Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    Ma megint úton voltam, és közben hipernet home sim kártyáról osztva neteztem. Ahogy már máskor is írtam, ebben a csomagban edge hálózaton nincs adat. Szóval most megkerestem a telefonom beállításában, hogy csak 3 és 4 g hálózatot keressen, így nem ragad fenn edgen.

    A tapasztalatom az, hogy 3g váltáskor akár 1-2 perc is lehet mire újra él a net, a telenortól kapott ip megtartásával. Ez egyébként a normális eljárás, nem vált folyton ip címet, ahogy toronyról toronyra vált. Viszont, ha megszakítom az adatkapcsolatot és új ipvel újracsatlakozom, akkor úgy hamar újra él a net.
    Szóval arra következtetek, hogy bizonyos váltásoknál lassú a meglévő folyamat átadása másik toronyhoz. Azt nem tudom, hogy esetleg a telekom-telenor közös háló vagy a 4-3g váltás hozza ki.

    Szóval szerintem akik rendszeresen szakadozó megosztott netre panaszkodnak, azok lehet ezt tapasztalják. Telefonon azért nem ennyire feltűnő, mert a készülék tudja, hogy a hálózatra vár, míg wifin át csak azt látja, hogy nem él a net. de telón is áll olyankor, csak másképp viselkedik, ezért nem szakadásként élik meg.

    Persze pontosabb torony loggolással, net állapot figyeléssel pontosabb diagnózist is fel lehetne állítani. De ennyire nem készültem rá :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák