- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Pánik a memóriapiacon
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Ultra bizony.

Ki kell próbálni, valószínűleg nem kell semmi állítanod, ha mégse lenne stabil akkor a memóriavezérlőnek kellhet +0,1V.smiti: Mire használod a gépet pajti? Játékra nem érdemes azért a +1-2FPS-ért. Ha sokat tömörítesz akkor esetleg, ott ha nagy állományt tömörítesz akkor perceket is nyerhetsz (több GB esetén csak persze).
Meg esetleg ha tuningban az adott fsb és ramszozóval nem tudsz 1333 közelében maradni. Az eseteben is elsőre próbáld ki mit bír a ramod, A-DATA jó ram, könnyen lehet 1333-as megy lazán 1600-at is. Láttam már olyan 1333-asat ami stabilan megfutotta az 1800MHz-et is.Szóval igazából nem nagyon éri meg, én is beleestem ebbe a hibába, nem olvastam/jártam utána és DDR3 1066-osat 1600-asra cseréltem, mert majd mennyit gyorsul... Aha, Everestben látszik is szépen de máshol sehol nem venni észre. Persze csomó lóvéba került a váltás mondanom sem kell kvázi feleslegesen.

Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Bontatlan Kingston Fury Beast RGB Black - 128GB DDR5 5600MHz CL36 Kit (2x64GB)
- ÚJ! 2db.KIT! DDR4 Kingston HyperX Savage 2400MHz 2x16GB Kit - HX424C12SB2K2/16
- Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance RGB Grey AMD EXPO / XMP
- Crucial 8GB DDR4 3200MHz Laptop RAM (SODIMM), hibátlan állapotban
- Samsung 8GB DDR4 3200MHz Laptop RAM (SODIMM), hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

fudi2002