Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bon

    őstag

    A következő problémával szívok vár jó ideje, és már kifogytam az ötletből.
    A dolog ott kezdődött, hogy behalt egy régi XP-s gép alaplapja, kb 5 éves volt, így az alaplapot, procit és a memóriát cseréltem egy korszerűbbre, mindegyik újonnan vásárolva. Az XP-t meg lecseréltem egy 32bit-es Windows 10-re. Visszaraktam mindent és a legfontosabb komponenst egy Makrodigit nevű könyvelő progit. A gép kb 8 órát futott nálam hibamentesen, majd visszavittem a tulajnak. A helyszínen felraktam egy Windows 10 kompatibilis brother nyomtatót és az XP-s géptől örökölt T-mobile stick-et, ott volt egy kis tiltakozás az aláíratlan driver miatt, de feltelepült. Ezután kezdődtek a problémák, a gép véletlen szerűen lefagy, random időközönként és random programot használva. Egér megáll és csak a reset segít. Van, hogy 10 percenként, de van, hogy órákat elmegy hiba nélkül. 3db vga driver miatti kék halált találtam. De ez csak az összes lefagyás töredéke és a többi lefagyás nem okozott kék halált. A vga driver is cseréltem egy régebbire, nem segített. A régi gépből bekerült memóriát kivettem, nem segített, csak az új van benne. Cseréltem tápot is nincs változás. A régi gépből egy dvd író és a winyó maradt meg a winyó hibátlan a HD Sentinel szerint.
    Mit lehetne még kipróbálni? Nekem a mobil net nem szimpatikus, de a szolgáltató nem cseréli újabbra, más internet elérhetőség meg nincs a telephelyen.

    A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

Új hozzászólás Aktív témák