Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz SityiSXT #9030 üzenetére

    Azért működik egy ideig, mert a switch, vagy helyi hálón a küldő gép (utóbbi akkor, ha -hibásan- IP-t is megadsz valahogyan a küldéskor; mert ennek csak ott/akkor van értelme, ha több kártya van egy gépben, ilyenkor megmondható, melyiket használva küldje a csomagot) megjegyzi a MAC-jét a kártyának, és a neki szóló csomagokat arra a portra küldi. Viszont amikor kikerül az ARP cache-ből, akkor csak broadcastként küldve kapná meg, amit az Internet felől annyira nem egyszerű megoldani. Alapvetően kettő lehetőséged van:

    1. A NAT-ot intéző eszközön valamilyen daemon használata, amit máshogyan meg tudsz támadni kívülről, hogy bentre WOL csomagot küldjön, vagy a Webes felületéről felkeltés.
    2. Megoldod, hogy legyen egy olyan virtuális IP a NAT eszköz számára, amihez hozzá van rendelve a broadcast MAC. Az IP azért kell, hogy az Internet felől címezni tudd portforwarddal, a broadcast MAC pedig azért, hogy megkapja minden port a switch-en. Pl. arp -i br0 -s 192.168.1.100 FF:FF:FF:FF:FF:FF, ezzel felveszel a br0 nevű kártyához egy statikus bejegyzést a routeren, és az erre az IP-re küldött bármilyen csomag (mármint ami a routerről indul, vagy azon megy át, ezzel a cél IP-vel) broadcastként lesz küldve.

    A route-nak ehhez semmi köze, az egy magasabb hálózati rétegben működik, továbbá ezzel a céllal a fix IP is felesleges, a WOL móka egy alsóbb rétegben működik, IP csak azért kell a történethez, mert az Internet felől, csak azzal tudod címezni azt a hálózatot, ahol a felkeltendő gép van. Belső hálón nem kellene gondot okozzon, hogy kikerül az ARP cache-ből a MAC. Milyen programmal, hogyan küldöd a WOL csomagot a hálózatnak?

    [ Szerkesztve ]

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák