunkat. -
Balazs_
senior tag
válasz
morfondőr #2519 üzenetére
- az ár magasabb itthon mint vártam (feltéve, hogy az Alza a 210-el nem lőtt nagyon fölé). A $80-os játékár meg elég hanyattesős volt nálam és a fizikiai meg még drágább (értem én hogy pci-e flash tároló, de hát na)
Na ez nem világos nekem sem - ha a cartridge csak a játék elindításához szükséges fájlokat tartalmazza, akkor nagyon remélem, hogy nem erre fogva fogják az árakat felvinni - erre a Switch 1-es cartridge is elég lenne.
Az árhoz: itthon még az Artisjus-adót is megfizetjük, ami legalább ~6eFt lesz a 256-os tárhelyhez.Még a végén örülni fogunk, hogy csak ennyi.
- úgy tűnik nincs automatikus upgrade, hogy simán nagyobb felbontás vagy több fps a meglévő Switch 1 játékokra, hanem csak fizetős verziók. És kövezzetek meg, de én a Zeldákon olyan eget verő különbséget nem vettem észre.
Szerintem ezért is pakolták bele az Online-ba. Mondjuk a telefonos dolog az jó cucc. -
Balazs_
senior tag
No, új pletyka:
- 120hz kijelző,
- Variable Refresh Rate támogatás (az LCD-n is),
- 1.72 TFlops kézben, 3.1 TFlops dokkolva. -
Balazs_
senior tag
> Nem látom értelmét tényleg bármivel ide írni.
Mégis itt vagyunk.> Annak meg főleg nem, hogy akik bármilyen játékbeli hibával írtak, mind el lettek szépen oda küldve ahová.
Nagyon helyes, ha ez a Switch 2 topikban történt. Ha a játék saját topikjában, akkor kevésbé. De engem ez kevésbé zavart, mint az áldozatpóz.> Olvasok majd tőled bármilyen reportot, és reflektálok, hogy nálam jó, sokra mész vele.
Ha random meg nem jelent konzol topikjában írkálok ilyet, akkor tulajdonképpen a kommentemet is törölni lehetne, szóval nyugodtan, sőt mostmár el is várom!> És a saját hsz tematikád hová sorolod ?
Egyértelműen most én is a probléma része vagyok, biza idáig süllyedtem most, de részemről ennyi elég volt a témával kapcsolatban. -
Balazs_
senior tag
Szabi, nagyon kérlek, nemár.
> Te: nálam szarul fut a quake,
> Más: megvettem én is, nálam nem,
> Te: lol biztos hazudok, itt egy teszt, mindenhol szarul fut,
> Más: Szabi itt nem fogunk hazugnak nevezni, lol,
> Te: hát nemigaz, már megint bizonyíthattam.Nem azért vagyunk itt, hogy téged támadjunk, senki nem kötött beléd, chill dude.
Senki sem hitetlenkedett, csak kaptál választ, hogy másnál nem fut szarul. Kész, kb. end-of-topic, aztán lett ebből 10 komment a Switch 2 topikban.
Nem kell semmit bizonyítani, nálad szarul fut és pont. Én szivesen jönnék debuggolni a problémát, de zárt rendszer lévén kicsit nehéz lenne. -
Balazs_
senior tag
Szabi pls, nemá. Mostanság már nagyrészt egyetértek veled, de az utóbbi 40 hozzászólásból 8 a tied, amiben véded a véleményed. Én megértem, hogy a tököd ki van a halo-val, de pl. olyan casual játékosnak, mint én, tökre jó dolog, hogy ha veszek egy Switch 2-t, akkor nyomhatom akár a régi játékokkal is.
Lehet én is a probléma része vagyok?
Én inkább azt nem értem, hogy a Division-nel mit akarnak Switch2-n, én arra voltam enyhén kiakadva tegnap, aztán arra senki se harapott. Szegény játékkal úgy elbántak a fejlesztői, aztán inkább kidobják Switch 2-re (talán), mert abból jön pénz, de rendbetenni a játékot...na...az nehéz. -
Balazs_
senior tag
válasz
hombre[EU] #1827 üzenetére
Ugyanmá' minden megy majd csípőből, bár gondolom kevesen fogják élvezni a Starfieldet 360p-ben 15 FPS-sel.
-
Balazs_
senior tag
válasz
markknight #1016 üzenetére
Hát van ami nem fog változni, várom is az 540p-s 15 fps-es új Pokemont az új Switch-re.
-
Balazs_
senior tag
Na de egy kis leak összefoglaló tegnapról.
Nem tudom már szerkeszteni sajnos az előző hsz-t.C gomb a konzolon: Campus nevezetű social hub lesz, ahol lesz minden IS! Max 12 fő lehet egy csoportban, lesz képernyő megosztás, sima chat és voice chat.
Upsz, most látom, hogy ezt már posztoltátok.Van újabb perf leak is:
Fogod-viszed mód:
CPU: 998.4 MHz
GPU: 561 MHz (~1.72 TFLOPS)
Memory frequency: 4266 MHz
Memory bandwidth: 68.256 GB/sBedobod-az-állványba mód:
CPU: 1100.8 MHz
GPU: 1007.25 MHz (~3.09 TFLOPS)
Memory frequency: 6400 MHz
Memory bandwidth: 102.4 GB/s
Van valami kis kavar a CPU órajelekkel, legutolsó leak alapján, lehet, hogy a CPU magasabb órajelen megy handheld módban, mint dokkolva. (!?) -
Balazs_
senior tag
Tescoban most is van már Mario-s Pringles, de nem agyaltak sokat, az eredeti ízekből kettőt átcsomagoltak Mario-s dobozba, illetve lehet nyerni Switchet is vele.
-
Balazs_
senior tag
DLSS-es témára visszatérve: szerintem sem esélytelen, hogy legyen 4k felskálázás, de nagyon meglepne, ha nem csak a 1st party játékok használnák.
T239-ben a leak-ek alapján 48 Tensor Core lesz.
Hivatalos Nvidia doksi alapján a 4080 a maga 304 TC-jával 730ms alatt dob fel egy képet 1080p-ről 4k-ra; a 4090 pedig az 512 TC-ral 510ms alatt. 540p-ről 1080p-ra csak 4080-hoz van adat, 200ms. Mindez DLSS performance módban.
És akkor ezek a kártyák a teljes órajelükkel működnek, ami a T239 órajelénél biztos magasabb, elvileg 1.6ghz körül várják dokkolva.
Szerény és valószínűleg pontatlan számításaim alapján, a leakelt Switch 2 speceknél ~2ms lesz az 1080p és ~8ms lenne a 4k felskálázás.
Emlékeztetőül: 60 fps-hez 16.67ms alatt, 30 fps-hez 33.3ms alatt kell végeznie a képkocka számításnak. Ahhoz viszont abszolút nem értek, hogy mennyire lehet a dlss-t párhuzamosítani egyéb grafikai műveletekkel, feltételezem nem nagyon. -
Balazs_
senior tag
"Ez nem érv 2024-ben. Irgalmatlan erős handheldek vannak már 4-500 dolláros ársávban.
Az akart, hogy meg-e lesz a Japóknál az a kérdés inkább."
Áh... a leakek szerint már évek óta megvan a dizájn. Ahogy tudom a ps és az xbox is kb. 2 éves hardverekből építkezett valamekkora változtatásokkal (megjelenésük idején), leak szerint pedig a CPU a A78C dizájnra épül...meglátjuk. Azért az nagy blama lenne, ha a Steam Deck nyers erejét nem tudná behozni. -
Balazs_
senior tag
válasz
Sirandrish #391 üzenetére
Mivel a konzol handheld is, ezért nincs sok választásuk.
Én inkább attól félek, hogy itt is lesz egy Xbox One/PS4-féle probléma, hogy a GPU aránylag erős lesz, de a gyenge/downclockolt magok visszafogják majd a teljesítményt. -
Balazs_
senior tag
Én azt mondom (a jósgömbömet előkapván), hogy 1.25/3tflops lesz a teljesítmény.
Van itt az Orin NX és Orin Nano, szerintem aközt lesz a chip teljesítménye + a Lovelace-ból visszaépített dolgok.Én csak attól tartok, hogy nehogy úgy járjunk mint az Xbox One, ahol lett volna kraft a GPU-ban, de a proci órajele miatt szívtak a fejlesztők.
-
-
Balazs_
senior tag
Megint jött egy adag leak:
- eddigi joyconok és pro kontrollerek kompatibilisek maradnak,
- az új gép tudja majd fogadni a meglévő játékkártyákat is, de az újak nem mennek bele a mostani Switch-ébe,
- marad az USB-C port,
- változik a dokkoló,
- nagyobb lesz fizikailag a képernyő és 1080p-s lesz.Forrás: Chinese peripheral manufacturer Mobapad.
-
Balazs_
senior tag
válasz
morfondőr #113 üzenetére
A Nintendo elég konzervatív gondolkodású, jó eséllyel ők lesznek az utolsók, akik elhagyják a fizikai kiadásokat.
Egyetértek, így néznek ki most az eladások:
- PS5: 67% digitális,
- XBox: 72%, most jönnek is hírek, hogy megszüntetik/leépítik a dobozos játékokat,
- Switch: 48.2%.De bolond is lennék mindent digitálisan venni, ha kb. 15% bukóval adom el használtan a játékot.
-
Balazs_
senior tag
Eh, azt hittem nagyobb lesz itt a mozgás.
Na hozom is az új pletykát:
GameStop-os szivárogtató szerint hamarosan preorder, a konzolt meg bejelentik márciusban.
Ezt az egyetlen mondatot 16 percben meg is tekinthetitek itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
PSA: Switch 2's Screen Comes With A Pre-Applied Film Layer, Don't Peel It Off
Az Oled modellhez hasonlóan a Switch 2 kijelzőjén is van gyárilag egy fólia (hogy törés esetén ne okozzanak sérülést az esetleges szilánkok), ezt most sem szabad levenni.
Erre kell majd ráhelyezni a karcolás elleni fóliát/ üveget. THX@cactuar
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Pixel készülékeket hozhat a Google és a Vodafone együttműködése
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Switch OLED készlet 512es SD kártyával eladó
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- Switch OLED - 2027-ig garis - makulátlan, tokkal és minden tartozékával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest