Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    Sziasztok!

    Több kérdésem is van, eltérő témákban, előre is bocs, ha esetleg off.

    1. Kliensekre keresek mentőszoftvert, ami ingyenes, mappák napi mentésére alkalmas, és van egy központosított felülete, amelyen nyomon követhetem, ha elhasal a backup. Email értesítés megléte már csak hab azon a bizonyos tortán. COBIAN-t használunk most, de nem mindenben felel meg, hátha van jobb.

    2. O365 Exchange online. Vállalati Alapverzióban létre lehet hozni megosztott postafiókokat is, amelyekre adott usereknek jogosultság osztható. A kérdésem, hogy egy ilyen fiókhoz is egyetlen szimpla licenc szükséges (feltételezve, hogy a usereknek egyébként van saját levelezésük, így licencük is a saját fiókukra), vagy itt van vlaami trükk?

    3. Fájlszervert kellene felhőbe költöztetni. OneDrive Business-t néztem ki a célra, mert a SharePoint kicsit túúlövésnek érződik szimpla fájlszerver célokra. A kérdésem, hogy a jogosultságkezelés mennyire szabályozható jól Onedrive Business alatt? Például, ha van egy mappám, amit megosztok két usernek, de a mappában lévő mappákat már nem szeretném, hogy mindketten elérjék, csak az egyikük, ez megoldható? Esetleg, van negatív tapasztalat OneDrive Business, mint fájlszerver vonatkozásban?

    Köszönöm a válaszokat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák