Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • quailstorm

    nagyúr

    válasz sanzi89 #10233 üzenetére

    Nagyon messzi vagyok a rendszergazdától, de közel az iskolához.

    3-4-8-25 év múlva tedd fel a kérdést, ha a közhálós netet tényleg upgradelik.
    Korai ez még...

    Felmerülő problémák: nem elég az IP. Nálunk a sok hülyegyerek benyomva hagyta a WiFi-t, hadd fogyasszon, nem számít. Az felment a helyi nyílt hálóra, amin természetesen semmit se tud csinálni, és nem maradt IP az iskolai gépeknek... (najó, ez nem igaz, a belső levelezést el tudta érni webfelülettel böngészőből, de csak azt)
    Azóta jelszó van.

    LDAP és Proxy megy nálunk. Van tanári és diák fiók, meg admin. Diák WiFi-n meg se tudott mukkanni, csak tanár, de az bármivel. Visszaélésre adott jogot, amíg nyílt volt a WiFi.
    Beállíthatsz MAC cím szűrést, meg házirendet arra, amit szeretnél, de nem tudom, akarod-e azt az adminisztrációs káoszt, amit a te általad felvázolt rendszer szigorúsága megkövetel.
    Mert én nem szeretnék 30 ingyenfészbukkért nyáladzó gyereket se fogadni, nem, hogy 300-at.

    Aztán meg szépen lerohadna az egész infrastruktúra. Láttam már ilyet, kb semmire se tudnák használni. Egyszerre több száz eszközt az átlag iskolai legalja minőségű eszközök nem tudnak kiszolgálni. Sokszor még az egyszerű kábeles igényeket se (nálunk).

    Arra semmi ötletem sincs, hogy szeparálnád el a netelőfizetést egy AP-val.

    Amúgy milyen iskola ez? Mert ha általános/gimi, akkor hót fölösleges az egész. Csak konfliktusforrás, sokkal több bajod lenne, nekik meg elterelné a maradék figyelmüket is.
    Ott a számtech terem. Aki valami értelmeset akar csinálni, úgyis felmegy szünetben. 30 gép 950 főre ilyen célra még sok is. Kb. 10-15 használja naponta.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák