- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssgk
aktív tag
Sziasztok !
A téma az hogy van egy [Gigabyte GA-Z170 HD3] alaplapom amiben 2x 4GB Kingston HyperX Fury ketyeg Ez ugyan olyan csak a 1x8GB verzió mert a másik nincs már A proci egy intel core i3 6100.
AQ probláma hogy nem hozza amit kéne neki és csak (a bios szerint) 1666Mhz n ketyeg, mindenféle más progi csak 1334Mhz t mutat. ? Nem engedi feljebb húzni a biosban se.
-
Stylerr
addikt
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy van a gépben 2x4GB Kingmax Kit ram, Ha beleraknék 2x1GB Kingston RAM-ot, az javítana a teljesítményen, vagy csak rontana, hogy 4 modul van és különbözőek?
Tehát így lennének a slotokban 1-3slot Kingmax 2x4GB, 2-4 slot: Kingmax 2x1GB -
RazoR
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy valami baj van valamelyik memóriámmal vagy a foglalattal! A kérdésem az lenne, hogy a bootolós memetest86-t minimum mennyi idejig futtassam, hogy kiderüljön melyik a hibás memória, illetve bent lehet mind a kettő 8GB-os modul, vagy egyseével teszteljem? Előre is köszi!
-
zolko74
tag
Sziasztok!
Még 2014-ben vettem 2x4GB Kingston HyperX LoVo memóriát amit most el szeretnék adni. Csak számlát kaptam hozzá, garjegyet nem adtak, mondván élettartam garanciás. Ez mit takar? 5 év vagy 10 év? Néztem a kingston oldalát de csak annyit írnak, hogy élettartam garancia...
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Egy konfig összerakásán gondolkozok, ami elsősorban munkára lenne (matlab, big data, deep learning, vr - nem, nem játék, de nem tudom, hogy ez itt számít-e) + ps. (Ami tervben van, az egy i7-7700k + gtx1070)
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy mennyire érdemes magasabb órajelű (~3000MHz körüli) RAM-ot venni? Fogom én annak élvezni az előnyeit?Köszi előre is!
-
tonyqa23
senior tag
Sziasztok!
4 Gb Kingston Hyperx Savage 2400-as ramjaim vannak, de két különböző boltból. Egyforma számúak. Hol tudom megnézni, h dualban mennek-e? A biosban azt láttam, h csak 2133-on mennek, nem 2400-on. Miért van ez?
-
Ftibi87
csendes tag
Üdv Urak!
Lenne egy olyan problémám, hogy b*szakodik a RAM-om. 99%-ban minden zsir. Az az 1 % probléma akkor jön elő, ha bármit letöltök steam-ről, vagy kliensen keresztül (WoT, World of Warships) teljesen mind1, a memória (feladatkezelőben) >85% kihasználtság alatt van. Egyedül a Chrome-ra mutat 20-30% között, viszont ha kilövöm, akkor is kb. 5-8% esik.
Windows 10 64bit (4-5 hónapja rakva)
2*4 Gb Corsair Vengeance DDR3 1866Mhz
2*4 Gb Corsair Vengeance DDR3 1600MhzU.i.: Igen, tudom, hogy nem a legjobb párositás a különböző órajel, viszont nem régóta tapasztalom ezt. A gép már megvan kb. 2,5 éve.
-
NoveltY
csendes tag
Sziasztok!
Kezdem kevésnek érezni a jelenlegi RAM mennyiségemet, azonban jelenleg nem akarok ~20ért venni újabb 8Gb ramot, gondoltam megpótolom csak 4 Gigával, azonban nem vagyok benne biztos, hogy működni fog-e dualban, tökéletesen. Egy kollégám gépcseréjét követően feleslegessé vált memóriáit gondoltam belepakolni, viszont laikus vagyok az időzítések, feszültségek állítgatásában, ezért gondoltam először megkérdem elméletben tud-e működni együtt a két külön márka.
Alaplap: MSI Z87-G45 Gaming (Intel s1150)
Jelenlegi memóriák: CORSAIR Veng. 8GB/1600 KIT LP (CML8GX3M2A1600C9) [link]
Új memóriák amit tervezek beletenni: Kingston KHX1600C9AD3B1K2/4G [link]A Corsair ugye 9-9-9-24 el megy 1.5V mellett, az új 2x2Gigásokat is eszerint kellene force-lnom?
Bármi építő jellegű segítséget elfogadok mielőtt elkezdek vele élesben mahinálni ma délután.Előre is köszönöm!
-
koko52
nagyúr
válasz
muszurkefal #51130 üzenetére
Később két dualod lesz. Quad csak kittel lehetséges ha a proci és a lap is támogatja. A G.skill az egyik legjobb ram azzal nem hibázhatsz.
-
muszurkefal
aktív tag
Sziasztok!
Z170-es lapba fogok RAM-ot venni, viszont a keretbe a 2x8 GB nem fér bele, csak ennek a fele. Később viszont bővítenék, ezért 1x8 GB-ot csomagokat kerestem, de 3000 MHz környékén már csak G.Skill Aegis van. Ezt az Aegis-t nem igazán ismerem, Milyen RAM-ot vegyek topikban is csak 8 találat van rá.
(Azért csak az Aegis-t néztem, mert Noctua NH D15 miatt low profile RAM kellene.)2x4-es dual-channelekből viszont nagyobb a választék.
Na de a kérdésem: Z170 dual-channelt támogat leginkább. Ezt el lehet úgy érni, hogy 1-es 3-as slotba 4-4 GB, aztán későbbi bővítésnél 2-es 4-es slotba 8-8 GB? Szóval ha így van bepakolva, akkor tudja használni a gép a 24 GB-ot dual-channelben, vagy ez a 4-8-4-8 már quad-channelnek számít?
Nyilván bővítés szempontjából nem lenne mindegy, hogy most 2x4-et vagy 1x8-at veszek. Utóbbi jobb lenne, mert akkor tudok pénzkidobás nélkül 32-re bővíteni 24 helyett.
Szóval 2. kérdés: G.Skill Aegis mi fán terem? -
Tessai
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne hogy a gépemben van 3db 4 gb-os ram.
Aida64, Burnintest látja a 3 modult de a windows csak 8gb-ot.
Win 10 64bit op rendszer,
Gigabyte GA-F2A88X-D3HP
Kingston HyperX KHX1600C9D3
Mi lehet a hiba?
Cserélgettem a modulokat a slotokban, akkor is 8gb. -
koko52
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #51125 üzenetére
Mérd meg mennyit használ, de valszeg kevés lesz.
-
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok.
Az elő fordulhat hogy a gépembe lévő 8GB memória kevés lenne a nagyobb játékoknak ?ami pl már igen csak 50GB-felett van?Van pár játék ami 20 perc játék után kilép arra hívatkozva hogy meg telt a rendszermemória zárjak be programokat.
Ez kb azt jelenti hogy a 8GB ami van a gépembe kevés lenne a játékoknak? -
MésziGab
tag
Sziasztok
Intel i7-4790+GTX 1080 mellé mennyi memóriát ajánlatok?
(Játék+2,7K vágás)
Jelenleg 8GB Kingston Savage 1600MHz DDR3 van benne!Fejlesszek ezen a vonalon vagy van hatékonyabb DDR3?
-
Gold90
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő a kétt fajta ddr4 ram közül melyik nyerő a Configomba ?Adata Dizzle 2800mhz 2x8gb vagy Geil Super Luce 2666mhz 2x8gb ?
köszönöm a válaszokat!
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem
Szóval vettem egy Lenovo y700-as naotebookot. A problémák ott kezdődtek, hogy nem voltam otthon, és így mással kellett feltelepíttetnem. Megjött a gép és akkor látom, hogy az elvileg benne lévő 8gb ramból csak 4et lát.
A kérdésem az lenne, hogy megbontás nélkül hogy tudnék megbizonyosodni róla, hogy benne van a második 4gb ram is illetve, hogyan tudnám utólag telepíteni?
Próbáltam ugye a rendszerinfóknál, a parancssorba a wmic memorychip parancsokkal illetve keresgéltem a biosban (ez utóbbi semmilyen sikerrel nem járt), de mindegyik csak 4gb-ot jelez.
Előre is köszönöm
-
RazoR
veterán
Újraraktam a Win-t, órák óta hibamentes!
-
RazoR
veterán
válasz
koko52 #51105 üzenetére
Az még hozzátartozik a történethez, hogy ez a második alkalom, hogy egy windows update után ezt csinálja a gép. Először a Creators Update után volt ugyanez a random kékhalálsorozat, akkor újratelepítettem a wint és megszűnt a hiba, 2-3 hónapig tökéletetsen ment a gép, a múltheti win update óta van megint ez!
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Lehet kicsit off itt de már nem tudok hova fordulni segítségért!
Állandóan kékhalálozik a gépem, minidump file-t valamiért nem tud létrehozni, a kékhalál képernyőn nincsen hexakód így fogalmam sincs mi okozhatja! AZ eseménynaplóban a következő hibák vannak:
Piros felkiáltójeles:
A szolgáltatás (CldFlt) a következő hiba következtében leállt:
A kérés nem támogatott
.
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.Nem sikerült létrehozni a memóriaképfájlt, mert hiba történt a memóriakép létrehozása közben.
Az előző rendszerleállítás (2017. 07. 17. - 20:28:20) váratlan volt.
Ezek ismétlődnek minden bsod után! Ötlet? Lehet ez RAM hiba miatt? Futtattam a win ramtesztjét, a memtest86-ot, a memtest64-et és egyik sem dobott hibát!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest