Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz iwu #10951 üzenetére

    Ami azt illeti nem, nem volt bepipálva sajnos. Még jó hogy nem nagyon terveztem előre semmit, mert így nekiállhatok a problémafelderítésnek :(((
    A port egyébként nyitva van a routeren, hálózaton belül meg megint működik (most is rajta vagyok), szóval nem értem.
    Amúgy ránéztem erre a pfsense-re, nem hangzik rosszul, viszont ha jól tájékozódtam, akkor külön platform kell alá, tehát önálló "OS", nekem pedig a szerverre kellene valami jó vírusírtó+tűzfal kombó (ESET, Kaspersky, de szerveres változat), mert jó ideig nem akarom újratelepíteni, meg visszaállítani, ha esetleg bekap.

    bugizozi: Az ötlet nem rossz, már csak meg kellene valósítani :D A teló az a baj, hogy nem android-os és nem is apple (mindkettőt utálom valamiért), viszont ennek ellenére sok mindent átvészel, na de ugye mivel alkalmazást nem nagyon lehet rá rakni, ezért a netet kellene a géppel megosztani, viszont sajna ilyen funkciót se találtam benne most, de lehet még jobban utánanézek, vagy veszek egy olcsóbb android-os telót amire lehet van app, vagy megosztom majd a netet, mindenesetre köszi az ötletet :)

    Amúgy mi lett az ötlettel a hálózatos telepítéssel és konfigurálással kapcsolatban? Mert tényleg nem rossz, főleg hogy ha jó ötletek és megoldások lennének, akkor sokan elkezdenének foglalkozni vele és sokan meg el tudnának szakadni a lemezklónozástól meg a gyengébb hálózati telepítésektől (pl. clonezilla amit én is próbáltam, de annyira nem jött be, meg ugye ez még csak telepítés, a többi hol van).

Új hozzászólás Aktív témák