Hirdetés

Aktív témák

 • luci87

  tag

  Van egy tabletem,
  Navon orpheus 3g.
  Mivel néha megzavarodott az érintoképernyője,random feldobott oldalakat,ritkán használtam!De multkor be akartam kapcsoni,le volt merulve!Töltöre tettem,de nem töltött,csak néha felvillant a fekete képernyön a nagy töltést jelző ikon,de üres volt,nem mozgott!Órákig fent volt,semmit se töltött!A férjem szétkapta,hogy megnézze,feszültségmérővel 2 V ot mutatott,azt hittük 0 lesz!De akkor mi a baj,miért nem tölt?Mit lehet tenni akucserén kivul?

  Sajnos a szakuzletben nem vallaltak a tablet aksi cserejet. Akkor kuka?? :W

 • Undoroid

  őstag

  válasz luci87 #1 üzenetére

  Üdvözöllek!

  Nálam (teljesen már típus, de) ugyanez a jelenség (néha megzavarodott az érintoképernyője,random feldobott oldalakat) szokott lejátszódni, ha az akku közel van a lemerüléshez. Viszont a töltést nálam még felveszi...nálad ez azért nem működik, mert az akkud teljesen halott! Ezt pedig kizárólag cserével lehet megoldani!

  " De akkor mi a baj,miért nem tölt? " Az akku rendelkezik egy védőáramkörrel, ami nem engedi ennyire lemerülni. Ha mégis ennyire lemegy a feszültsége, akkor az elhasználódott és ezért nem fogja engedni tölteni. * Ha mégis engedné, akkor az akku felpúposodna (akár annyira is, hogy betörne a kijelző) vagy rosszabb esetben kigyulladna és az abból kifröccsenő vegyi anyagok tönkre tennék a tabot és a közelében lévő gyúlékony tárgyakat esetleg belobbantaná!

  * Az akkut nem úgy kell elképzelni, mint egy üres szatyrot! Ha üres, akkor bátran lehet bele pakolni...itt bizony bizonyos feltételeknek meg kell lenni, hogy a töltési folyamat elinduljon és rendesen befejeződjön! Szoktak erre 'okosak' javasolgatni kókányolást, de szerintem nem éri meg megkockáztatni -legjobb esetben- az egész tab tönkremenetelét, rosszabb esetben a szoba felgyújtását!

  Keress az ismerőseid közül valakit, aki képben van ezekkel a dolgokkal vagy egy elektroműszerészt!

  https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-

Aktív témák