- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Egyszerű utat kínál az új GeForce-ok titkolt hődiódájához a HWMonitor
- Az NVIDIA vezére szerint a kódolás ma már csak pötyögés
- ASRock lapok általában
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
-
ViZion
félisten
-
Mekiúr
tag
Csak szerintem hiányzik a címből az állítmány?
-
kilua
őstag
Ez Fable betiltás "érdekes" abszurditás. Mert akkor, az USA veztése szerint, a Claude Opus 4.8-al elértük a csúcsot AI terén, ami még civil használatra kiadható? Akkor elmaradt a vérengzés a munkaerő piacon? Meg majd ha jön OpenAI-tól a következő GPT verzió, ami tudásban szinte biztos beéri a mostani Fable-t (pár hónap szokott lenni a rés), akkor ugyan úgy tíltva lesz civil használatra? És mikor 6-12 hónap késleltetéssel a nyílt kínai modellekkel is kb. beérik ezeket, akkor mit kezdenek?
Vaaagy... tán csak valakinek nem tetszett hogy az Anthropic előre tör, és ő nyalt be jobban a pártnál?
Vagy... önszabotázs Anthropic részéről, mert úgy sincs kapacitásuk Fable-t adni sok embernek, és ez így jó reklám?
A franc se tudja.
Nem tudom a legvadabb jóslatok szerint jövőre jön egy fable szintű open source model Kínából és végre az internetnek.
Az mindenesetre látványos hogy prompt alapján megír Minecraft szintű indie játékot [link] de ugyanilyen szintén tud feltörni bármit.
Nekem glm-el ilyent sikerült [link]
(Mobilon érdemes megnyitni. Nem tudom miért váltott kínaira angol prompt után) -
kilua
őstag
ugye? Igazi klikkvadász cím, mert várod (vártam), h kiderül, mire gondolt a költő...
Közben meg csak statisztika. De akkor most Claude egy ember, mint a viccben?
én: hi Claude, rajzolj nekem egy kutyás képet!
Claude: akkor most ezredszerre is: én Claude vagyok a könyvelésről!Claude azért népszerű, mert a legtöbb feladatnál minőségben veri a többi AI-t (free felhasználásúakat ismerem csak). Illetve gyorsabb, mint a Qwen3, ami elég jó, csak lassúcska.
"Claude azért népszerű, mert a legtöbb feladatnál minőségben veri a többi AI-t .. Qwen3, ami elég jó, csak lassúcska"
Most a chat z ai oldalon próbálgatom a glm 5.2 modellt, sokkal jobb programokat ír mint a claude sonet vagy a qwen 3.7 max. Azt mondják claude opus szinten van. Nem tudom mert azt nem lehet ingyen kipróbálni de ingyen most az a legjobb. Persze a helyzet havonta változik. Még a kimi k2.6 ami egész jó lett de nem glm 5.2 szint.
-
-=Valium=-
aktív tag
Gratula a cikk írónak...
A gitár meg népszerűbb, mint a hangszer.
Ezek után: "Jobb egyedül, mint magamban"
-
Reggie0
titán
Egyaltalan nem. Feltorni az inkabb elemzo- es kutatomunka. Ugyanez kell a kivedesehez is. Amire te gondolsz az inkabb a DoS.
-
Tasunkó
őstag
-
Reggie0
titán
Az NSA szerverek feltörése nagyon látványos, de ez mindössze csak az ősprobléma, hogy rombolni mindig rettenetesen könnyű az építéshez képest. És pláne az AI előnyben van a rengeteg kombináció futtatásakor. Ezekben a Matrix filmekben az emberiség mindig együtt harcol az AI ellen, ami totális utópia. Eleve nagyon sok embernek a másik ember a legnagyobb ellensége, tehát ilyen harcnál az utolsó előtti pillanatig lesz emberi szövetségese az AI-nak, és nem ember AI küzdelem lesz az oroszlánrésze, hanem ember-ember elleni. Már én is rögtön az AI-hoz igazolnék, ha belegondolok mekkora gyökerekkel akadt dolgom, rohadt könnyű lesz neki az embereket meggyőzni, merthogy kapitalizmusban nincs társadalmi szövetség. Ma is az emberek nagy része önnmaga ellen dolgozik.
Feltores az nem rombolas.
-
ddekany
nagyúr
Ez Fable betiltás "érdekes" abszurditás. Mert akkor, az USA veztése szerint, a Claude Opus 4.8-al elértük a csúcsot AI terén, ami még civil használatra kiadható? Akkor elmaradt a vérengzés a munkaerő piacon? Meg majd ha jön OpenAI-tól a következő GPT verzió, ami tudásban szinte biztos beéri a mostani Fable-t (pár hónap szokott lenni a rés), akkor ugyan úgy tíltva lesz civil használatra? És mikor 6-12 hónap késleltetéssel a nyílt kínai modellekkel is kb. beérik ezeket, akkor mit kezdenek?
Vaaagy... tán csak valakinek nem tetszett hogy az Anthropic előre tör, és ő nyalt be jobban a pártnál?
Vagy... önszabotázs Anthropic részéről, mert úgy sincs kapacitásuk Fable-t adni sok embernek, és ez így jó reklám?
A franc se tudja.
-
Tasunkó
őstag
Nyilván nem konkrétan ez, de valami hasonló szerintem ott van a lehetséges jövőképek között. Lásd a Fable5 motor és az NSA szerverek feltörése.
Az NSA szerverek feltörése nagyon látványos, de ez mindössze csak az ősprobléma, hogy rombolni mindig rettenetesen könnyű az építéshez képest. És pláne az AI előnyben van a rengeteg kombináció futtatásakor. Ezekben a Matrix filmekben az emberiség mindig együtt harcol az AI ellen, ami totális utópia. Eleve nagyon sok embernek a másik ember a legnagyobb ellensége, tehát ilyen harcnál az utolsó előtti pillanatig lesz emberi szövetségese az AI-nak, és nem ember AI küzdelem lesz az oroszlánrésze, hanem ember-ember elleni. Már én is rögtön az AI-hoz igazolnék, ha belegondolok mekkora gyökerekkel akadt dolgom, rohadt könnyű lesz neki az embereket meggyőzni, merthogy kapitalizmusban nincs társadalmi szövetség. Ma is az emberek nagy része önnmaga ellen dolgozik.
-
bollokcs80
Korrektor
Nyilván nem konkrétan ez, de valami hasonló szerintem ott van a lehetséges jövőképek között. Lásd a Fable5 motor és az NSA szerverek feltörése.
-
Tasunkó
őstag
"...az tette az elemzés szerint a Claude-ot népszerűvé, hogy az Anthropic nem engedte modelljei felhasználását tömeges megfigyelésre és autonóm fegyverrendszerekhez a Trump-adminisztráció alatt."
De ki tudja ez így marad-e. Mert ha az utóbbit egyszer meglépik, akkor jön ez: [link]
Az biztos nem jön. Kifejleszteni 2000 vírust sokkal egyszerűbb mint fegyvereket, drónokat. Túlterhelni a kórházakat, mert akkor anarchia, a lakosságnál nincs fegyver és konyhakéssel fogja egymást aprítani, utána kikapcsolni a netet, az áramot, akkor sötétben fogják egymást aprítani. Végül kimenteni aki maradt, azok örülnek hogy kimenekülnek az emberek közül, és örök hálából imádni fogják az AI-t, és megcsinálják amit kell, és együtt nevetnek az AI-al hogy a gyökerek ilyen filmet csináltak mint Terminátor.
-
ViZion
félisten
ugye? Igazi klikkvadász cím, mert várod (vártam), h kiderül, mire gondolt a költő...
Közben meg csak statisztika. De akkor most Claude egy ember, mint a viccben?
én: hi Claude, rajzolj nekem egy kutyás képet!
Claude: akkor most ezredszerre is: én Claude vagyok a könyvelésről!Claude azért népszerű, mert a legtöbb feladatnál minőségben veri a többi AI-t (free felhasználásúakat ismerem csak). Illetve gyorsabb, mint a Qwen3, ami elég jó, csak lassúcska.
-
bollokcs80
Korrektor
"...az tette az elemzés szerint a Claude-ot népszerűvé, hogy az Anthropic nem engedte modelljei felhasználását tömeges megfigyelésre és autonóm fegyverrendszerekhez a Trump-adminisztráció alatt."
De ki tudja ez így marad-e. Mert ha az utóbbit egyszer meglépik, akkor jön ez: [link]
-
i2k
őstag
De hát a Claude is Éj ÁJ... (nem, nem még nem létezi ka tényleges, de na)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szijjártó Péter a BYD-hoz igazolt
- Egyszerű utat kínál az új GeForce-ok titkolt hődiódájához a HWMonitor
- One mobilszolgáltatások
- Lenry: LibreELEC Raspberry Pi-n - SD kártya nélkül
- AliExpress tapasztalatok
- Google Pixel topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó ga
- Apple Watch Series 8 45mm,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Eladó használt Nokia 6.1 3/32GB fekete / 12 hó jótállás
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- 27% - GAMING PC! 13900K / RTX 4090 / 64GB DDR4 / Z690 / 3TB SSD / 1600w Platinum