Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bad Pritt

félisten

Hétvégén összeverődtem egy ismerőssel és próbálgattunk a Switch 2 játékokat, baromi jó és kicsit nosztalgikus élmény volt. Néhány gondolat:
    - Kültéren, a szombati tűző napsütésben a kijelző épp elég, jók a betekintési szögei is, szóval még körül is lehet állni játéknál és látni fogsz nagyjából mindent, viszont a konzol érezhetően melegszik és a napfény nyilván csak rátesz egy lapáttal. Amúgy korrigálom egy korábbi kijelentésem, a PS Portal képe napfény alatt kevésbé látszik max fényerőn, viszont a drágábbik Deck OLED nyilván jobb 680 euróért a tükröződésgátló üveggel.
    - Mindkettőnk konzolja kb. ugyanazt az akku kapacitást hozta, nagyjából 3 órát tippelnék változó fényerővel Switch 2 játékokat játszva. Not great, not terrible, ahogy Gyatlov elvtárs mondaná.
    - Cyberpunk 2077 nagyon gatya, kb. újra 2020-ban éreztem magam. Ment a marketing meg a hüledezés, milyen fasza játék port lesz, aztán a valóság >20fps és lowpoly képe arcon csap. Csalódás (ismét).
    - Street Fighter 6 ennek szöges ellentéte, brutálisan szép és jól fut, fantasztikus élmény a saját kijelzőjén és HDR képes TV-n is. Vannak fent videók, amik alapján szebb, mint a Series S port, ezt simán el is tudom képzelni a látottak alapján.
    - Két Zelda hozza, amit hoznia kell: tükörsima framerate, nagy látótáv, megfelelő lod mind handheld, mind docked módban. Szerintem azért emeli ki mindenki, mert itt lehet a legnagyobb kontraszt a Switch 1 változathoz képest, de őszintén szólva azt hozza, ami elvárható két ilyen fizetős remasztertől.
    - Fast Fusion baromi jó techdemó, de játékként azért elég retro és szerintem hamar rá lehet unni, a multija meg nem tudom, régiófüggetlen-e, de szerintem EU-ban hamar ki fog halni.
    - Az ingyenes upgrade-ek Super Mario 3D World, Odyssey és Wonder alapján azt hozzák, amit igazából anno a PS5 és Xbox ingyenesek is tudtak: tisztább kép, magasabb átlag fps, jó rájuk nézni és még jobb velük játszani.
    - Az egér egy aranyos gimmick, de azért nem egy rendes PC egér. Stratégiáknál szerintem jópofa alternatíva lehet, Cyberpunk alatt nagyon nem tetszett, kíváncsi leszek az új Metroid Prime milyen lesz vele.
    - A Pro Controller 2 nagyon fasza, egyértelmű fejlődés az első után, bőven jobb egy Xbox kontrollernél, de számomra a DualSense továbbra is etalon a gyári kontrollerek közül.

Összeségében belerepült egy 10-15 óra 5-e óta és így, hogy nem volt huzamosabb ideig Switchem egy korrekt, jó konzolnak érzem, de azért ha Switch Prónak hívnák 2-es helyett nem húznám fel a szemöldököm.

Új hozzászólás Aktív témák