Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mosqu!to

    addikt

    Sziasztok!

    Az utóbbi időben valami beleköltözött a gépembe, és elég furcsa anomáliákat generál.
    Nagyjából 1 hónapja volt egy "rossz napja", amikor teljesen váratlanul, a legkülönfélébb szituációkban kifagyott, kékhalál vagy bármi nélkül. Kifagyáskor a kép elmegy, a VGA hűtője max fordulatra ugrik, amíg nem restartol a gép - ezt amúgy, gép indításkor és restartkor, resetnél normál esetben nem csinálja.
    Ekkor kicsit megijedtem, hogy a proci túl van húzva, vagy a memória nem kap elég feszültséget, ezeket egyesével elkezdtem visszavenni alapra, és végül jó lett, de nem tudtam rájönni, hogy mitől, mert még volt, hogy így is restartolt. Aztán pihent a gép egy napot, utána minden jól ment, visszaraktam a tuningokat, és szintén szó nélkül vitte, prime teszt 3 órán keresztül gond nélkül futott előtte, és utána is.

    Utána sokáig jól ment a gép, majd a héten felraktam az nfs-shift 2 -t, és nagyjából 10 perc játék után ugyanígy kifagyott a gép, és azóta teljesen megbolondult. Már azóta rég minden alapon van, és bármiféle terhelés nélkül képes 10-15 percen belül winben, vagy akár biosban vagy bootnál kifagyni a fent említett módon. Mint mondtam, biosban minden vissza lett téve auto funkcióra.

    Egy extra érdekesség: Volt, hogy úgyhagytam kifagyásnál a gépet egy kicsit, ekkor látszólag resetelt, és indította a gépet, a windows bebootolt, hallottam a bejelentkezés hangját, aztán le is tudtam állítani, de a VGA végig full rpm-en pörgött, és nem volt kép.

    Konfigom: Gigabyte 880GM-UD2H | AMD Phenom II X2 555 @ X4 B55 | 2x2GB Kingston HyperX Blu 1600MHz | Kingston SNV425-S2 128GB SSD | 2xSamsung 750/SATA2/32M | Sapphire HD4870 1GB Vapor-X | Corsair CX400
    Oprendszer: W7 64bit Ultimate

    Szerintetek a vga halhatott meg? Ha nem, akkor mi? Táp kevés? Ram hülyült meg? Lehalt a proci az állandó tuningtól?

    Az ötleteket előre is köszi,
    Mosqu!to

    Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Új hozzászólás Aktív témák