- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
aemt98
csendes tag
12 évvel ezelőtt volt egy Sony Vaio laptopom. Ahhoz vettem egy a gép alá pattintható plusz aksit. (lásd: Sony VGP-BPSC24 VAIO Extended Sheet Battery) Az 3-4 órával még növelte az üzemidőt. Külön is tölthető volt. Ilyet azóta nem láttam. 15 éve meg még ki lehetett pattintani sok gépből at akkut, akkor is egyikhez vettem pluszban.
Igaz ekkor még jellemzően a 2-3 óra, ritkán a 4 óra volt az üzemidő és az aksik is gyorsan veszítettek a kapacitásukból. -
-
gliskard
senior tag
Az M2-M3 SoC-s Macbook-ok már kb. ezt hozzák.
Én egy 13" MPB (M3 Pro)-t használok és nagyon ritkán hallom a hangját a ventillátornak, ráadásul egy napot simán kibír töltő nélkül (2-3 óra Zoom meeting, 2 böngészőben legalább 30-40 nyitott tab, Spotify, Figma, Miro, Jira, Slack, Discord, Google Office, DeepL Write, stb.). -
ddekany
veterán
"ehhez ne kelljen mar reboot + BIOS-ban turkalni mint a mostani HP-m"
Ez alap windows funkció is, hogy választhatsz, hogy hatékonyság vagy takarékosság. Aztán hogy adott notebook hogyan reagál rá, azt nem tudom. De 11-ben a tálcán elem ikon, aztán ott töltöttségi százalékos ikon, és az elvisz a System / Power & Battery-ablakba, és ott van "Power mode", és az alatt "Best power efficiency". És attól feltűnően halkabb... de ez egy Thinkpad. -
consono
nagyúr
Lesd feljebb. Elvileg annyi, de az Afterburner vagy a RivaTuner pár másodpercenként felébreszti. Nekem ez hozott kb. plusz egy órát. És lehet, hogy még a fenti tippem sem biztos, hogy segít, mert nálam pl. ha 120Hz-en használom a kijelzőt, akkor mindenképpen az NV kártya megy, hiába van ott a Ryzenben is a GPU...
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
Necroman_Mk2 #24 üzenetére
Nézzél pár kinti tesztet, érdekes látni, hogy balanced módban mennyivel kevesebbet eszik a SoC és alig csökken pl. a Geekbench score...
-
Necroman_Mk2
őstag
A jobb üzemidő dicséretes, de ha jól sejtem, ezt a gyengébb teljesítménnyel érte el. Vagyis ha összehasonlítjuk egy AMD vagy Intel mobil CPU-val, akkor elmaradásban van.
Kérdés, hogy a felhasználónak ez mennyire fontos, avagy képes-e az ARM.es proci megfelelően futtatni a böngészőt meg az Office-t egyszerre. -
-
gliskard
senior tag
...az első kivételével (pl a MBP is 2,2 cm vastag, de az MB Air is 2,15 cm) az általad felsoroltak nagyon réteg igények (kb erről szól a https://frame.work/ bár az akku csere ebben csak szerszámmal lehetséges).
Az átlag felhasználók csak használni szeretnék az eszközöket, a technikai szöszmötölés nem érdekli őket (pl. akku, ssd, memória csere). -
gliskard
senior tag
Qualcomm évek óta dolgozik és invesztál abba, hogy be tudjon lépni a Windows PC piacra mint komponens gyártó. Ebben az egyik legfontosabb dolog az együttműködés az MS-sel (pl. benne voltak az ARM64EC-ben is, ami elég fontos a komplex alkalmazások x86-->arm konverziójában).
Részben ennek köszönhető, hogy még egy ideig csak az ő SoC-jével lehet MS által is 'hitelesített' ARM-os gépet eladni.
Qualcomm addig nem lesz érdekelt az SoC árának csökkentésében, amíg nem kezd raktárkészlet felhalmozódni... -
-
h-yle
addikt
WOW! hihetetlen, hogy az évek óta FOLYAMATOSAN mindenki által kért, könyörgött üzemidő fontos a vásárlóknak.
Ki
Hitte
Volna
Imádom a fancy új cuccokat, de ha akkus, és pont fele, negyed, nyolcad annyi időt bír az akku mint mondjuk amit szeretnék, akkor nem lesz őszinte a mosolyom. -
kilua
senior tag
válasz
pusszycat #12 üzenetére
YouTube videók alapján futnak ezen a snapdragon X eliten az új játékok is, pedig itt még emulálni is kell az X64et.
Fura pedig unreal engineben csak egy gombnyomás lenne arm exe sőt Linux verzió készítése is. Csak tudnám miért nem elég a játék fejlesztőknek 5% Linux játékos bázis meg ennyi arm windows sem hogy megnyomják .
-
gabor7th
addikt
A Microsoft végül ki is szedte a legnagyobb újítását a Recallt, annyira nem váltott ki tetszést vele.
-
martonx
veterán
Hja, én is azt hittem hogy olcsóbb lesz, hiszen ha már az AI része leszarós, az üzemidő marketing hype volt, teljesítményben valóban nem rossz, de mégis.
Ha belép egy harmadik szereplő egy piacra, ahol ugyanazt nyújtja, mint a másik kettő, akkor azt várná az ember, hogy némi árverseny alakul ki. -
pusszycat
nagyúr
Én vártam már ezeket az arm-s windows cuccokat, egyedül az árra nem tetszik, azt hittem olcsóbb lesz mint az intel vagy amd-s laptopok. Olyan tabletes árban gondolkoztam vagy celeronos pc árban. Jó lenne ha rágyúrnának a játékok futattásásra is. Talán majd a harmadik gen. megveszem.
-
gusthy
veterán
-
ViZion
félisten
"lehetséges"... ?
AI az új EV!
Irgalmatlan lufi. Bizonyos területeken biztosan hasznos, de átlag usert ezek kevésbé érintik. Deepl naponta használom, alakul, de szért még néha ehhh...és +1 mobil cuccok akkura és hűtésre! Aranyos a vékony noti, telefon, stb... csak éget, de nem sokáig, mert hamar le is merül. Mindenképp érdekes, h a valós igények kiszolgálása helyett inkább a marketinges bs-el akarják eladni a cuccokat.
-
-
cog777
senior tag
Meg hozzatennem:
- ne alulrol szivja a levegot
- legyen HALK, akar legyen csendes (hosszu uzemidos) uzemmodja a grafikus felulet mukodtetesehez, YT, Neftlix, office stb es akar lehet hangos uzemmodja teljesitmenyhez
- ja, ehhez ne kelljen mar reboot + BIOS-ban turkalni mint a mostani HP-m -
dodo1114
csendes tag
Adok egy pár tippet a gyártóknak amivel sokunkat megvennék kilóra:
- Kissebb laptopok: Lenne igény a 15-ös méret alatti gépekre 10-13-as képátló sokaknak kényelmes.
- Nem kell papírvékony legyen: Nyugodtan lehet 2-2,5 centi vastag egy laptop engem nem zavar, ha lehet szerelni és nem egy halom ragasztó az egész.
- Moduláris: Nyugodtan lehessen bele ramot pakkolni, SSD-t cserélni.
- Cserélhető akksi: Maga a spanyol viasz, hogy kikapok egy akksit a táskából és megint 100%-on van (mint anno 7-8 évvel ezelőtt)
- QI töltőpad a touchpad mellett: Volt egy Samsung laptop még néhány éve, amiben a touchpad egy vezeték nélküli töltő pad is egyben én mondjuk mellé tenném, de az ötlet tetszik.
Szerintem nem lenne lehetetlen -
Pikari
addikt
Az emberek döntő többségének annyi az AI, hogy pdf-et OCR-el kéthavonta egyszer.
Az meg CPU-n fut. Egy szálon, mert 20 év alatt nem bírták threadolni.Lehetséges, hogy a gyártók lufit fújnak az AI-ból, érdemes lesz nem ott lenni, amikor kipukkan.
-
Dr. Akula
félisten
"nem az új AI funkciók érdeklik, hanem a platform által ígért hosszú üzemidő az, ami számít nekik"
Nahát, tök meglepő, hogy egy mobil eszköztől az emberek elsősorban mobilitás várnának... Talán végre megvilágosodnak a gyártók is, és véget ér a papírvékony, 0 aksis gizdázós gépek kora, és használható, nagy aksis, sokáig működő notikat kezdenek el újra piacra dobni.
-
winhate
őstag
"A Bloomberg kutatásából az derült ki, hogy nem azért vesznek az emberek Copilot+ PC-t, amiért például a Microsoft szeretné."
Hanem azert mert hozzaertok?
-
gliskard
senior tag
"...az embereket nem az új AI funkciók érdeklik, hanem a platform által ígért hosszú üzemidő az, ami számít nekik."
milyen meglepő fordulat 🤔 [nem az]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Bloomberg kutatásából az derült ki, hogy nem azért vesznek az emberek Copilot+ PC-t, amiért például a Microsoft szeretné.
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest