- Milyen TV-t vegyek?
- Növelhetik VGA-nk túlélési esélyeit az ASRock tápjai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miért tűntek el a buta tévék?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Varázslóó
üzenetére
Tyűűű, a P3-asod mikor jött már javában Athlon XP-ztem.
Nekem 2003 májustól volt az Athlon XP, igaz az is sokat fejlődött menet közben, mert így kezdte 2003 májusában :
ASUS A7V8X-X, Athlon XP 1700+@2700+ (1466@2166MHZ), 640MB DDR, GeF3 Ti200@500 128MB, 2×80GB HDD
és ilyen volt mielőtt kivontam volna 2009 nov 5-én :
ASUS A7N8X-E DLX, Athlon XP 1700+@3400+ (1466@2669MHZ), 2048MB DDR, GeF 7300GT 128MB, 2×120GB HDD + 1TB HDDA C2D-dbe pont ugyanolyan Shappire 4850 volt, mint amilyen nekem a Phenom 9500-ban
E8200-as C2D, gyakorlatilag nem is találkoztam vele, általában aki 8000-est vett az 8400 vagy 8600-at vett. Nem lehett egy gyakori darab.Látom volt Phenom 965BE-d is. De szerettem volna egyet, de én még 2011 novemberében, sőt még 2013-ban is vágyakoztam rá, a Phenom 9500 helyett. A HD5870 1GB szintén egy álom volt, nekem nemhogy 2010-ben de 2011-ben is álom lett volna ez a konfig, sőt, még 2013-ban is.
I7 2600K már 2010-ben ... Én csak 2012-ig jutottam oda, hogy egyáltalán egy 2500K-t vagy egy 2600K-t merjek álmodni (látom közben 120Mbites neted lett, nekem akkor lett 30Mbit*).
Egyébként érdekes, hogy a 2016-os képeknél még olyan 2010-es évek eleje feleingje van a képeknek, 2 évvel később már más (nyilván mert a kamera is), olyan mintha sokkal több idő telt volna el a képek között.
Az i7-5930k nekem álom szintjáre se léeptt be, még 2018-ban sem, az I3 4330, 16GB, GTX950-es gépbe terveztem egy I7 4770-et, de végül több nekifutásra sem jött össze
Aztán látom ott visszaléptél 5820K-ra is.Paks 3-on jót nevettem, látom itt már te is elkezdted elnevezni a gépeidet ... Nekem igazából "Üstökös"nek volt hívva már a Phenom is, de ténylegesen csak a 4th genre lett rá is ragasztva ez a név, és ezt követte a 2.0-ás a mostani.
Aztán látom nagyon ráálltál a Ryzen vonalra, meg mintha egy kis átfedés is lenne a gépek között, tehát gondolom egyszerre több is volt. Uh, ha nekem a másodlagos meg harmadlagos gépeket is vezetnem kellene ...
Hulk szintén találó, de talán az tetszett legkevésbé a rig-ek közül.
A Jango Fett meg nagyon komoly gép AMD Ryzen 7 9800X3D alapon, de nekem valahogy a szemem kívánja bele a 64GB RAMot, ilyen proci meg a RTX 3080 Ti VGA mellé. Meg jközben figyeltem, hogy a HDD állomány is cserélődött nagyobbakra.
Elnézegettem rendesen a listádat, szó szerint kb 45 percet
Az enyém sokkal rövidebb az oldalon.* net nálam így ment :
1997-1999 33K modem
1999-2003 56K modem
2003-2004 ISDN 64/128K
2004-2004 ADSL 512K
2004-2006 ADSL 1Mbit
2006-2008 ADSL 2Mbit
2008-2009 ADSL 8Mbit
2009-2012 ADSL 16Mbit
2012-2015 UPC koax 30/3Mbit
2015-2017 UPC koax 120/10Mbit
2017-2018 UPC koax 300/10Mbit
2018-2026 UPC koax 512/22 Mbit2020 óta lehetne akár 2Gigabites optikám is, csak nekem ez is elég

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Sanchez638
üzenetére
Egy-két spéci ajánlat már volt akkor is a pénztárcabarát (max. 25-30k) szegmensben. Emlékezzünk vissza ShellKretor háztesztjeire! Az Aerocool Aero 800 és 1000 pl. bitang jó kis házak voltak. Az utóbbi itt volt is, és nagy thumbs up.
Mondjuk az is benne van, hogy akkoriban a pénzemért kétszer-háromszor megvettem azt a szupermarketben, mint ma, de akkor is.
-
KROK640
nagyúr
Húúú azta.
1. Nem vagyok hozzá szokva, hogy rajtam kívül más is emlékszik rá ilyen pontosan, mikor milyen gépe/CPUja akármije volt
2. Ugyanolyan procink volt 2014 január és 2021 január között
3. Még most is 4th gen I5-el vagy? Nem semmi...Most a retronak elrakott régi 4th gen gépben van most I3 3170, de valahol van hozzá egy I5 nem tudom mi, de igazából valami Xeon/I7-et terveznék belerakni, no meg összeszedni bele 8 helyett 16GB RAMot, van mellé egy 120-as SSD, 1TB HDD és választhatok, hogy RX470 4GB vagy RX570 8GB menjen bele.
Win 7-re (2009 november 5 -- 2021 március 21 között volt fő oprendszerem) tökéletes. -
KROK640
nagyúr
válasz
Varázslóó
üzenetére
Lassan ráedződik az ember az ilyesmire.

Ha belegondolok 6,5 évig bírtam ki az Athlon XP 1466@2669MHZ-el, igaz közben kicsit fejlesztgettem rajta.
Aztán ott volt az I3 4330, ami 2014 január elejétől 2021 elejéig szolgált; és már mikor megvettem is inkább csak alsó középkategória volt. 16GB RAMmal, 1TB HDDvel és HD4890 1GB-val indult, a végére GTX950 2GB, 24GB RAM és 2TB HDD volt meg egy 480GB-os SSD.
Mondjuk most annyiból rosszabb a helyzet, hogy minden is drágább, nehéz menetközben szögelni a technikát, hogy használhatóbb legyen, most viszont jobb alapról is indulok : 10400F, 32GB RAM, RTX 3060 12GB, 1TB SSD, 6TB HDDNemrég vettem egy Ryzenes 32GB RAMos laptopot, ha nem lesz semmi baja, akkor az is jó lesz még vagy 5 évig....
Mobil ügyben kevésbé jó a helyzet a Honor V20-m már 7 éves, de még remekül működik, és ahogy elnézem, most még 2-3 évet ki kell majd bírnia.
-
Varázslóó
őstag
Mondtam én hogy tàpok jönnek ...
-
Exodius
őstag
Phanteks Enthoo Pro M Pro Tempered Glass.
Na ő megvan 5 éve. Nem mostanában fog eladásra kerülni!
-
KROK640
nagyúr
Nekem jóval régebbi házam van, még felső tápos, 4db ODD hellyel. Nekem full zárt a ház, mert a szellőzése jó, viszont nem porolódik, a bekapcsoló gomb még elöl, belefért a DVD íróm, és nekem a felső táp is pont előny jelenleg.
Esze, ágában sincs cserélni, pedig sajnos a jack és az egyik USB is döglött az elején
De a megjelenése még mindig nagyon jó
-
csibe1
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ez több mindentől is függ, hogy melyiket tartom drágának.
Pár napja linkeltek egy Lian Liházat, talán két meghajtó fért el benne 30-32 ezerért, és a ház még 5kg se volt. Azt eléggé drágának tartottam annyiért.
Biliacélért inkább nem adok pénzt.
-
Qtya123
őstag
Szintén. Anno mikor megvettem a Phanteks P600S házat, nem gondoltam volna, hogy ennyi év elteltével ott fogok tartani, hogy gépfejlesztéskor eszem ágában sem lesz lecserélni.
Mesh a használati mód, nincsenek fent a takarólapok. Elöl 3 darab 14-es venti, hátul egy, fent pedig egy 360-as Arctic Freezer II. Nem igazán látok a piacon jelenleg olyan házakat, amelyekkel előrébb lennék bármiben is. Akvárium típusokat eleve nem szeretem, ha meg maradunk a mesh vonalon, akkor nem látom semmi értelmét lecserélni. Venni mondjuk egy be quiet! Silent Base 802-? Minek? Milyen pluszt kapok azért a 80ezer ellocsolt forintért? (most nézem, a P600S ára is szépen felment).
Táp az egy jó kérdés, egy 850-es Seasonic Prime látja el jelenleg a rendszert (húzott 10. gen intel proci+3080 vga). Nem hiszem, hogy egy aktuális proci+5080-ra (vagy kivárva 6080-ra) váltásnál indokolt lenne a cseréje.
-
KROK640
nagyúr
A ház gyártók annyira nem érdekelnek, továbbra is egy 2006-os egyedi airbrusholt házat használok, eddig kiszolgált négy gépet, és ez lesz a következő gépem háza is. Ma nincs olyan modern PC ház a piacon ami nekem tetszene. Az árakról meg ne si beszéljek, régen egy komplett budget konfig ára volt az, amennyibe most némelyik ház kerül, és még csak nem is tetszenek.
#25 Sanchez638 : Na, az a másik
-
KROK640
nagyúr
Nekem ezt haver megoldotta (némi szerencsével) : vett egy nagyon erős gépet a drágulás előtt, aztán annyi.
Igazából a drágulásnak a nagy előnye az lesz, hogy egy-egy gép sokkal tovább fogja bírni, elvégre ha nincs a user oldalon eléggé erős hardver, akkor marad az optimalizálás.
Én egy közpes konfiggal sodródok most be ebbe a válságba, bár már 5 éves múlt (10400F, 32GB DDR4 RAM, RTX 3060 12GB, 1+2TB SSD, 6TB HDD), de ahogy elnézem, még 2-3 évig kibírja. Van tartalékban egy 600-as Coolermaster és egy 750-es Corsair táp... van egy Ryzenes laptopom is 32GB RAMmal. Legfeljebb a következő 2-3 évben totál más dologra költöm a pénzem. -
tomtomika
újonc
igen , aki szereti a "Játékot" a gyilkolászást, az szív, mert jó cuccot kell venni
én utálom, az xp is megteszi ingyen -
niof
veterán
Csak azt felejted el, hogy a kriptósok maguknak dolgoztak, ezek meg gyártók.
Amíg ez az őrület tart, és növekszik rá az igény, csak rosszabb lesz. Az egyelőre nem látszik, legalábbis én nem látok erre utaló cikkeket, hogy bármelyik beborulni látszana.
Elég, ha csak felmegyek a telón az App Store-ba. Egy éve is volt már pár AI app, de most kb. minden másodiknak a nevében benne van, és kínálnak valami AI cuccot. Szóval, egyelőre nem azt látni, hogy bedőlni készülne, de még csak nem is stagnál. -
KROK640
nagyúr
válasz
Angeldust999
üzenetére
Sajnos ez egyáltalán nem hülyeség, elég csak arra gondolni, hogy a HDD-k ára 2012 után sosem tért vissza a korábbi szintre, és a VGA-k sem normalizálódott igazán

-
Angeldust999
csendes tag
Szépen lassan "hozzászoktatnak" mindenkit az emelt árakhoz, pont úgy, mint a telefonokkal és autókkal tették. Az autópiacon ami normális ár volt évekkel ezelőtt, az most másfél-kétszeres és már azt mondjuk egy 10-20 millás autóra, hogy ez a normális.
Ugyanez lesz a PC elemekkel is. Soha nem jönnek vissza a "normális" árak. Ne legyen igazam, de szerintem ennyi volt... -
KROK640
nagyúr
válasz
JulianSinulf
üzenetére
+1
Ha jól számolom, akkor már RAM, SSD, VGA, HDD és most akkor a táp meg a hűtő is ...
Már csak az alaplap és CPU gyártóknak kell valami kifogás -
KROK640
nagyúr
válasz
janeszgol
üzenetére
Szerintem hosszútávon pont ezt akarják, hogy már a játékot is mint szolgáltatást használd, aztán az árat, meg a körülményeket eldöntik ők.
Én már játszottam ilyennel, bizonyos játékok játszhtatatlanok. No meg nem azért van itthon még két mai szemmel is jónak számító PC és egy szintén jó laptop, hogy aztán havi szinten fizessek egy külső hardverért, meg a sokkal nagyobb netért. Én ameddig csak lehet, maradok a PC vonalon, de elszomnorít, hogy már ezt is luxus hobbivá akarják tenni
(Másik oldalon eza hatalmas fékezés jobb optimalizációt hozhat, ami magasabb árakat és később megjelenő játékokat ugyan, de aztán még lehet az is, hogy a lelassult fejlődés miatt majd a gyártók sírnak, hogy nem bővít a nép, hiába csökkennek az árak ... )
-
zetor2000
addikt
válasz
Nestor-xyz
üzenetére
Igazából nem mindegy, hogy minek ment fel az ára? Hogy a réz az Cu, az oké, hogy a cink az Zn, az is oké. A kettő fém önállóan, meg ötvözetként is drágult...
Tekercset meg lehet sárgarézbű', meg vazsdrótbú' is tekerni, max több/kevesebb fím kell bele, tezsvírem. -
janeszgol
félisten
Én is sajnálom, viszont ma már remek játékszolgáltatások vannak: nvidia, MS, de akad még a kevésbé ismertek között is. Én már hajlok arra, hogy csak ezt használom, mondjuk az nvidia szolgáltatását.
Mondjuk nem lenne hátrány a steam könyvtáram tartalmának használata, vagy a bérlésben legyen benne a játékok ára (és akkor legyen a havi 5 ezrestől drágább csomag, mondjuk havi 15-20k huf). -
KROK640
nagyúr
Úgy tűnik hogy mostmár tényleg luxus lesz a saját up to date gamer PC

-
zooly
aktív tag
Az OS szinte lenyegtelen, az azokon futo programok / applikaciok / bongeszokben megnyitott weboldalak lassulnak folyamatosan. Szo szerint vett programozas mar ritka mint a feher hollo, manapsag mire kiiratjak valami script nyelves takolmanyban azt, hogy "hello word" az atesik szamos ertelmezon, forditon, absztrakcios retegen, stb. es lesz belole egy 20mb-os csoda.
-
Meridian
senior tag
Oké... rendben van. Akkor legyen már olyan kedves a kínai vezetés és anektálja már be Tajvant! Essünk túl ezen is most akkor. Ne majd akkor, amikor ez az áremelkedés lufi kipukkan és mindennek elkezd majd normalizálódni az ára. Ha már lúd, legyen kövér, vigyék Tajvant, és így senkit sem fog sokkolni az ennek okán keletkezőp árcunami, mivel már eleve árcunami van.
Szóval, ne baszakodjanak már tovább, USA viszi úgyis Grönlandot, tessék megmozdulni és vinni azt a fránya kis szigetet, kínaiak. -
zooly
aktív tag
Az atlag usernek nem is lenne szuksege ilyesmire, ha 10+ evvel ezelotti gepeket arulnanak azokat is ugyanugy megvennek es hasznalnak. A consumer piacon kb gamereket leszamitva nincs sok hozzaadott erteke a technologiai fejlodesnek, ugyanugy mint 4k tv-nel sincs ertelme nagyobb felbontasut gyartani. Az egyetlen ok ami miatt megis idovel muszaj gyorabb gepet venni, hogy a software fejlesztoi keretrendszerek brutalis modon tul vannak bloatolva hulladek minosegu/teljesitmenyu es teljesen felesleges kodokkal, igy minden egyes verzio ugrassal egyre lassabb minden program ami kap barmilyen uj funkciot vagy frissitest.
-
Goose-T
veterán
A copper az vörösréz, nem sárgaréz. Nem trombiták meg hengerzárak kellenek a tápegységekbe, hanem tekercsek.
-
szdani89
csendes tag
Majd egyszer ez a lufi is kipukkad, ahogy a kriptobányászok esetén is megfigyelés volt anno.
Nem nyerészkedhetnek ezzel a módszerrel sem végtelenségig!
AI ide vagy oda, majd csak megelégszenek ennyi vassal előbb utóbb, ami az átlag userek szempontjából elképzelhetetlen. 64-128 magos processzor, 1-2Tb ram, meg modellezésre szánt videókártyák 10x annyi kapacitással stb. -
Gabor tm
tag
De örülök, hogy tavaly sikerült befejezni a gépet... most pár évig jó ahogy van, hogy utána mi lesz... majd kiderül...
-
thomasa
senior tag
Napi szinten emelgetik az árakat a kereskedők.
-
Alusky
senior tag
Bő nyállal.
Szedjék is meg magukat amíg tart az AI lufi, mert a pukkanás után szar dolog lesz az élet. -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Az Ai ellátja őket. Egyelőre
-
JulianSinulf
őstag
Nehogy már kimaradjanak a jó bizniszből. Aki hajlandó ilyen árak mellett gépet összerakni, az úgyis ki fogja csengetni az egyebekre is az extra cégadót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux Mint
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Növelhetik VGA-nk túlélési esélyeit az ASRock tápjai
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 45GX950A-B - 45" Ívelt OLED evo / 5K WUHD / 165Hz-330Hz / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1
- 221 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nekem 2003 májustól volt az Athlon XP, igaz az is sokat fejlődött menet közben, mert így kezdte 2003 májusában :
E8200-as C2D, gyakorlatilag nem is találkoztam vele, általában aki 8000-est vett az 8400 vagy 8600-at vett. Nem lehett egy gyakori darab.
Aztán látom ott visszaléptél 5820K-ra is.
Én már kinöttem ezekből és inkább a letisztult, de könnyen kezelhető megoldásokat keresem. (Montech DX Black, de van itt Silentbase 601 is.)