- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Egyszerű utat kínál az új GeForce-ok titkolt hődiódájához a HWMonitor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Leégett egy hővédelemmel rendelkező 12V-2x6 tápkonnektor
- Hobby elektronika
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
"van mellé egy eu-s limit is szállítási biztonság kapcsán" - képzeld, hallottam róla. Nincs olyan, hogy a kínai nem veszi figyelembe. Vagy úgy gondoltad, hogy a légitársaságok a kis ferdeszeműnek majd elnézik és kifizetik helyette a büntit? Egyébként a limit nem tiltó limit, ha túlléped, akkor drágább és bonyolultabb lesz a szállítás. Ez az, amit nem vállalnak be.
"akku kapacitás mAh mértékegységbem semmit nem jelent, mert simán skálázható" - jártam iskolába (valószínűleg jobbakba, mint te), de azért mesélj, mire is gondoltál skálázhatóságon és miért is nem jelent semmit az mAh. -
worxland
addikt
Szerintem a szellemi szintek besorolásához elég megnézni a kommentjeid színvonalát. Lehet, hogy ezek nálad az érvelés kategóriájába esnek, de akkor nem nekem vannak fogalmi zavaraim.
-
Alaaf Pi
őstag
"Ez előny, de kullogásnak erős nevezni" - 6000-11000 mAh aksi kontra 5000. Ööö.
"A nagyobb kapacitás miatt, kell is a gyorsabb töltés" - a két rész között egy dolog maradt ki, a logikai kapcsolat.
"rétegigény" - attól még, hogy rétegigény, a kínaiak megcsinálták, az amcsik meg nem, a koreaiak meg ugyan egy év késéssel megcsinálták, de (elsőre legalábbis) be is bukott, miközben a Huawei hozza a 3. generációs változatot. Tekergetheted meg csavargathatod a tényeket, de ez csak bizonygatási kényszernek tűnik.Azt ugye tudod zseni, hogy az akku kapacitás mAh mértékegységbem semmit nem jelent, mert simán skálázható, valamint van mellé egy eu-s limit is szállítási biztonság kapcsán, amit a nyugati cégek figyelembe is vesznek?
-
Alaaf Pi
őstag
-
worxland
addikt
"A nagyobb kapacitás miatt, kell is a gyorsabb töltés" - a két rész között egy dolog maradt ki, a logikai kapcsolat.
Csak ugye ez a hiány nem mondat szinten létezik, hanem befogadónál jelentkezik.
Próbálom megvilágítani, hogy az autókártyás világod helyett mi történik a valódiban:
Takács Józsefné végre megkapja az (fia által) áhított Find X9 Ultrát, mert azért az mégsem járja, hogy a mama egy lelakott S26 Ultrával égeti a családot, miközben a kínaiban nem 5000mAh, hanem 6000-11000 van. (A gyerek ugye nem fizikus, a jutyúber meg nem mondja, hogy munkavégzéshez még hiányzik az akkufeszültség, de apróságokon nem akadunk fel, a UX-re koncentrálunk). Szóval Józsinéni belakja az új telót, letölti ide is a sznéket és örül, hogy 16:20-ról 20 órára nőtt használati ideje. DE ez ugye azért van, mert az új technológiának hála nőtt az akkumlátor kapacitása. Több áram jön ki, többet is kell belepumpálni.
Józsinéni kicsit feszül, mert mindjárt kezdődik a pilátesz, de sebaj a Samu negyed óra alatt felszívott 51%-ot a konnektorból, ez meg kínai, majd lesnek a csajok az órán!
Na itt jön a pofáraesés, mert sunyi módon a gyerek nem a szürkeimportos verziót vette, az európaiban meg nincs SuperVOOC töltőfej (meg a helyi populáció 95%-nak), így az Oppo nem 44, hanem 37%-on áll meg a manőver végén. Józsinéni még tanult matekot az iskolába 16.5x0.51 > 20x0.37, a k*rva kölyök miatt, ha megint belecsúsznak egy koktélozásba nem fog tudni Ubert hívni, mert lemerül a csodaketyere.
Akkor most ez hogy van?Szóval Józsinéniéknek fuccsa X9 Ultrára 600-ért, rendes töltőre meg nem 5-15-ért. Való élet, mi? Jól megmondtad nekem. Megyek vissza a Lola T-hez, engedelmeddel. Ja, és közben töltöm is a telefonom. SuperVOOC töltővel. Mert Józsinénivel ellentétben nekem van.
-
Foglalt név
addikt
"Ez előny, de kullogásnak erős nevezni" - 6000-11000 mAh aksi kontra 5000. Ööö.
"rétegigény" - attól még, hogy rétegigény, a kínaiak megcsinálták, az amcsik meg nem, a koreaiak meg ugyan egy év késéssel megcsinálták, de (elsőre legalábbis) be is bukott, miközben a Huawei hozza a 3. generációs változatot. Tekergetheted meg csavargathatod a tényeket, de ez csak bizonygatási kényszernek tűnik."A nagyobb kapacitás miatt, kell is a gyorsabb töltés" - a két rész között egy dolog maradt ki, a logikai kapcsolat.
Csak ugye ez a hiány nem mondat szinten létezik, hanem befogadónál jelentkezik.
Próbálom megvilágítani, hogy az autókártyás világod helyett mi történik a valódiban:
Takács Józsefné végre megkapja az (fia által) áhított Find X9 Ultrát, mert azért az mégsem járja, hogy a mama egy lelakott S26 Ultrával égeti a családot, miközben a kínaiban nem 5000mAh, hanem 6000-11000 van. (A gyerek ugye nem fizikus, a jutyúber meg nem mondja, hogy munkavégzéshez még hiányzik az akkufeszültség, de apróságokon nem akadunk fel, a UX-re koncentrálunk). Szóval Józsinéni belakja az új telót, letölti ide is a sznéket és örül, hogy 16:20-ról 20 órára nőtt használati ideje. DE ez ugye azért van, mert az új technológiának hála nőtt az akkumlátor kapacitása. Több áram jön ki, többet is kell belepumpálni.
Józsinéni kicsit feszül, mert mindjárt kezdődik a pilátesz, de sebaj a Samu negyed óra alatt felszívott 51%-ot a konnektorból, ez meg kínai, majd lesnek a csajok az órán!
Na itt jön a pofáraesés, mert sunyi módon a gyerek nem a szürkeimportos verziót vette, az európaiban meg nincs SuperVOOC töltőfej (meg a helyi populáció 95%-nak), így az Oppo nem 44, hanem 37%-on áll meg a manőver végén. Józsinéni még tanult matekot az iskolába 16.5x0.51 > 20x0.37, a k*rva kölyök miatt, ha megint belecsúsznak egy koktélozásba nem fog tudni Ubert hívni, mert lemerül a csodaketyere.
Akkor most ez hogy van? -
worxland
addikt
-
worxland
addikt
Ööö, akksiban váltottak egy új technológiára, amit sok régebbi gyártó még nem tett meg. Ezzel jobb az üzemidejük, 1.5 nap helyett 2-t megy el (nem mint a 3210 annak idején egy hétig). Ez előny, de kullogásnak erős nevezni. A nagyobb kapacitás miatt, kell is a gyorsabb töltés, ami persze csak a saját szabványukkal megy.
A trifold menő, szerintem sokkal több értelme van, mint a hajtogatósnak, de rétegigény.
Vízhűtés? Az jó?
Kicsit olyan bizonygatás kényszert érzek nálad, mintha lenne egy kínai telefonod és innen várod a megerősítést, hogy a legjobbat vetted.
Ma ilyen kedves vagyok: nagyon ügyesen válaszottál!"Ez előny, de kullogásnak erős nevezni" - 6000-11000 mAh aksi kontra 5000. Ööö.
"rétegigény" - attól még, hogy rétegigény, a kínaiak megcsinálták, az amcsik meg nem, a koreaiak meg ugyan egy év késéssel megcsinálták, de (elsőre legalábbis) be is bukott, miközben a Huawei hozza a 3. generációs változatot. Tekergetheted meg csavargathatod a tényeket, de ez csak bizonygatási kényszernek tűnik. -
dabadab
titán
Veszekedj most egy kicsit a gugli AI-jal:
"What went wrong at IBM?Critics point to IBM's sluggish growth and failure to dominate modern tech sectors like Cloud and AI, despite early leads. Problems often cited include:
Missed Tech Shifts: IBM missed the consumer computing, internet search, and mobile waves. While it led in early AI (Watson) and Cloud, competitors outpaced them.
Corporate Stagnation: Employees on platforms like Reddit often cite heavy bureaucracy and outdated pension/retirement plans as issues that damage morale.
Financial Struggles: Analysts note the company has traded massive capital expenditures for aggressive stock buybacks over the years, leading to a massive loss in market value relative to peers.
Consulting Exposure: IBM has heavy reliance on its IT services and consulting segments. These arms tend to suffer sharply during broader IT market sell-offs.
While it remains a stable enterprise technology giant, it has lost the market supremacy it once held. "
Amúgy meg: a PC klónok elterjedése (és ezzel a PC piac elbukása), az OS/2 fiaskó
De adok neked konkrét olvasnivalót is:
[link]Bocs, láthatóan össze-vissza beszélsz meg llm slopot öntesz ide, ez már az a szint, amit én inkább kihagyok.
-
worxland
addikt
Veszekedj most egy kicsit a gugli AI-jal:
"What went wrong at IBM?Critics point to IBM's sluggish growth and failure to dominate modern tech sectors like Cloud and AI, despite early leads. Problems often cited include:
Missed Tech Shifts: IBM missed the consumer computing, internet search, and mobile waves. While it led in early AI (Watson) and Cloud, competitors outpaced them.
Corporate Stagnation: Employees on platforms like Reddit often cite heavy bureaucracy and outdated pension/retirement plans as issues that damage morale.
Financial Struggles: Analysts note the company has traded massive capital expenditures for aggressive stock buybacks over the years, leading to a massive loss in market value relative to peers.
Consulting Exposure: IBM has heavy reliance on its IT services and consulting segments. These arms tend to suffer sharply during broader IT market sell-offs.
While it remains a stable enterprise technology giant, it has lost the market supremacy it once held. "
Amúgy meg: a PC klónok elterjedése (és ezzel a PC piac elbukása), az OS/2 fiaskó
De adok neked konkrét olvasnivalót is:
[link] -
worxland
addikt
Ööö, akksiban váltottak egy új technológiára, amit sok régebbi gyártó még nem tett meg. Ezzel jobb az üzemidejük, 1.5 nap helyett 2-t megy el (nem mint a 3210 annak idején egy hétig). Ez előny, de kullogásnak erős nevezni. A nagyobb kapacitás miatt, kell is a gyorsabb töltés, ami persze csak a saját szabványukkal megy.
A trifold menő, szerintem sokkal több értelme van, mint a hajtogatósnak, de rétegigény.
Vízhűtés? Az jó?
Kicsit olyan bizonygatás kényszert érzek nálad, mintha lenne egy kínai telefonod és innen várod a megerősítést, hogy a legjobbat vetted.
Ma ilyen kedves vagyok: nagyon ügyesen válaszottál!"Kicsit olyan bizonygatás kényszert érzek nálad, mintha lenne egy kínai telefonod és innen várod a megerősítést, hogy a legjobbat vetted." Tévedsz. Van. Nem. Előtte is kínai volt, azelőtt meg Samu. Meg van itthon iPhone is. Meg Samu is. De biztos kényszereim vannak. Meg annak a sok--sok jutubernek is, akik ugyanezt mondják. Mindenki villamos, csak te vagy professzor. Csak hogy én is kedves legyek.
-
Foglalt név
addikt
Vízhűtés? Az jó?
Ma ilyen kedves vagyok: nagyon ügyesen válaszottál! -
dabadab
titán
Továbbra se értem, hogy mit akarsz mondani. Az IBM, mint aki eldobta az innovációt a kilencvenes évek első felében? Akkor, amikor behozták a Thinkpadet? Akkor, amikor kifejlesztették a PowerPC CPU-kat? Akkor, amikor rengeteg pénzt öltek operációsrendszer-fejlesztésbe?
-
-igu-
veterán
-
worxland
addikt
-
dabadab
titán
-
worxland
addikt
-
dabadab
titán
Jó, de ebből csak az látszik, hogy Kínában olcsó a gyártás, illetve hogy ők bevállalnak olyan dolgokat is, ahol alacsony a ROI.
-
worxland
addikt
-
worxland
addikt
"és az igazán high-tech dolgokat máig ők csinálják, a kínaiak meg olcsón összerakják." - és így kínait tudsz venni a high-tech összelegózott dolgokból, nem kínait meg nem.
-
Alaaf Pi
őstag
8Ezek közül melyikben kullog utánuk a világ?
-
dabadab
titán
-
Foglalt név
addikt
Az oppo marketingje engem is elért és mivel az iOS halódik majdnem beleugrottam, de aztán olvastam mit írnak valódi felhasználók az Ultráról és letettem róla. Papíron jó egyébként, mint minden kínai cucc, csak ne kelljen használni. De náluk ugye ez kulturális dolog, ők nem olvasnak a sorok közt, azt szállítja, amit leírtál és nem gondol hozzá semmit.
-
worxland
addikt
Legjobb kamerás telefon: kínai
Leggyorsabb töltésű: kínai (vezetékes és vezetéknélküli is)
Trifold: kínai
Legkisebb hajtáscsík: kínai
Legnagyobb akku: kínai
Leggyorsabb CPU: kínai
Vízhűtéses: kínai
Legjobb IP rating: kínai (IP68/IP69/IP69K)
Legjobb rugged: kínaiHmm...
-
Alaaf Pi
őstag
-
BiP
nagyúr
Helsinkiben egy szetmatricazott SU7 boklaszott a belvarosban, feltunoen tele kamerakkal es erzekelokkel. Amikor egy ujsagiro odament, hogy belekerdezzen, megis mi a francot csinal itt, a sofor jo hangosan, MAGYARUL elkuldte a picsaba.

Sajnos, nem tudom rendesen linkelni a cikket, mert paywall mogott van a lenyeg.

ennyit talaltam meg:
A telex linkelte a közelebbi videót is. (bár azt nem írták bele a cikkbe, hogy a "furcsa autó" egy Xiaomi SU7)
Szép ékes anyanyelvünk hívógatón száll a szélben, viszi hírünket a nagyvilágban

[link] -
worxland
addikt
-
Alaaf Pi
őstag
-
Chaser
legenda
-
dabadab
titán
The plural of anecdota is not data.
Mit kellene látni a videókon? Hogy RGB-világítást raknak a felhőkarcolókba? Vagy egy-két random (vagy ne mis annyira random) kiragadott részletet, hogy abból extrapoláljunk mindenhova? -
Chaser
legenda
A gyarmatosításig általában ők voltak a világ vezető gazdasága. De most hol van kullogás? Tök jó ívet mentek egy darabig, de most jön az emelkedő. Ha jobban megy az embereknek, elkezdenek igények lenni, szóval nem olyan könnyű extrapolálni.
Szerintem nézz meg néhány real videót róluk. Ott látszik ki kullog ki után.
-
Foglalt név
addikt
A gyarmatosításig általában ők voltak a világ vezető gazdasága. De most hol van kullogás? Tök jó ívet mentek egy darabig, de most jön az emelkedő. Ha jobban megy az embereknek, elkezdenek igények lenni, szóval nem olyan könnyű extrapolálni.
-
Foglalt név
addikt
-
Chaser
legenda
Egy emberben mindig ott lesz a reális félelem. A gépnek ez ismeretlen, a legideálisabb ív/sebesség maximuma, ami mellett még pályán marad, a gépnek ez a félelem. Nem izzad, nem szomjas, nem idegeskedik rajta első lesz-e, lehetne sorolni. Nincs rajta nyomás, csak teszi a dolgát. És mint látjuk, egyre jobban. Esélyesen 10 éven belül tier1 f1 pilóták szintjén lesznek az autonómok legjobbjai.
-
CYBERIA
őstag
-
Chaser
legenda
-
BiP
nagyúr
-
Chaser
legenda
Biztos, hogy lesz rá próbálkozás. Aztán majd elválik, hogy lesz-e rá valós igény. Akár nézői, közvetítői részről.
Azért a mostani RC versenyzés, meg a VR-os RC versenyzés, a drónversenyek eléggé rétegscéna.
Szerintem a virtuális távolságból versenyzés sem vetné meg a lábát. De még csapatok szempontjából is, hiszen óriási pénzkidobás.Ha egy pénzes autóbuzi mecénás lennék vagy lenne csapatom, akkor már inkább mennék az autonóm autózás/versenyzés felé.
Az látványosabb is, technikailag izgalmasabb kihívás, és az ipar felől szponzorokat is lehetne hozzá gyűjteni.
A VR autózás igazi kocsikkal meg csak öncélú pénzégetés.Gép vs ember meccset megnéznék pár év múlva. De ilyen fejlődéssel végül marad a gép vs gép felállás)
-
-igu-
veterán
Helsinkiben egy szetmatricazott SU7 boklaszott a belvarosban, feltunoen tele kamerakkal es erzekelokkel. Amikor egy ujsagiro odament, hogy belekerdezzen, megis mi a francot csinal itt, a sofor jo hangosan, MAGYARUL elkuldte a picsaba.

Sajnos, nem tudom rendesen linkelni a cikket, mert paywall mogott van a lenyeg.

ennyit talaltam meg:
-
Alaaf Pi
őstag
Az A2RL-t mar lattam es nekem eleg komolytalannak tunik.
Nekem a szimekkel az a gond, hogy a muszaki hibakat es a valtozo korulmenyeket meg eleg gyengen adjak vissza, azokkal amikkel eddig en toltam. Viszont adott korulmenyek kozott mar egy GT7 is kepes visszadani a valosagot, ertsd ugyan ugy, ugyan ott csuszik meg az auto es ugyan ugy reagal le.
Na a gyárak és versenycsapatok által használt szimulátorok meg vissza tudják adni.
-
Zsohi
őstag
Az A2RL-t mar lattam es nekem eleg komolytalannak tunik.
Nekem a szimekkel az a gond, hogy a muszaki hibakat es a valtozo korulmenyeket meg eleg gyengen adjak vissza, azokkal amikkel eddig en toltam. Viszont adott korulmenyek kozott mar egy GT7 is kepes visszadani a valosagot, ertsd ugyan ugy, ugyan ott csuszik meg az auto es ugyan ugy reagal le.
-
dabadab
titán
A valosagban, pedig sokkal tobb a valtozo, mint egy szimulatorban
A mai szimulátorok már nagyon közel vannak a valósághoz (mármint ezt nem én mondom, hogy mondjuk Max Verstappen (akiről hajlamos vagyok elhinni, hogy az igazi és a szimulátoros versenyzéshez is ért
)). Ahhoz, hogy a "kétszázzal beleáll a falba az első kanyarban" részen túljussanak, bőven elég pontosak. -
Alaaf Pi
őstag
Ott van már pár példa rá, előbb linkeltem.
-
Zsohi
őstag
Igen, a Sony is a Gran Turismo 7-t hasznalja, de egy videojatekban nem szamit ha 100x, 1000x osszetori a vasat az AI mire felepiti modelt. A valosagban, pedig sokkal tobb a valtozo, mint egy szimulatorban, de mindegy is, en egyszeruen nem latom mikent lehetne megoldani.
-
Alaaf Pi
őstag
Azt nem latom hogyan lehetne betanitani az AI-t versenyzesre, a szimulatorok meg nem tartanak azon a szinten, eleg nagy es szeles aszfaltcsikrol pedig en meg nem hallottam ahol el lehetne erni a 300+ tempot es szimulalni lehetne a varatlan megingasokat. Olyan biztosan lesz nehany even belul, hogy idealis korulmenyek kozott ossze fognak rakni egy eretlmezheto idot valamelyik egyszerubb palyan, de hogy versenyezenek egymas ellen azt egyszeruen nem latom, vegtelen osszetevos egy futam.
Úgy, hogy leteszed a pályára. Sok éves anyag az is, hogy valaki talán Trackmaniában odaadta valami algoritmusnak az irányítást, nem mutatott semmit, aztán hagyta hadd menjen a gép. És ennyiből is sikerült nem csak célba érnie, de egy idő után már optimalizálni is a kanyarodást.
-
Alaaf Pi
őstag
Köszi
Na, akkor már nincs mit "feltalálni", mindenre van már létező dolog
Jópár éve volt már, hogy önvezető autó egy bólyával kialakított szűk tesztpályán 1-2x végigment lassan, majd egyre jobb tempóval meg tudta oldani.
Azóta eltelt pár év, simán el tudtam képzelni, hogy már rendes pályán jó időket tud menni egy önvezető jármű.Itt ugye sok múlik azon, hogy be tudja-e gyakorolni vagy ismeri-e előre a pályát vagy ott élesben kell felismerni a helyzeteket, útvonalat.
Vannak-e egyéb versenyzők a pályán vagy zavartalanul mehet, csak időre, stb.stb.Az is nagyon sok évvel ezelőtt volt, hogy ismeretlen pályán kellett két pont között utat találnia önvezető autóknak a nevadai sivatagban.
-
dabadab
titán
Azt nem latom hogyan lehetne betanitani az AI-t versenyzesre, a szimulatorok meg nem tartanak azon a szinten, eleg nagy es szeles aszfaltcsikrol pedig en meg nem hallottam ahol el lehetne erni a 300+ tempot es szimulalni lehetne a varatlan megingasokat. Olyan biztosan lesz nehany even belul, hogy idealis korulmenyek kozott ossze fognak rakni egy eretlmezheto idot valamelyik egyszerubb palyan, de hogy versenyezenek egymas ellen azt egyszeruen nem latom, vegtelen osszetevos egy futam.
Azt nem latom hogyan lehetne betanitani az AI-t versenyzesre
Nyilván nem AI, de amúgy pont úgy, ahogy bármi másra. Ha játszottál single playerben Forzat vagy bármi hasonlót, akkor ott pont ilyesmi mozgatja az ellenfeleket. -
BiP
nagyúr
Köszi
Na, akkor már nincs mit "feltalálni", mindenre van már létező dolog
Jópár éve volt már, hogy önvezető autó egy bólyával kialakított szűk tesztpályán 1-2x végigment lassan, majd egyre jobb tempóval meg tudta oldani.
Azóta eltelt pár év, simán el tudtam képzelni, hogy már rendes pályán jó időket tud menni egy önvezető jármű.Itt ugye sok múlik azon, hogy be tudja-e gyakorolni vagy ismeri-e előre a pályát vagy ott élesben kell felismerni a helyzeteket, útvonalat.
Vannak-e egyéb versenyzők a pályán vagy zavartalanul mehet, csak időre, stb.stb. -
Alaaf Pi
őstag
Biztos, hogy lesz rá próbálkozás. Aztán majd elválik, hogy lesz-e rá valós igény. Akár nézői, közvetítői részről.
Azért a mostani RC versenyzés, meg a VR-os RC versenyzés, a drónversenyek eléggé rétegscéna.
Szerintem a virtuális távolságból versenyzés sem vetné meg a lábát. De még csapatok szempontjából is, hiszen óriási pénzkidobás.Ha egy pénzes autóbuzi mecénás lennék vagy lenne csapatom, akkor már inkább mennék az autonóm autózás/versenyzés felé.
Az látványosabb is, technikailag izgalmasabb kihívás, és az ipar felől szponzorokat is lehetne hozzá gyűjteni.
A VR autózás igazi kocsikkal meg csak öncélú pénzégetés.https://a2rl.io/
Nem kell messze menned.
Sok évvel ezelőtt már tolta a Roboracer saját maga ellen LMP méretű autókkal. -
BiP
nagyúr
versenyzés alatt időre menést értettem, sorry. Ami a hírben is szerepel. Versenyeznek egymással az idők, témában nevező gyártók.
AI/autonóm vezetésű autók versenye eléggé káoszos lenne.
Persze nem megoldhatatlan, és feltétlenül izgalmas lenne. Ebben van ráció.De ha lesz is ilyen, nem hiszem, hogy 1-2 tonnás, többszáz lóerős monstrumok lesznek bevetve, inkább valami kicsinyített verziók. Hiszen pilóta nem kell bele, ezért a ~4méteres méret nem indokolt.
De mivel ezeket a tapasztalatokat biztosan fel akarják használni majd a consumer autópiacon, lehet, hogy mégis az 1:1 méretre szavaznak. -
Zsohi
őstag
A VR autózás igazi kocsikkal meg csak öncélú pénzégetés.Azt nem latom hogyan lehetne betanitani az AI-t versenyzesre, a szimulatorok meg nem tartanak azon a szinten, eleg nagy es szeles aszfaltcsikrol pedig en meg nem hallottam ahol el lehetne erni a 300+ tempot es szimulalni lehetne a varatlan megingasokat. Olyan biztosan lesz nehany even belul, hogy idealis korulmenyek kozott ossze fognak rakni egy eretlmezheto idot valamelyik egyszerubb palyan, de hogy versenyezenek egymas ellen azt egyszeruen nem latom, vegtelen osszetevos egy futam.
-
BiP
nagyúr
A VR autózás igazi kocsikkal meg csak öncélú pénzégetés. -
Alaaf Pi
őstag
-
Chaser
legenda
Nem mi fogjuk eldönteni. Az viszont szomorú tény, hogy az emberek hülyék:d szóval esélyesen ilyen is lesz.
worxland
Jogos, a pc-k ősei. Azokkal indult a buli valamikor régen. Ha így sem jó javíts ki
-
BiP
nagyúr
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
-
worxland
addikt
De az a jelen. Nézzük meg 5 év múlva. Pár éve a full autonóm taxi is elképzelhetetlen volt, lassan nálunk is lesz.
Nem tudom emlékszel-e, hogy indultak a mobilok anno, vagy a pc-k. Én igen) és abból még ki is maradtam, mikor az első pc-k még több szobányi méretűek voltak, és egy mai számológép többet tud náluk.
A fejlődés radikálisan felgyorsult. Talán 10 éve lehet, hogy az autonóm vezetés egyáltalán felmerült, de legyen 15."mikor az első pc-k még több szobányi méretűek voltak," - azok nem PC-k voltak.
-
Fecogame
veterán
Ha olyan autót tesznek le, mint a telefonjaik, meg a többi kütyüjük, akkor részemről vevő vagyok egyre.
-
BiP
nagyúr
Persze.
Csak ez a sima versenyzést és a virtuális versenyzést a leghülyébb módon keresztezné.Olyan, hogy távolról fizikai autóval versenyezni, az már az RC autóknál már létező dolog.
Rendes, igazi, 2tonnás autót erre használni tényleg konkrét pénzégetés, semmi érdemi pluszt nem adna hozzá. -
Chaser
legenda
A világon elég sok dolog van, ami felesleges pénzégetés, mégis csinálják)
-
BiP
nagyúr
Ha verseny lenne, akkor tuti lehetne úgy konfigolni az önvezetőt, hogy bátrabb legyen.
Hiszen ha csak a köridő a lényeg, és egyedül megy a pályán, akkor csomó tényező kiesik, át lehet értelmezni a biztonságot. (csak a saját biztonság a lényeg, nem kell figyelni járókelőket, más autókat, stb.)Ill. figyelembe lehet venni, hogy fix a pálya, betanulhatja az útvonalat, stb.
Persze ha mindig a teljes önvezető csomag fut, akkor mindig lassabb lesz, mint egy adott pályára, adott helyzetre kiélezett variáns. -
BiP
nagyúr
Na, annak aztán végképp semmi értelme. Mármint érdekes lenne technikailag, de full értelmetlen (szerintem)
Már a játékok grafikája is tök élvezhető, élethű, felesleges pénzpazarlás mindezt élőben megcsinálni, kockáztatni. -
Alaaf Pi
őstag
Nem lehet. Definíció szerint ahhoz, hogy egy autó hiper legyen ,tudnia kell 1000 lovat és 400km/h-t...
Mármint milyen definíció szerint?
-
Chaser
legenda
De az a jelen. Nézzük meg 5 év múlva. Pár éve a full autonóm taxi is elképzelhetetlen volt, lassan nálunk is lesz.
Nem tudom emlékszel-e, hogy indultak a mobilok anno, vagy a pc-k. Én igen) és abból még ki is maradtam, mikor az első pc-k még több szobányi méretűek voltak, és egy mai számológép többet tud náluk.
A fejlődés radikálisan felgyorsult. Talán 10 éve lehet, hogy az autonóm vezetés egyáltalán felmerült, de legyen 15. -
Zsohi
őstag
Ilyen volt már és nem festett túl szép képet az önvezető autókról, érthetetlen hibák, lassúság, amit én láttam.
Ez a 10:30-as kör is elég gyengécske, egy hús-vér ember ezzel az autóval 7:22-t ment.
-
Apollyon
Korrektor
Akkor elkezdhetnek aggódni a Forma-1 pilóták?
-
Chaser
legenda
Biztos lesz olyan is. Németeknél ha jól tudom van ilyen, ember irányít szimulátorból, és megy a kocsi. Onnantól az ügyfél átveheti és vezethet. Haver mondta, nem néztem utána. Ha van is, a már több országban működő full autonóm taxikhoz képest sehol nincs. Pesti faluban is tesztelik már ha jól tudom.
Az biztos, sofőrökre - is - csúnya világ vár.szerk:
TESCO-Zsömle
Arról nem tudok, de biztos lesz ember vs gép. Lehet egy idő után már csak az. -
TESCO-Zsömle
titán
Mikor az nVidia megcsinálta a Tegra SOC automotive változatát, akkor egyebek mellett ezzel is kampányolt, hogy legyenek versenyek, ahol F1 módjára a csapatok építik a prototípus autókat, a pilóták helyett meg programozócsapat írja az önvezető programot.
-
flexxx2
őstag
meg olyan is lehetne. hogy ember ül a képernyő, konzol előtt és irányítja az autót, ahogy a drónoknál ez már megvan
-
Chaser
legenda
Bocsó', jövőidő. 100%, hogy lesz külön racsing' sw és emberek vs autonóm futamok, idő kérdése.
Most még verhet ember autonómra sok időt, meglátjuk pár év múlva. Ez a tech mikor indult? Tech léptékben tegnap, és már igen nagyot lépett. -
TESCO-Zsömle
titán
A teljesítmény sem. Ugyanis Lotus elvek szerint építve is lehet hiperautót alkotni, ahogy sikerült is az a kis mütyürt, amelyik fel tudja magát szívni a plafonra. De a Bac Mono is hasonló, ahogy az Ariel Atom is. Mondjuk eleve nincs exakt kategória meghatározás, hacsak nem a LMH-t vesszük annak, de az meg versenyautó.
Nem lehet. Definíció szerint ahhoz, hogy egy autó hiper legyen ,tudnia kell 1000 lovat és 400km/h-t...
-
Duck663
őstag
Csak szólok, hogy kínai autóról beszélünk... ha a kínaiak valamit komolyan vesznek...
-
Alaaf Pi
őstag
Meglepőnek tűnhet, de a sportautó besorolásoknak (szuper-, hiper-, ultra-) nem része a súly, csak a teljesítmény és a végsebesség...
A Bugatti Veyron is 2 tonna volt, mikor megjelent, aztán mégis, ha odacsapott az 1000 lónak 2,5mp alatt elérte a 100-at... A Bugatti Bolide meg kvázi ugyanazzal a motorral ~20mp alatt 500-on van...A teljesítmény sem. Ugyanis Lotus elvek szerint építve is lehet hiperautót alkotni, ahogy sikerült is az a kis mütyürt, amelyik fel tudja magát szívni a plafonra. De a Bac Mono is hasonló, ahogy az Ariel Atom is. Mondjuk eleve nincs exakt kategória meghatározás, hacsak nem a LMH-t vesszük annak, de az meg versenyautó.
-
TESCO-Zsömle
titán
Meglepőnek tűnhet, de a sportautó besorolásoknak (szuper-, hiper-, ultra-) nem része a súly, csak a teljesítmény és a végsebesség...
A Bugatti Veyron is 2 tonna volt, mikor megjelent, aztán mégis, ha odacsapott az 1000 lónak 2,5mp alatt elérte a 100-at... A Bugatti Bolide meg kvázi ugyanazzal a motorral ~20mp alatt 500-on van... -
dabadab
titán
Nem tud eljönni mert az ember nélküli vezetők mindig a biztonságot fogják (kell) követni.
Versenypályán nem, ott az ember az, aki hajlamosabb félteni az életét (hogy klasszikust idézzek: "I knew he'd hit the brakes—he has a wife and two kids at home.") -
Alaaf Pi
őstag
Kis szöveg átnézés nem ártana. -
kisfurko
senior tag
2,4 tonnás SUV "szupersportautó"...
-
paatrick
őstag
Eljön majd az a kategória is, mikor ember vs gép lesz)
Nem tud eljönni mert az ember nélküli vezetők mindig a biztonságot fogják (kell) követni. Az ember meg vereti neki tövig.
Csak összehasonlításként, ugyanez a kocsi sofőrrel: 7:34.9-et ment 2 hónapja. -
Chaser
legenda
Az eredmény nyomán a Nürburgring új versenykategóriát hozott létre: az autonóm vezetését.
Eljön majd az a kategória is, mikor ember vs gép lesz)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Szijjártó Péter a BYD-hoz igazolt
- Xbox Series X|S
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- GTA 6 előrendelés !! Standard: 26.990 Ft ! Ultimate: 34.990 Ft !
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 1600 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB AeroCool Bionic V2 400W
- Dell Latitude 7300,13.3",FHD,i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA

nem tudok az érveiddel vitatkozni ( :