- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Érdemben megoldódik a zajos Noctua NH-D15 G2 léghűtők problémája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ezúttal versenyeztette a cégeket a következő PlayStation kapcsán a Sony
- Raspberry Pi
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SSD kibeszélő
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple notebookok
- Újabb levélben ecseteli az Intel jövőjét a cég vezetője
Hirdetés
-
Újabb levélben ecseteli az Intel jövőjét a cég vezetője
ph Az elmúlt hetekben fontos változásokról sikerült dönteni, ami kisebb, de mozgékonyabb vállalatot eredményez.
-
Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
lo A Focx C2 ugyan fém helyett marhabőrből készült, de végre beléptem a minimalista, vékony pénztárcák világába.
-
Igazán kecses lehet a Galaxy S25 család
ma Nem csak a ház, a kamerapúp is vékonynak ígérkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Hát igen. A 4070-et jelenleg olyan áron adják, amilyenen akarják, amíg az AMD meg nem jelenik a válasszal Profit maximalizálás történik. Az NVIDIA-nak mindig nagyon jó, ha előbb jönnek ki az AMD-nél.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
IgorKGB
csendes tag
ilyen áron nem kell az embereknek
-
Csaber
senior tag
válasz Cyberboy42 #3 üzenetére
Ez azért nem teljesen igaz az elmúlt pár Intel és AMD driver sokat dobott , így csökkent az Nvidia ár/ értéke ...bár az is igaz ár / teljesítményben most 160 K-ás AMD 6700 XT nemigen lehet jelenleg megfogni...lejjebb igazából a AMD 6650 XT is csak 118 K megint csak nagyon jó ár/értékkel van ...feljebb meg az Nv 4070-nek meg versenytárs nélkül van ...
[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
Ha a fogyasztóknak is lenne annyi esze, hogy nem futtatják fel a vásárlást, akkor előbb utóbb csak engednének az árakon.
-
törölt tag
válasz Sidorovich #6 üzenetére
Akkor lennének valóban bajban, ha az 1-3 hónapos ráunási időszak után mindenki eladná a kártyákat. Még mondhatni szerencsés helyzetben vannak.
A skalperkedés nem tudom mennyire divat még, de az sem segített...
-
Alogonomus
őstag
Hát igen. A 4070 egyértelmű fogyasztásbeli és helyzetfüggő DLSS-ből származó előnyét lényegében hatástalanította az AMD a 6800 XT és 6950 XT price/perf értékével és nagyobb memóriakapacitásával. A 6800 XT 90%-ért biztosít ugyanannyi erőt szinte minden játékban, a 6950 XT pedig 5% felárért biztosít 20% plusz teljesítményt, ráadásul jövőállóbbak is a nagyobb memóriakapacitásukból következően.
Az AMD lényegében sikeresen kifogta a szelet a 4070 vitorlájából, miközben még a saját előző generációs kártyáitól is megszabadul.[ Szerkesztve ]
-
$p@rr0w
őstag
válasz Cyberboy42 #3 üzenetére
Az nVidia piaci pozíciójával teljesen érthető, csak ez nekünk kimondottan rossz.
Én reménykedek hogy lesz egy lebőgés és visszatérnek az igazán megfizethető kártyák mint mondjuk az FX széria után. Még ha bukok is a saját eladásomon a játékosok jobb helyzetének örülnék.Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
fatpingvin
addikt
kibírtuk megdöbbenés nélkül.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
PuMbA
titán
válasz Alogonomus #8 üzenetére
Így is lehet nézni, de ahogy leírtam a hozzászólásomban, én a profit maximalizálásról beszéltem. Az NVIDIA profitja biztosan több a 4070-en, mint a végletekig leárazott RDNA2 kártyákon az AMD-nek és a MindFactory eladási adatok alapján a 4070-ből csak pár százzal adtak el kevesebbet, mint a 6800-6950XT-ből
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
válasz Sidorovich #6 üzenetére
De nincs nekik. Máskülönben infláció sem lenne. ki a francnak kell elevult cucc? Főleg az újakhoz árazva.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Csaber
senior tag
Igen csak kb rájukrohad a Nv 3060 és Ti ...egyszerün csak az Nv fanoknak éri meg megvenni feljebb meg mehet a régi 3XXX mind kuka senki nem veszi meg mehet is az elektronikai hulladékok közé ...a 3070 - 3070 Ti megfojtva 8 GB memóriával kb full HD maxra sem elegendő ennyi vga memória ....
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
A 4070-en talán több a haszon, mint amennyi a Navi 21-es kártyákon, viszont ezzel az AMD kifutó generációs kártyái még valamennyi hasznot hoznak, vagyis pozitív lesz a mérlegük, míg az Nvidia 3080-as kártyái végleg a polcokon ragadnak a 700-900 dolláros árukkal, és még egy esetleges későbbi leárazás esetén is a leárazás mértéke az összesített eredményt rontja. A 3080-as kártyák "órája" ráadásul nagyon az utolsó szakaszban tarthat, mert 10 vagy 12 GB-os előző generációs modellt a 4070-nél drágábban biztosan nem vesz meg senki.
Vagyis a 4070 talán több hasznot termel a kereskedőnek, mint amennyit egy 6800 XT eladása jelent, de a kereskedőnek valahogy meg kell szabadulnia a beragadt 3080-as kártyáktól is, amiket viszont csak jelentős árengedménnyel tud csak eladni.
Az persze lehet, hogy az Nvidia már megkapta a pénzét a 3080-ért, és most kap pénzt a 4070-ért is, vagyis neki abszolút előnyös a helyzet, de a kereskedő/AIB valószínűleg jobban az összességében nyereséget hozó AMD felé fordul majd, miközben némileg elfordul az összességében veszteséget hozó Nvidia irányából. A veszteség az AIB-k és kereskedők szintjén fog megjelenni, nem az Nvidia könyvelésében, viszont ez valószínűleg rányomja a bélyegét az AIB-k és kereskedők jövőbeli gyártóválasztására. -
PuMbA
titán
Igen, a fanok elviszik az NVIDIA-t, ebben biztos vagyok. Ugye nem véletlen a 90-10%-os NVIDIA előny a VGA piacon. Az NVIDIA marketing úthengerel.
Alogonomus: Nem tudom, hogy mennyi 3080 van még. A 4070-et kiadták, tehát olyan sok nem lehet. Pár hónappal ezelőtt az NVIDIA nyilatkozta, hogy a raktárkészlet felét már kiürítették. Ez azt jelezheti, hogy jelenleg már közel vannak a véghez, azaz nyárra kiürülhet, amikor pedig jön az AMD kártyája is és elindul az árcsökkentés / árverseny.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
meg akiknek eszükbe nem jutna semmilyen szinten AMD-t venni, annyi szívtak már a drivereikkel (óvatosan felteszem a kezem...)
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Dr. Akula
félisten
Ez egész addig igaz, amíg be nem kapcsolnád az RT-t, hogy ha már ennyit fizettél, láss is valami minőségi ugrást. Akkor kiderül hogy jobb lett volna az Nvidiánál maradni. Kb. 1 gen lemaradásban vannak, a 7000-es sorozattal lennének ott, ahol az Nvidia a 3000-essel.
-
Sinesol
veterán
Elég sz.r az a price performance mutató, ha az RT képességeket nézzük...persze mindig van aki szerint fenének kell az ilyen korszakalkotó ujitas, de ennyi erővel akkor 720p-ben is játszhatunk, minek a nagy felbontás is...
Ja és nem véletlenül emlitették korábban a drivereket, elsősorban mazochistáknak ajánlott az AMD driveres kártya..
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
válasz Dr. Akula #18 üzenetére
Eleve nem mindegy, hogy melyik játékban nézve az RT teljesítményt, mert azért a játékok többségében nem egy generációnyi az AMD kártyák lemaradása. A másik pedig, hogy mindenki eldöntheti, hogy a 6800 XT esetén 10% árelőnyért inkább bevállalja a gyengébb RT teljesítményt, vagy a 6950 XT esetén 5%-kal többet fizetve már az RT-s címekben is megvan nagyjából a 4070 szintje, míg nem RT-s címekben úgy már a 4070 kerül fél generációnyi hátrányba.
Az már csak extra szempont, hogy még most is csak a játékok kis hányadában opció az RT,és azok közül is kevésben jelent érdemi látványbeli különbséget. -
Dr. Akula
félisten
válasz Alogonomus #20 üzenetére
Kellő igénytelenséggel Intel IGP-re is vissza lehet butítani mindent, akkor Intel IGP-nél nincs is többre szükség, nem? Nem bírja el a játékot? Sebaj, mondjuk azt, hogy nem is akartunk vele játszani. És garantáltan kevesebbet fogyaszt mint egy dedikált VGA, ezzel is nyugtathatjuk magunkat.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Arról inkább az amd tehet, hogy ilyen kicsi lett a részesedése, az évekig csak középkategóriáig képviseljük magunkat nagyon rossz marketing volt, utána végre kezdett lábra állni, de jött a mindent 7nm-re tegyünk és kb semmit nem lehetett kapni, amire még kaptuk a bányászlázt és a skalpereket, így mindenki azt vette, ami kapható volt. Driverekkel egyik oldalon se volt még olyan gondom, ami komoly utána járást és szívást eredményezett volna, de az rx480 leváltásakor, abban a teljesítmény kategóriában, amibe kerestem vga-t csak nvidia volt jelen, utána lévő váltás esetében meg nem lehetett kapni amd kártyát, így megint nvidiánál kerestem a nekem megfelelőt.
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz Alogonomus #14 üzenetére
Ezt egy kicsit furcsán nézed. A valóság az, hogy az nv abban a pillanatban már megkapta ezekért a pénzt, hogy leszállította a chipeket az aib-oknak. Sőt, tovább megyek, az aib-ok is már az összes készletüket eladták a kereskedőknek/importőröknek, tehát beragadt készletük valószínűleg nekik sincs (3070/3080-ból). A kereskedő szív a végén, de amennyit akasztottak ampere-en az elmúlt 2 évben, szerintem bele fog férni nekik bukóval eladni a maradék készletet.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Én simán csak arra tippelek, hogy nincs konkurencia, így magas áron adhatják alacsony darabszám mellett is a prémium cuccaikat, mert lentebb meg kínálnak belőtt árakon is alternatívát. Ennyi.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Sundesz
őstag
válasz Alogonomus #20 üzenetére
Itthon nem láttam még 260 alatt 6800 XT-t, az is egy helyen egy gyártótó. 6950 XT is 280-ért megy, ami nem rossz, ha nem zavar a 400W-os fogyasztás. De nekem szimpatikusabb lenne egy kevesebbet fogyasztó 220 ezres 6800 XT, ami viszont nem létezik itthon. 200 ezer alatt jobb deal szerintem is az AMD most, fogyasztásban sem rosszak azok a kártyák.
Hörcsög Powa'
-
Alogonomus
őstag
Viszont itthon a 4070 is 280 körül indul, amennyiért már 6950 XT is kapható. A 6950 XT pedig a 4070 20%-kal alacsonyabb számítási teljesítményéig visszafogva már valószínűleg nem is fogyaszt 300 watt fölött, hanem inkább 200-250 watt között valahol.
Alzán pedig van kicsivel 250 alatt 6800 XT, és kicsivel 250 fölött 4070.
-
Robi BALBOA
őstag
6900XT-t kicsit visszafogva 200-250w-ra be lehet lőni úgy, hogy alig van teljesítmény bukta.
Driver gond max annyi, hogy a venti profilt elfelejti amikor új drivert kap a kari.
Viszont nagyon fejlett a kezelő felület.
Nvidia Control panelje olyan suta, hogy az már 10 éve is ciki volt.Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Dr. Akula
félisten
válasz Robi BALBOA #28 üzenetére
"Nvidia Control panelje olyan suta, hogy az már 10 éve is ciki volt."
Viszont nem is nézegeti senki, mert ami simán csak teszi a dolgát, azt nem jut eszébe senkinek berhelni.
-
DanielLong
senior tag
válasz Dr. Akula #29 üzenetére
Nálam is AMD-hez húzott volna a szívem, de amikor core whine-os 6800XT-t próbáltam alulfeszelni és mindig kifagyott a gép, majd újraindítás után default értékekkel töltött be a driver (így nem tudtam, hogy milyen feszt lőttem be utoljára) akkor elhatároztam, hogy Nvidia lesz. MSI Afterburner mérföldekkel egyszerűbb nekem és ha a fogyasztást akarom csökkenteni, akkor simán lehúzom a power csúszkát, nem kell kitalálnom, hogy milyen feszhez milyen frekit akarok...
Másik dolog, hogy hallani olyat, hogy 650W-os táp mellett kifagy a 6900XT alulfeszelve is, mert gondolom későn tölti be a driver az UV értékeket. Ez is lehet egy szempont, mivel 4070 esetén olcsóbb táp is tutira elég. Azt nem is mondom, hogy driveresen szerintem több lehet még a 4070-ben, mint az RDNA2-ben.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Dr. Akula #29 üzenetére
Nem nézegeti senki, mert tudja, hogy kb semmire sem jó.
Ha nem kell berhelni, akkor minek Msi Ab + Riva tuner IS pluszba.#30 DanielLong: Teljesen másként működik a tuning az AMD kariknál.
Az órajelhez lövi be a feszt(félig manuálisan).
Az Nv-nél pedig neked kell a curve-ot belőni, a feszt az órajelhez.
Mind a kettőt ki lehet fagyasztani ha nem érti valaki a dolgot, ismerkedős fázisban nekem is térdelt le Nv kari is és ATI/AMD is.Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
ilor14
tag
válasz Alogonomus #27 üzenetére
Itthon a legolcsóbb 4070 az jelenleg 250 ezerért megy, jobbak vannak 270-ért.
A legolcsóbb 6950 az valóban 280 ezernél van, de inkább 300 ezer felett a jellemző.
20%-al nagyobb nyers teljesítmény, 10% (kártyától függően akár 20% is) felárért cserébe.
DLSS, RT és fogyasztás a 4070 mellett szól, a 6950 mellett meg csak a valamennyivel jobb teljesítmény és több memória, ha most vennék új kártyát akkor 4070 szerintem jobb deal 1440p-hez, mint a 6950 vagy a 6800. -
Dr. Akula
félisten
válasz Robi BALBOA #31 üzenetére
"Ha nem kell berhelni, akkor minek Msi Ab + Riva tuner IS pluszba."
Fogalmam sincs, mik azok? Valószínűleg nagyon hiányoztak eddig is, ha mégcsak nem is ismerem.
#30DanielLong: Az alulfesz is lehet káros, igaz az nem az anyagot égeti szét, hanem csak lefagyást okoz, de hát az se üzemszerű működés. Nem véletlenül találja ki a gyártó miből mennyi kell a cuccnak, persze kishazánkban mindneki mindent jobban tud, 1 szál kivételes tuningeredményből kijelentik hogy a procik márpedig eddig és eddig húzhatók, ott a tartalék csak nem adják ide... Az eszébe se jut senkinek hogy ipari méretekben a gyártó nem válogat egyesével, húz egy vonalat, és afelett vagy alatt van a cucc, ennyi a választás. Nem nézik mennyivel tér el, csak az eltérés tényét. Így aztán egyikben sok, másikban semmi tartalék nem marad. Az alulfeszelés ugyanilyen lutri, csak a másik irányba. Én inkább hagyom defaulton, minthogy minden nap az időjárás jelentéshez kelljen állítgatnom a feszértékeket.
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
Aztán amikor a 7ezres nvidiák készülnak, majd jön a magyarázat, hogy drága, mert nincs sok belőle, mert a 6ezreseket nem gyártották, mert az 5 ezreseketn em gyártották, mert az adát visszavették, mert a 3 ezresekből nagy a raktárkészlet, mert a 2 ezresekből tele van a piac, mert az ezresekből eladtak sokat és nem akarnak cserélni majd ezer usd-ért egy 4 ezrest, miközben fele annyiért jobbat kapnak 3ezresből
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
DanielLong
senior tag
válasz Robi BALBOA #31 üzenetére
Itt arról beszéltetek, hogy alul kell feszelni a 6900-at, hogy becsökkentsd a hőtermelését 4070 szintre. Na azt azért gondolom senki nem az órajel 25%-os csökkentésével akarja elérni. Egyébként is köztudott, hogy az RDNA2 kártyák elég magas fesszel mennek gyárilag. Csak az UV nekem egy kínszenvedés volt AMD-n. MSI AB meg full egyszerű és restart után két kattintással behívom a korábbi értékeket. AMD-nél nekem ez sokkal bonyolultabb és szenvedősebb volt. Aztán lehet, hogy azóta ez változott, mivel a tapasztalataim több, mint egy évesek.
-
Dragon3000
veterán
válasz DanielLong #35 üzenetére
Amd esetében is lehet MSI ab-vel játszadozni nem?
-
Sinesol
veterán
válasz Alogonomus #27 üzenetére
Ha 250 ert van Alzan, akkor miert irod hogy 280tol kezdödik?
A 6800XT szerintem a gyenge RT miatt nem alternativa…plusz amugyis elözö generacio. 6950 ugyanez, plusz sokat is fogyaszt. Újabb driverekkel pedig egyre gyorsabb lesz a 4070.
szvsz nem veletlen, hogy a 600es szeria ara ennyire beesett, nem tul jo vétel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dragon3000 #36 üzenetére
Lehet, plusz monitorozásra/overlayre is nagyon népszerű.
-
-
Dragon3000
veterán
válasz Alogonomus #40 üzenetére
Ha az alza nem tetszik 250e-ért, akkor vannak más lehetőségek is 255e-ért, 257e-ért és még 258e-ért is.
-
ilor14
tag
válasz Dragon3000 #41 üzenetére
Nem igazán értem, hogy miért baj neki, hogy az alza cseh központú, ha személyes átvétel szerint a boltban már holnap reggel 9-től átvehetném
-
Dragon3000
veterán
Mert, így ki lehet zárni egy lehetőséget, ami a mondanivalójának nem kedvez, de közben három másik bolti árat írtam a #41-ben, amík még bőven 280e alatt vannak és még lehet jó párat találni, így nem tudom hol nézte, hogy 280e-től indul
Amikor ryzen cpu-t vettem, kétszer is az alzát választottam, mert ők voltak az egyetlenek, akik meg is adták a hozzá járó játékot, illetve olcsóbb is volt a konkurenciákhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz hahakocka #43 üzenetére
Az a baj az fsr is csak egy ujabb kepjavitó pótszer, felskálázás, aminek egyebkent ott a jobb alternativaja a dlss-el a masik oldalon. Szvsz en ma már 3000-es RTX-et se vennék, nemhogy 6000-es radeont. Az ujabb es ujabb jatekok alatt egyre nagyobb lesz a lemaradasuk.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Ehhez a cikkhez mit szoltok? [link]
-
törölt tag
válasz janeszgol #48 üzenetére
Szerintem semmi újdonság nincsen benne, nyilván a cél, hogy -
a) Ha kell a nagyobb felbontás, vedd a nagyobb kártyát
b) Szegmentálás és 'hasznos életciklus' limitálása (ez mindig is ment), azaz, - ha kell az új játékban is a top csúszka, akkor vedd a frissebb és nagyobb kártyátHa már egy ideje VGA vásárló az ember, ezeken már kár meglepődni szvsz, főleg miután kijelentették a befektetők felé, hogy manipulálják a piacot, tehát nem is akarják már rejtegetni, mert minek .
Most annyival bonyolultabb ránézésre, hogy esetleg a felhő (AMD esetén konzol) felé terelés is torzít az árakon. Ami esetleg még bele számíthat, és csak simán infláció az pl a szoftveres oldal költsége, ami nem feltétlenül arányosan nőtt a HW árakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Érdemben megoldódik a zajos Noctua NH-D15 G2 léghűtők problémája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ezúttal versenyeztette a cégeket a következő PlayStation kapcsán a Sony
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Eladó hibátlan EVGA FTW 3 ULTRA 3070TI (csereis 3080)
- NVIDIA 30xx VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
- Asrock Phantom Gaming RX 5700XT 8GB
- AMD RX 5xxx VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
- MSI GTX 1050 TI OC 4 GB GDDR5 PCI-E videokártya
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen