Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A probléma az, hogy az írott jog nem tudja tökéletesen lefedni a valós viszonyokat, tehát előfordulhat, hogy a jog által előírt magatartás a valóságban jog által védett vagy egyébként méltányos érdekek sérelmét okozza.
Én eddig tulajdonközösségek, társasházak és szomszédjogi helyzetek kapcsán találkoztam ilyennel, sajnos saját családi ügyemben is: egy sok hektáros területből arány szerint 5 négyzetméter (!!!) tulajdonosa az írott jognak tökéletesen eleget téve évekig ellehetetlenítette a terület hasznosítását, százmilliós károkat okozva.
De volt olyan társasházi ügyem is, ahol a fejlesztést sajnos végleg ellehetetlenítő, nem ott lakó lakástulajdonos vigyorogva közölte, hogy ő egyszerűen csak élvezi, hogy ő diktálhat.
És szerzői jogi ügyben is futottam már bele olyan örökösbe, akinek bővem megért akárnány tízmilliót az, ha a többiekkel kicseszhet.
BH-kat sajnos nem tudok küldeni, mivel éppen nem vagyok felpörögve ilyen ügyben.
MaCS
-
Szerencsére egyáltalán nem így működik, a hiánya viszont komoly jogbiztonsági problémákat vetne fel.
Megjegyzem, nekem is kellett vagy tíz év ügyvédkedés és egy ezzel kapcsolatos ügy ahhoz, hogy ezt átlássam. Aztán a további, joggal visszaélést tartalmazó ügyben már tiszta volt a kép.
MaCS
-
Reggie0
félisten
Pedig pont arra jo, hogy a torveny szellemisegere valo hivatkozas egy ahogy esik ugy puffan, legfeljebb nehany szemelyes megitelesre ad lehetoseget az egyertelmuseg helyett. De legalabb nem kell pontosan fogalmazni, aztan ha eppen ugy kel fel a biro vagy haverok vannak teriteken akkor lehet kicsit mashogy ertelmezni a dolgokat. Masik oldalrol pedig egy ervelestechnikai versenyt gerjeszt, a formalis logika helyett.
-
Dr. Akula
félisten
-
Hát, nem tudom...
Amikor ezt tanultam, mégpedig amerikai-európai közös kurzuson, egészen döbbenetes volt számomra és gyakorlatilag minden európai hallgató számára, hogy az amerikaiak mennyire más szemléletben gondolkoznak. Nem leltük meg benne a jogi logika nyomait...
MaCS
-
Busterftw
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Az is, telepitheto barmilyen apk, legyen az app vagy store.
Az enyemen is van GMS, megis telepithetek mast. -
Valahol funny hogy a valaha volt legaljasabb játékfejlesztő cég (ami a legnagyobb sikerét egyszerű lopással és szerződés apróbetűzéssel érte el) perel...
-
Busterftw
nagyúr
Valaki szóljon már az Epicnek, hogy az Android már rég nyitott.
-
Peet
senior tag
Nem túl szerencsés a cím szerintem. 2 dollár a nagy megszorongatás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest