Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ityam

    senior tag

    Sziasztok!

    Gondoltam felteszem a kérdést hátha valaki tudja merre keressük a problémát.
    A cégnél Cisco Anyconnectel jövünk be otthonról a benti asztali gépére távoli asztallal.
    Ezzel alapvetően nincs is probléma. Viszont megfigyeltük hogy ahol otthon van IPV6 os címkiosztás ott az anyconnectel való csatlakozás után semmilyen webes oldalt nem tud az otthoni gépről megnyitni, Se teams se egyéb netet használó próbram nem akar menni az otthoni gépen, ami fura.
    Persze sebtapaszos megoldást találtak rá az adminok. Tiltsuk le az IPV6 ot az otthoni gépen és minden megjavul. És ez KB igaz is, de megintcsak fura. Ma reggel is hívott valaki hogy az otthoni gépről nem akar menni valamilyen netes progija ami kell a munkához, de most máshonnan dolgozik mint mult héten. Telefonon sikeresen elirányítottam oda hogy letiltsa az IPV6-ot. A program el is kezdett működni. De ilyenkor azt figyeltük meg hogy elbaszódik a távoli asztala. Mindenkinek az otthoni gépére kirakattunk az asztalra egy távoli asztali ikont ami a számítógépnévvel hívja meg a benti számítógépét távoli asztallal.
    De miután letiltottuk az IPV6ot ezzel az ikonnal nem tud becsatlakozni hogy nem található a számítógépnév. Ilyenkor szoktunk neki csinálni egy új ikont az asztalra hogy IP címes hivatkozással hívja meg a benti gépét és az rendben működni szokott. De legnagyobb meglepetésemre ma így sem működött az embernek ezért mondtam hogy töltsön le egy teamviewert hogy rá tudjak nézni az otthoni gépére. Kicsit lassúcska gépe volt szerintem 5 perc után mentem rá a gépére a teamviewerrel de én rákattintottam az új távoli asztalos ikonra akkor rögtön csatlakozott a géphez. Bontottam a távoli asztalt és a régi ikonnal(ami gépnévvel hivatkozott a benti gépére) azzal is már simán felcsatlakozott.
    A probléma hogy nem értem hogy mi folyik itt.
    1: miért tűnik el a netkapcsolata az embernek anyconnectre való csatlakozás után?
    2: miért javul meg ha letiltjuk az IPV6ot?
    3: miért szaródik el a 2 es pont átállítása után a távoli asztala?
    4: és látszólag kis idő után mitől áll újra helyre(valszeg a korábbi feltételezésem téves hogy a gépnévvel való csatlakozás miatt romlik el a dolog és IP címmel jó a csatlakozás, mert most ez sem oldotta meg csak az Idő, de az idő látszólag megoldotta)?

    De még egyértelműen az IPV6 ot sem tudom okolni, mert én is és a barátnőm is itthonról dolgozunk ugyanannál a cégnél. Én kábelesen csatlakozok a routerre a barátnőm wifin. Nekem nem tűnik el a netem anyconnect csatlakozás után míg a barátnőmnek igen(itthon még nem tiltottam le az IPV6ot egyik gépen sem)
    Nem értem hol tévednek el a bitek és miért?
    Cégnél nincs bent sehol IPV6. Hálózatos mondta hogy tiltva van az IPV6 mindenhol bent.
    Természetesen nincs tiltva mesterségesen(legalábbis tudatosan), hogy használhassa a user a netjét ha VPNezik.
    Valakinek ötlet hogy hol gyökerezik a probléma?

Új hozzászólás Aktív témák